אף פעם לא הבנתי למה אומרים שמרק הוא נחמה עד שטעמתי את המרק עוף של סבתא שלי ואת המרק אפונה הזה. יש משהו במרק אפונה שמתובל בעדינות ומבושל בדיוק עד לרכות הנכונה, שהופך אותו לרגע כזה של זכרון ביתי. למרות שלא תמיד יש כזה.
כבר שנים שאני מנסה להגיע לטעם הזה, הביתי והמדויק של מרק אפונה טוב, כזה שלא יהיה סמיך ולא דליל מדי. כזה שלא יהיה חלק מדי, כי אין כמו ביסים קטנים ורכים של אפונה, ומצד שני שלא יהיה גושי מדי. בקיצור, יש במרק הזה מעט מאוד מצרכים ומעט מאוד עבודה אבל הרבה מאוד הגיון.
והנה זה קרה, בסוף הגעתי לנוסחה שבעיני עובדת הכי טוב. מבחינת כמות המים, כמות האפונה, השילוב עם הגזר והעובדה שמבשלים אותו קצת יותר ממה שצריך ואז הכל מתרכך ולא צריך לטחון.
או במילים אחרות – תכינו את המרק הזה. אתם לגמרי תהנו.
מרק אפונה של פעם
מצרכים:
3 כפות שמן זית או חמאה
1 בצל גדול או 2 בינוניים, קלופים
3 גזרים, קלופים
5 שיני שום קלופות או 5 שיני שום קונפי
שקית (500 גרם) אפונה יבשה
½ כפית מלח (יתכן שתצטרכו יותר)
1 כפית פפריקה מתוקה
½ כפית כורכום
2 כפות אבקת מרק עוף
2 ליטר (8 כוסות) מים
אופן הכנה:
– קוצצים את הבצלים, הגזרים והשום לקוביות קטנות ושוות בגודלן. נסו שהגזר יהיה באמת קטן.
– בסיר בינוני-גדול מחממים שמן זית או חמאה ומטגנים את הבצלים, השום והגזרים עד ריכוך. זה לוקח בערך 20 דקות אז סבלנות.
– מוסיפים את האפונה (אין צורך להשרות קודם) ומערבבים.
– מוסיפים מלח, פפריקה, כורכום ואבקת מרק ומערבבים.
– מוסיפים את כל המים ומבשלים במשך שעה וחצי (לא פחות) או עד שהאפונה רכה וממש מתמוססת ומסמיכה את המרק.
– טועמים ובמידת הצורך מוסיפים מלח או פלפל שחור. בכוונה כתבתי פה רק ½ כפית מלח כי עדיף שיהיה פחות ותוסיפו לפי טעמכם.
הערות ושדרוגים
– אם יש לכם סלרי אפשר לקצוץ אותו דק דק ולהוסיף 2 ענפים קצוצים בזמן טיגון הבצלים והגזרים.
– אם אתם אוהבים את המרק יותר דליל אפשר להוסיף עוד כוס מים. אני מחבבת אותו סמיך.
– קחו בחשבון שהמרק עוד מסמיך כשהוא מתקרר.
– במקום אבקת מרק עוף אפשר שים כפית חוואייג’ למרק. לא יצא אותו דבר אבל יצא עדיין טעים.
האם אפשר למתכונים להוסיף “כמות מנות” שאפשר יהיה להתכונן טוב יותר לארוחה?
במקום אבקת מרק אפשר להוסיף רבע כפית שטוחה זרעי כוסברה טחונים. תחליף מצויין לאבקת מרק. גם אני מאיננה חובבת כוסברה , וזאת בלשון המעטה, משתמשת בתבלין זה .
אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך!
לא צריך שמיר או פטרוזיליה???
ואני קוצצת גם כרישה ומוסיפה מעט מאד גריסי פנינה או בורגול.
תנסו ולא תצטערו.
הכנתי ויצא מושלם! טעים משביע ובעיקר מנחם
כמה אפונה שמים?
אפשר לשים אפונה קפואה במקום?
אני מאמינה שאפשר, כנראה זמן הבישול מתקצר משמעותית
ולמה לא עונים??
שמבשלים אותו קצת יותר ממה שצריך ואז הכל מתרכך ולא צריך לטחון? Tel U
מתכון מעולה! הכנתי ויצא מדהים! הוספתי גם סלרי שהיה במקרר כל המשפחה טרפה!!! 🙏🏻
יאמי, יצא מעולה ממש!
וואו יצא מעלף!!! הוספתי גם סלרי וראש פטרוזיליה. אחד המרקים הטעי ים שהכנתי! תודה🙏🙏
וואו פשוט מושלם!
סוף סוף הגעתי למתכון למרק אפונה באמת טעים ועדין
תודה!!!!
להיט על השולחן המשפחתי, חורף וגם קיץ 😊
The article is very good and very helpful and I hope this blog updates every new article, thank you
AGAM99 The article is very good and very helpful and I hope this blog updates every new article, thank you
artikel ini sangat bermanfaat untuk sajian makanan dan artikel sangat bagus dan terbaik terima kasih untuk update artikel selanjutnya Mantul808
יצא מושלם. תודה רבה