הסלט הכי פשוט הופך לארוחת ערב הכי טעימה בזכות תוספת של שבלולי טורטיה מגולגלים עם גבינה צהובה ואפויים עד הזהבה. כל כך קל אבל כל כך טעים ומפנק.
רוצים לראות איך מכינים? הנה ממש ככה:
View this post on Instagram
סלט ירקות עם שבלולי טורטייה
מצרכים לסלט גדול:
3 מלפפונים
2 עגבניות
1/2 בצל סגול
1 גזר קלוף – לא חובה
2 כפות שמן זית
מעט מלח
מיץ מ-1/4 לימון
לתוספת שבלולי טורטייה:
2 טורטיות מכל סוג שאוהבים
4-5 פרוסות גבינה צהובה בכל אחוז שומן
1 ביצה
מעט שומשום אם אוהבים – לא חובה
אופן הכנה:
– חותכים את הירקות לקוביות קטנות וזהות בגודלן ומניחים בקערה.
– מתבלים בשמן זית, מיץ לימון ומלח ומערבבים.
– מניחים במרכז הטורטייה 2 פרוסות זו לצד זו ומגלגלים לרולדה הדוקה. לפני שסוגרים את הגלגול מברישים את הקצה במעט ביצה טרופה וסוגרים.
– חותכים את רולדת הטורטייה לפרוסות בעובי 1 ס”מ (הפרוסות הראשונת מהצדדים יפתחו וזה בסדר) ומניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה כשהצד החתוך כלפי מעלה.
– מברישים בביצה ומפזרים שומשום.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 15-20 דקות או עד הזהבה.
– מגישים מעל הסלט.
הערות ושדרוגים
– להכנת ביצה מושלמת מבשלים את הביצה במשך 8-9 דקות ומעבירים מיד למים קרים.
– ניתן כמובן להכין את הסלט עם איזה ירקות שאתם אוהבים. אפשר גם להוסיף אבוקדו, פלפלים, עשבי תיבול ועוד.
– אפשר להכין גם בלי להבריש בביצה ושומשום את השבלולים.
אל תפספסו – בואו לעקוב אחרי גם באינסטגרם