סלט כרוב ועוף ברוטב טחינה אסיאתי עם בוטנים קלויים

Posted on
סלט כרוב ועוף ברוטב טחינה אסיאתי עם בוטנים קלויים

סלט שהוא הכי ארוחה. קראנצ’י בטירוף בזכות הכרוב, הבוטנים והנודלס וקרמי בזכות רוטב טחינה עם טעמים אסיאתיים שהוא באמת אחד המעולים שתכינו.

בעצם מה שצריך זה לחתוך כרוב ועשבי תיבול ואליהם להוסיף עוף מבושל שמפרקים לחתיכות (אפשר להשתמש גם בעוף בגריל או עוף מהמרק שנשארו מאתמול). אם אתם מכינים עוף מבושל במיוחד לסלט שימו לב שהמים שבישלתם בהם את העוף הם ציר עוף נפלא! אפשר להוסיף קצת ירקות כמו גזר ויש לכם מרק מדהים או לסנן את הציר הזה ולשמור במקפיא ולהשתמש בו במקום אבקת מרק בכל תבשיל.

אם אין לכם סלרי להוסיף למים שמבשלים בהם את המרק זה בסדר גמור גם בלי אבל אז לא יווצר לכם ציר נהדר (העוף עדיין יצא מעולה עבור הסלט).

זהו, עכשיו נשאר לערבב את כל מצרכי הרוטב, להוסיף בוטנים קלויים ו/או נודלס קריספי וקדימה רוצו להתענג. הסלט נהדר ביום ההכנה אבל יהיה מוצלח גם יום אחרי רק כדאי לאכול אותו בטמפרטורת החדר ולא קר מהמקרר.

  • שימו לב: האטריות הקריספיות שאני השמתשי בהן בתמונה קצת קשות להשגה ועדיף להשתמש בנודלס כפי שכתוב במתכון.
סלט כרוב ועוף ברוטב טחינה אסיאתי עם בוטנים קלויים
סלט כרוב ועוף ברוטב טחינה אסיאתי עם בוטנים קלויים

סלט כרוב ועוף ברוטב טחינה אסיאתי

מצרכים לסלט:
1/2 כרוב לבן
1/4 כרוב סגול (או עוד לבן)
6 ענפי בצל ירוק – החלק הירוק
1/4 צרור עלי כוסברה
20 עלי נענע
3/4 כוס בוטנים קלויים מומלחים (או טבעיים)

להכנת נודלס קריספי (לא חובה):
1 כף שמן זית
1 כף מייפל
חבילה נודלס מהיר להכנה (כמו הנודלס של מנות חמות)

מצרכים לעוף:
2 כרעיים (או 4 ירכיים) כולל העור
2-3 ענפי סלרי
1 בצל לבן – אין צורך לקלוף
1 כף שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס

לרוטב טחינה אסיאתי:
1/2 כוס טחינה גולמית
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק
1/2 כפית שמן שומשום
2 ס”מ ג’ינג’ר טרי או 1/2 כפית ג’ינג’ר טחון
1 כף סילאן
2 כפות רוטב סויה
1/2 פלפל צ’ילי או 1/2 כפית צ’ילי גרוס
3-4 כפות שומשום
מיץ מ-1/4 לימון
מים קרים – כמות בשלבי הכנה

אופן הכנה:
– שוטפים את הבצל וחוצים אותו ל-2 (אין צורך להסיר את הקליפה החומה היא תוסיף טעם לנוזל הבישול).
– בסיר גדול שמים כרעי עוף, סלרי וחצאי הבצל. ממלאים במים רותחים עד 10 ס”מ מעל העוף ומוסיפים מלח ופלפל שחור. אפשר גם יותר מים ואז יהיה לכם יותר ציר טעים.
– מבשלים את העוף במשך שעה ורבע עד שהוא רך רך. הנוזל שנוצר לכם הוא זהב ממש וכרגע בעצם יצרתם ציר נפלא. אני ממליצה לכם לסנן את הנוזל ולשמור אותו בתבנית של קרח במקפיא ולהשתמש בו להכנת רטבים, להוסיף לאורז, לפסטה, לתבשילים, לדגים ובעצם לכל דבר שצריך נוזל/מים. אם הוא לא מספיק מלוח כמובן שאפשר להוסיף.
– מוציאים את העוף, מצננים מעט ומסירים את העור. את בשר העוף מוציאים ומפרידים למעין שערות בעזרת 2 מזלגות או עם הידיים. שומרים בצד עד שהסלט מוכן.
– פורסים את 2 הכרובים לרצועות כמה שיותר דקות (חשוב שיהיה דק אחרת תקבלו ביס שיש בו רק כרוב גדול) ופורסים את הבצל לטבעות דקות. מעבירים לקערה גדולה מאוד.
– קוצצים גס את עשבי התיבול ומוסיפים לקערה.
– רוטב: מערבבים ביחד את מצרכי הרוטב ומוסיפים מים עד לקבלת רוטב במרקם של טחינה. בהתחלה שימו 1/3 כוס מים ותערבבו היטב ואז תוסיפו עוד קצת כל פעם.
– מוסיפים את העוף לקערה ומזלפים מעל את הרוטב. שימו חצי כמות, תערבבו היטב ואם צריך תוסיפו את יתרת הרוטב.
– אם אתם משתמשים בבוטנים טבעיים ולא קלויים חשוב לקלות אותם על מחבת חמה, ללא שמן, עד שהם מזהיבים מעט. מצננים ומוסיפים לסלט.
– להכנס הנודלס: במחבת רחבה שמים שמן זית ומייפל ומפוררים פנימה את הנודלס. קולים במשך 3-5 דקות תוך כדי ערבוב עד שהנודלס טיפל’ה מזהיבים. מצננים ורק אז מוסיפים לסלט.

סלט כרוב ועוף ברוטב טחינה אסיאתי עם בוטנים קלויים
סלט כרוב ועוף ברוטב טחינה אסיאתי עם בוטנים קלויים

הערות ושדרוגים
– במקום נודלס אפשר לשים 1/2 כוס שקדים פרוסים או עוד קצת בוטנים. עוד אופציה היא אטריות דקות דקות כמו שאני השתמשתי פה בתמונה אבל קצת יותר קשה למצוא אותן. הנה ככה נראה הנודלס שכתבתי לכם במצרכים.
– במקום בצל ירוק אפשר להשתמש בעירית.
– אפשר לוותר על כל עשב תיבול במתכון במידה ואין לכם בבית או להגדיל כמות של עשב תיבול שכבר יש כמו הכוסברה למשל. קחו בחשבון שהשלישייה של בצל ירוק, כוסברה ונענע מנצחת אבל גם אם אין לכם זה יהיה סבבה.
– אפשר להשתמש בבוטנים קלויים או נודלס או בשניהם. כך או כך לא חובה את שניהם זה פשוט יותר עשיר כשמוסיפים את שניהם.
– אפשר לוותר על ג’ינג’ר אם אין לכם.
– אפשר להוסיף לנוזל של בישול העוף גם שורש פטרוזיליה קלוף ו/או 2 גזרים קלופים ו/או כמה שיני שום קלופות. זה רק יוסיף לטעם של העוף ולציר שהכנתם על הדרך.

 

12 תגובות

  1. חן גולדשטיין says:

    יש גרסה צמחונית?

    1. מיכל says:

      אפשר להוסיף טופו מגורד גס. יצא טעים מאוד.

      1. הילה says:

        צריך לטגן את הטופו או להכניס לתנור או פשוט לגרד כמו שזה?
        תודה

  2. איה says:

    לגבי הנודלס – מה הכוונה לקלות תוך כדי ערבוב? בתנור או במחבת?

    1. חן says:

      אשמח לדעת אם אפשר להכין חצי כמות .
      אנחנו 2 אנשים..:)

  3. עפרי says:

    עשינו היום, מתכון מעולה! הרוטב מושלם!

  4. אילנה says:

    לגבי הנודלס, בגלל עיניני דיאטה, האם אפשר להמיר אותם באטריות שעועית? אפשר לקלות אטריות שעועית במחבת עם שמן ומייפל?

  5. מיכל says:

    נהדר!
    נראה לך שאפשר להכין מראש ולשמור במקרר?

  6. דבורה עמיהוד says:

    אפשר לוותר על העוף ? לעשות הכל לפי ההוראת ללא העוף כלל ??

    1. רחלי קרוט says:

      בהחלט. יצא נהדר.

  7. מרין says:

    הכנתי ויצא מושלם!

  8. סמדר says:

    היי, נראה מעניין, בעיקר הרוטב. למה עוד הוא יכול להתאים?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend