סופגניות מהמטבח היווני שהן סוג של סופגניות אשל מהירות ,שלא מצריכות לישה או שמרים אלא רק ערבוב, רק שכאן עושים שימוש ביוגורט או חלב ואת הסופגניות טובלים בסירופ דבש קצת כמו סופגניות עאוומה. שימו לב שאם אתם מכינים את הסופגניות כמה שעות לפני הגשה מומלץ לא לטבול אותן בסירופ או לזלף עליהן כבר דבש אלא להמתין עם זה כמה שיותר קרוב להגשה.
- רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם כדי שאוכל לראות ולהתמוגג.
- אל תפספסו: עשרות מתכונים מעולים לחנוכה
לוקומדס בסירופ דבש ופיסטוקים
במקום לטבול את הסופגניות בסירופ אפשר לזלף עליהן דבש לפני ההגשה. הפיסטוקים לא קיימים במתכון המקורי אבל בעיני מוסיפים קראנצ’יות כיפית וגם מראה משגע.
מצרכים:
1 מיכל (200 מ”ל) יוגורט טבעי
2 כפות סוכר לבן
1 ביצה L
1 כוס קמח תופח
לסירופ:
3/4 כוס מים
1/2 כוס דבש
2 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית
1/2 כוס פיסטוקים קצוצים
אופן הכנה:
– בקערה בינונית שמים יוגורט, סוכר וביצה וטורפים היטב.
– מוסיפים קמח ומערבבים עד שהקמח נטמע ולא יותר. כן, הבצק צריך להיות דביק.
– מחממים שמן עמוק בסיר, על אש בינונית, ויוצרים כדורים מהבצק בעזרת כף קפיצית משומנת של גלידה או כף רגילה. חשוב לשמן את הכף כדי שהבצק יחליק פנימה. אל דאגה אם זה לא עגול לגמרי.
– מטגנים מכל הצדדים עד הזהבה יפה ומעבירים לקערה עם נייר סופג. מאפשרים לסופגניות להתקרר מעט בטמפרטורת החדר לפני הטבילה בסירופ – השלב הזה חשוב כי הסופגניות כל כך רכות וענניות שהסירופ עלול להפיל אותן אם הן לא מצטננות מעט. בשלב הזה ניתן לשמור אותן כמה שעות, ולא יותר, ואז לצפות אותן בסירופ החם ומיד להגיש.
– בסיר בינוני שמים מים, דבש, סוכר ותמצית וניל ומביאים לרתיחה עדינה. מבשלים את הסירופ במשך 7 דקות או עד שהוא מתחיל להסמיך מעט. סוגרים את האש.
– טובלים את הסופגניות בסירופ מכל הצדדים ומגישים עם פיסטוקים קצוצים מעל.
הערות ושדרוגים
– ניתן להוסיף לסירופ גם כפית גרידת לימון או תפוז, יוצא מדהים.
– אם רוצים להפחית מתיקות אפשר להוריד את הסוכר מהסירופ ולהקטין את המים לחצי כוס. יצא סירופ דבש עדין.
– במקום פיסטוקים אפשר לפזר מעל, אחרי הטבילה בסירופ, קוקוס לבן או קוקוס קלוי.
היי תודה על המתכון ,כמה כדורים קטנים יוצאים?
מתכון מדהים. תודה . כמה זמן אפשר להכין לפני הטבילה בסירופ ועדיין ישאר מוצלח?
טעמתי את זה ביוון -פשוט מעדן!!!
פשוט וואו! טעים בטירוף, אוורירי, וקלי קלות. תודה!
היי רחלי, אשמח לדעת האם משנה כמה אחוזי שומן היוגורט במתכון? תודה! 🙂
האם אפשר להשתמש בקמח רגיל ואבקת אפיה? מה הכמויות?