המחמם הרשמי של החורף – מרק בריא, טעים, משביע וקל להכנה שכולם יתאהבו בו. שימו לב לקרוא את ההערות למטה כתבתי לכם שלל שדרוגים וטיפים. ואל תשכחו לספר לי איך יצא 😊
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם.
מרק עדשים ירוקות ואטריות
מצרכים:
1 כוס עדשים ירוקות
3 כפות שמן זית
1 בצל גדול או 2 בינוניים, קלופים
6 שיני שום, קלופות
1 גזר גדול או 2 בינוניים, קלופים
2 גבעולי סלרי
1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
3/4 כפית בהרט
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית אבקת שום
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית זרעי כמון – לא חובה
1/2 כוס פסטה קצרה
אופן הכנה:
– מניחים את העדשים בקערה גדולה וממלאים בהרה מים. מאפשרים לעדשים לספוג את הנוזלים במשך 20-40 דקות ובינתיים ממשיכים בהכנה.
– קוצצים את הבצל, הגזר, השום והסלרי לקוביות קטנות.
– בסיר בינוני-גדול מחממים שמן זית ומטגנים את הירקות (בצל, גזר, שום וסלרי) עד ריכוך.
– מוסיפים פפריקה, בהרט, כורכום, מלח, פלפל שחור, אבקת שום וזרעי כמון ומטגנים יחד, תוך כדי ערבוב, במשך 5 דקות.
– מסננים את העדשים מהנוזלים ומוסיפים לסיר. מערבבים במשך 2 דקות.
– מוסיפים 12-14 כוסות מים רותחים ומבשלים ביחד במשך 35 דקות או עד שהעדשים רכות רכות.
– מוסיפים את הפסטה ומבשלים יחד עד שהיא מוכנה והעדשים כמעט מתפרקות. חשוב לערבב מדי פעם.
– אם המרק לא מספיק סמיך לכם אפשר להוסיף 1/2 כוס מים שמערבבים היטב היטב עם כף קורנפלור או מוסיפים 1/3 כוס שיבולת שועל דקה להכנה מהירה ומבשלים עוד 5-10 דקות עד שהיא מסמיכה את המרק.
הערות ושדרוגים
– ניתן להגיש את המרק עם כוסברה קצוצה ומעט מיץ לימון מעל.
– רוצים לשדרג? מוסיפים, בשלב הוספת הפסטה, 1/2 סלסלת עלי תרד קצוצים דק.
– אוהבים טעמים קצת מתקתקים יותר? אפשר להוסיף 1 כף רסק עגבניות בזמן הוספת התבלינים או 1/2 כפית פפריקה חריפה למי שאוהב קצת פיקנטי.
– שימו לב שממש חשוב לבשל את המרק עד שהעדשים רכות רכות וכמעט מתפרקות אחרת יצא לכם מרק דליל ופחות טעים. במקרה הזה עדיף לבשל קצת יותר מאשר קצת פחות.
– האם אפשר עדשים כתומות? אפשר בהחלט. במקרה הזה אין צורך להשרות את העדשים קודם ומומלץ להשתמש בכוס וחצי עדשים.
– האם חובה להשרות עדשים ירוקות? בגדול לא. אבל אז זמן הבישול יתארך ויקח לכם עוד 10-15 דקות בישול. ההשרייה גם עוזרת למניעת גזים.
– במקום גזר אפשר דלעת או דלורית רק חתוך לחתוך לקוביות קטנות.
– יש לכם בבית שורש פטרוזיליה? קלפו אותו, חתכו לקוביות קטנות והוסיפו למרק.
היי
מה זה פסטה קצרה? והאם אטריות דקות גם הולך?
תודה על השיתוף
האם אין טעות בכמות המים? 12 עד 14 כוסות?
זה סיר גדול יחסית
גמני חושב שאפשר פחות מים, או כמו שהציעה, אפשר להסמיך. עוד דבר קטן אבל חשוב, כשמבשלים קטניות, רצוי להוסיף מלח רק אחרי שמתרככות, אחרת עלולות להישאר קשות.
יצא מושלם! ♥️
אפשר במקום פסטה אורז? באותם תנאי בישול?
בהחלט אפשר. רק אל תשימי הרבה כי אורז נוטה להתנפח שלא יתפוס את כל הנוזלים של המרק ויצא תבשיל 🙂
האם אפשר עדשים שחורות?
היי, תודה על המתכון!
אצלי המרק יצא חסר טעם ותפל. אולי מכיוון שלא בישלתי מספיק?
או שזה אמור להיות ככה
תודה
ניסיתי, עם הרבה פחות מים כי זה ממש לא פרופורציונלי למרכיבים.. ויצא דליל ולא כזה טעים
אין טו דה באט אנד ציפ ציפ צים!~
היי, האם הכרחי פסטה? ואם כן, למה הכוונה פסטה קצרה?
הכנתי ללא זרעי כמון וללא אבקת שום, יצא נהדר ממש. תודה!
יצא ממש טעים!! תודה! (שמתי מים לפי העין ובמהלך הבישול הוספתי לפי הצורך)