סלט ירקות קראנצ’יים עם נקטרינה וסלסולי נודלס

Posted on

אחד הסלטים הכי אהובים עלי. שילוב נפלא של ירקות טריים, פרי מתקתק ועסיסי וסלסולי נודלס קראנצ’יים בטירוף שהופכים את הסלט הזה לחגיגי.

סלט ירקות קראנצ’יים עם נקטרינה וסלסולי נודלס

סלט ירקות קראנצ’יים עם נקטרינה וסלסולי נודלס

מצרכים:
1/3 כרוב לבן
1/4 כרוב סגול
1 כוס פולי אדממה – מגיעים קפואים וקלופים*
20 עלי נענע
1/4 צרור עלי כוסברה או פטרוזיליה או עירית
1 גזר קלוף
1 נקטרינה או אפרסק או תפוח או חופן ענבים

לסלסולי נודלס:
1 חבילה נודלס מסולסלים (להכנה מהירה)
2 כפות שמן זית
2 כפות מייפל
מעט מלח

לרוטב:
5 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
1 כפית חרדל גרגירים
1 כף מייפל או סילאן או אגבה או דבש
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:
– מניחים את פולי האדממה בקערה עם מים רותחים למשך 10 דקות ומסננים. אם לא מצאתם פולי אדממה קלופים אפשר לקנות אותם בתרמילים ופשוט לבשל כמה דקות במים ואז להוציא החוצה את הפולים שמחכים בפנים. זה באמת נורא פשוט ומהיר.
– במחבת רחבה שמים 2 כפות שמן זית ו-2 כפות מייפל ושוברים את חבילת הנודלס בתוך השקית לצ’אנקים קטנים. מוסיפים את הנודלס למחבת ומטגנים, תוך כדי ערבוב, עד שהנודלס מזהיבים. ממליחים ומעבירים לקערה עד שהסלט יהיה מוכן.
– פורסים את 2 הכרובים לרצועות דקות דקות. כמה שיותר דקות הסלט יצא יותר כיפי בפה. מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים את פולי האדממה שבינתיים הגיעו לטמפרטורת החדר וכבר לא קפואים (אין צורך בבישול).
– קוצצים דק את עשבי התיבול ומעבירים לקערה.
– מגרדים את הגזר על החלק העבה בפומפייה ומעבירים לקערה.
– חותכים את הנקטרינה לפרוסות דקות ומוסיפים לסלט.
– מערבבים את מצרכי הרוטב בכוס עד שהרוטב מסמיך ומזלפים מעל הסלט (חשוב להוסיף את הרוטב סמוך להגשה). מערבבים.
– מניחים מעל את סלסולי הנודלס הפריכים ומגישים מיד.

סלט ירקות קראנצ’יים עם נקטרינה וסלסולי נודלס

הערות ושדרוגים:
– אם לא מצאתם פולי אדממה קלופים אפשר לקנות אותם בתרמילים ופשוט לבשל כמה דקות במים ואז להוציא החוצה את הפולים שמחכים בפנים. זה באמת נורא פשוט ומהיר.
– ניתן לחתוך את הירקות קודם ולהכין מראש את הרוטב ואת סלסולי האטריות ורק להרכיב הכל סמוך להגשה.
– למי שרוצה לקצר אפשר לרכוש כרוב וגזר חתוכים כבר לרצועות דקות. זה נמצא בשקיות במקררים בסופר.

4 תגובות

  1. מרים says:

    היי, הנודולס בלי בישול במים, רק טיגון?

  2. סיון says:

    סלט מעולה, תודה!

  3. מיכל says:

    סלט מ-ע-ו-ל-ה (אפילו ששכחתי להוסיף את הנקטרינות). שומרת במועדפים שלי

  4. רחל says:

    סלט טעים ברמות…תודה רבה

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend