לחם מחבת חלומי עם קונפי שום שמכינים מקמח תופח וגבינה לבנה 5%. אתם יכולים להמיר את הקמח גם לקמח כוסמין או קמח מלא.
ואם לא רוצים קונפי שום מעל? אפשר להבריש עם שמן זית וזעתר, אפשר שמן זית ואבקת שום או לא להבריש בכלל ועדיין יצא מושלן ממש כמו לאפות קטנות.
נאן שום מ-2 מצרכים!
מצרכים ל-6 לחמי מחבת:
1 ו-1/4 כוסות מדידה (175 גרם) קמח תופח
1 גביע גבינה לבנה 5% תנובה
לשמן שום:
10 שיני שום קלופות
1/3 כוס שמן זית
מעט עלי טימין – לא חובה
1/2 כפית מלח
חופן נדיב עלי פטרוזיליה או עירית
אופן הכנה:
– מערבבים יחד, עם כף עץ או במיקסר עם וו גיטרה, את הקמח והגבינה עד שנוצר בצק. מניחים בצד או במקרר. אם רוצים אפשר להוסיף לבצק 1 כף מייפל זה מאפשר לו להתקרמל קצת אבל לא חובה.
– קוצצים דק את הפטרוזיליה.
– בסיר קטן שמים שמן זית, שיני שום, טימין ומלח ומבשלים על אש נמוכה עד שהשום טיפה מזהיב ורך. מועכים ומוסיפים פטרוזיליה. המלצה שלי? תכינו כמות כפולה כי קונפי שום זה הדבר הכי טעים בעולם.
– מחלקים את הבצק ל-6 ומרדדים כל כדור, על נייר אפייה מקומח היטב, לעובי של 1/2 ס״מ.
– צורבים את הבצק על מחבת, על האש הכי גבוהה, במשך 3 דקות מכל צד או עד הזהבה יפה.
– מורחים את הנאן בשמן עם השום ומגישים.
הערות ושרוגים
– במקום קמח תופח אפשר להשתמש בקמח לבן או מלא או כוסמין + 1 כפית אבקת אפייה.
– במקום שיני שום צלויות אפשר להבריש בשמן זית עם אבקת שום או שמן זית עם זעתר.
– אפשר כמובן לאכול את הנאן גם בלי השמן למעלה. במקרה הזה תוסיפו ¼ כפית מלח לבצק ואפשר גם כף מייפל. אבל מלח חובה שהבצק לא יצא תפל כי אין מעליו את השמן המתובל.
– אפשר להוסיף לבצק כפית אורגנו מיובש.
– המתכון בשיתוף תנובה.
הי, האם אפשר לאפות בתנור במקום מחבת?
רחלי שתדעי זה גם בסיס ממש חמוד לפיצה!
האם אפשר להכין בסיר חשמלי?
וואו איזה מטורף!!
הכנתי סתם עם מיקס של קוטג’ ולבן שהיו בבית, חוסל לפני שהספקתי להכין רוטב.
היי טעים מאודד והכנה מהירה הייתי מציעה להוסיף קצת מלח בבצק
ואי איך בא לי לל”ג בעומר להכין. תודה!
האם ניתן להחליף את הגבינה במתכון במשהו פרווה? אם כן במה? תודה
נגמר הלחם בבית והכנתי שקשוקה.
רציתי לחם מהיר וטעים. הכנתי עם יוגורט חצי להן חצי כוסמין. הוספתי חצי כפית מלח.
מעל מרחתי שמו זית עם שום כתוש, פטרוזיליה קצוצה וריחן קצוץ.
יצא שלמותתתת
אפשר להחליף בקמח שקדים ?