סלט כרוב שהוא באמת חגיגה. חגיגה של צבעים. של טעמים. של מרקמים קראנצ’יים וכיפיים. כזה שאפשר להכין את כולו גם יום קודם ורק לחבר יחד ברגע האחרון.
את הורטב אין בעיה להכין גם כמה ימים קודם כנ”ל את השקדים הקלויים ואת הקדאיף שחשוב לשמור בקופסה סגורה על השיש במידה ומכינים יום קודם.
בנוגע לירקות, כשיש לי זמן אני כמובן מעדיפה לחתוך לבד, אבל כשאין? אפשר היום לרכוש ירקות חתוכים. מכרוב פרוס לרצועות ועד רצועות גזר ואז בכלל לא נשאר לכם הרבה מה לעשות חוץ מלחבר את כל המצרכים לכדי סלט נפלא.
ומילה לגבי הרוטב – הוא מעולה ממש כמעט לכל סלט ומחבר בצורה נהדרת בין כל המרכיבים. יש בו תפוזים סחוט שמביא מתיקות וחמיצות טבעית ביחד עם עוקצנות של חרדל ומתיקות של דבש שמתאים במיוחד לחג.
אם אתם רוצים להפוך את הסלט כרוב לטבעוני כל מה שצריך זה רק להמיר את הדבש במייפל או סילאן וזהו.
סלט כרוב קשת בענן עם הפתעות קראנצ’יות ורוטב תפוזים
מצרכים:
1/4 כרוב לבן
1/4 כרוב סגול
1 גזר גדול, קלוף
2/3 כוס פולי אדממה קלופים או 2/2 שקית אדממה לא קלופים
1/2 כוס גרגירי רימון
1 תפוח מכל זן שאוהבים
חופן עלי נענע או כוסברה – לא חובה
1/2 בצל סגול – לא חובה
1/2 כוס שקדים פרוסים
לקראנץ’ קדאיף (לא חובה):
150 גרם (בערך כוס וחצי) שערות קדאיף קפואות
3 כפות שמן זית
מעט מלח ופלפל שחור גרוס
1 כף דבש (או מייפל או סילאן)
לרוטב תפוזים:
2 כפיות חרדל דיז’ון גרגירים
1/2 כוס תפוזים סחוט – פריגת
1/2 כפית פטרוזיליה מיובשת – לא חובה
2 כפות דבש (או מייפל או סילאן)
3 כפות שמן זית
3/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה:
– מכינים את שערות הקדאיף: מערבבים את אטריות הקדאיף עם שמן זית, מלח, פלפל שחור ודבש עד שכל האטריות מצופות. מעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה ומשתדלים שיהיה בשכבה אחידה יחסית. אופים ב-180 מעלות במשך 10-15 דקות או עד הזהבה. מוציאים מיד ונותנים לאטריות להצטנן. שימו לב שזה מוכן די מהר.
– לשקדים: במחבת חמה קולים את השקדים עד הזהבה. מוציאים ומצננים.
– להכנת הרוטב: מרבבים היטב את כל מצרכי הרוטב וטועמים אם צריך עוד מלח או דבש. אפשר גם להוסיף 2 כפות מיץ לימון.
– להכנת הסלט: פורסים את הכרובים לרצועות כמה שיותר דקות וחותכים את הגזר לג’וליינים (גפרורים דקים). אפשר בעזרת קולפן ג’וליינים או סכין חדה או שקולפים רצועות עם קולפן רגיל, מניחים אחת על השנייה וחותכים למקלות.
– פורסים את הבצל, במידה ומשתמשים, לרצועות דקות מאוד וחותכים את התפוח לרצועות.
– במידה ומצאתם פולי אדממה קלופים (מגיע קפוא) פשוט מפשירים וזהו. אפשר אפילו 5 דקות במים רותחים בקערה. אם לא מצאתם קלוף פשוט תקלפו מתוך תרמילי אדממה שנמכרים קפואים ותנו לזה להפשיר או שימו בתוך קערה עם מים רותחים ל-5 דקות.
– מגישים: בקערה גדולה שמים את כל מצרכי הסלט ומזלפים מעל את הרוטב. מערבבים היטב.
– מפזרים מעל את השקדים הקלויים והקדאיף הקראנצ’י ומגישים.
הערות ושדרוגים
– במקום תפוזים סחוט אפשר להשתמש במיץ רימונים.
– אם יש לכם בבית סלמון שאתם מכינים גם ככה לארוחה אתם יכולים לקחת ממנה קצת, לפרק לצ’אנקים גדולים ויפים, ולפזר מעל הסלט. חגיגה.
– לא חייבים רימון. לא חייבים תפוח. במקום תפוח אפשר גם נקטרינה או אפרסק.
– אם אתם אוהבים קצת פיקנטיות תוסיפו ½ פלפל צ’ילי קצוץ דק לרוטב.
– שערות/אטריות קדאיף ופולי אדממה אפשר למצוא במקפיאים בסופר.
– במקום דבש אפשר להשתמש במייפל ואז המתכון גם טבעוני. אפשר גם סילאן.
– המתכון בשיתוף פריגת.
היי, מה הכוונה 2/2 שקית אדממה?
היי, איך אפשר להמיר את שערות הקדאיף למשהו ללא גלוטן ?
הכנו אותו לפני כמה ימים כניסיון לפני ראש השנה – יצא פצצה! תודה רבה על המתכון, טעים מאוד!
רוצה להכין לפני החג.. שיערות הקדאיף יישארו קראנציות גם למחרת?
יצא מעולה! עפו עליו בשולחן החג! תודה רבה
הכנתי לערב ראש השנה, והיה פשוט מושלם! לא נשאר אפילו חתיכת כרוב לפירור!
מתכון מדהים ❤️
וואו וואו וואו! הרוטב פשוט מהמם!
והסלט כל כך מגוון וצבעוני וטעים!
נפלא נפלא נפלא!