שילוב אדיר בין סלט קולסלאו הפופולרי לסלט קיסר שכולם אוהבים. ואגב, לעומת סלט קיסר הסלט הזה מחזיק מעולה גם יומיים במקרר והכרוב והגזר שומרים על הפריכות לעומת עלי החסה שקמלים תוך זמן קצר.
אתם יכולים להגיש אותו לארוחת ערב, לארוחת צהריים וגם לקחת איתכם לעבודה ולאכול כשרעבים.
מצרכים:
3/4 כרוב לבן
2 גזרים
1/4 צרור עירית
1 כפית שמן זית
300 גרם נתחי פרגית (חתוכה לרצועות)
1/3 כוס שקדים פרוסים, קלויים
לרוטב:
2 כפות גדושות מיונז לייט
1 כפית חרדל דיז’ון חלק
3 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
אופן הכנה:
– פורסים את הכרוב לרצועות דקות מאוד ואת הגזר קולפים לפרוסות דקות עם קולפן ועורמים אחת על השנייה. חותכים לפסים דקים. עוד אופציה זה לחתוך את הגזר בעזרת קולפן ג’וליינים.
– חותכים את העירית לטבעות דקות.
– במחבת רחבה מחממים שמן זית ומטגנים את הפרגיות, תוך כדי ערבוב, עד שהן מתחילות להזהיב.
– בקערה קטנה או בכוס מערבבים היטב את הרוטב עד שהוא חלק ואחיד.
– בקערה גדולה מערבבים כרוב, גזר, עירית, שקדים ופרגיות. מזלפים מעל את הרוטב ומערבבים היטב.
– שומרים במקרר אבל מגישים בטמפרטורת החדר.
הערות ושדרוגים
– אפשר ומומלץ להוסיף גם קרוטונים (ביתיים או קנויים) שמוסיפים גם מרקם כייפי וגם הופכים את הסלט הזה לעוד יותר משביע.
– אתם יכולים להשתמש כמובן במיונז רגיל, אבל הלייט זהה בטעמו לרגיל אז חבל בעיני על הקלוריות.
– אפשר לוותר על העוף ואז יש לכם סלט כרוב משגע.
– אם הרוטב סמיך לכם מדי או דליל מדי אפשר להוסיף שמן זית לדילול או מיונז להסמכה ובכל מקרה כדאי שיהיה קצת יותר דומיננטי בטעם ממה שאתם אוהבים כי הוא מתאזן עם הטעם המעט אנמי של הכרוב.
0 תגובות