מרק אפונה של פעם

Posted on
מרק אפונה

אף פעם לא הבנתי למה אומרים שמרק הוא נחמה עד שטעמתי את המרק עוף של סבתא שלי ואת המרק אפונה הזה. יש משהו במרק אפונה שמתובל בעדינות ומבושל בדיוק עד לרכות הנכונה, שהופך אותו  לרגע כזה של זכרון ביתי. למרות שלא תמיד יש כזה.

כבר שנים שאני מנסה להגיע לטעם הזה, הביתי והמדויק של מרק אפונה טוב, כזה שלא יהיה סמיך ולא דליל מדי. כזה שלא יהיה חלק מדי, כי אין כמו ביסים קטנים ורכים של אפונה, ומצד שני שלא יהיה גושי מדי. בקיצור, יש במרק הזה מעט מאוד מצרכים ומעט מאוד עבודה אבל הרבה מאוד הגיון.

והנה זה קרה, בסוף הגעתי לנוסחה שבעיני עובדת הכי טוב. מבחינת כמות המים, כמות האפונה, השילוב עם הגזר והעובדה שמבשלים אותו קצת יותר ממה שצריך ואז הכל מתרכך ולא צריך לטחון.

או במילים אחרות – תכינו את המרק הזה. אתם לגמרי תהנו.

מרק אפונה
מרק אפונה

מרק אפונה של פעם

מצרכים:
3 כפות שמן זית או חמאה
1 בצל גדול או 2 בינוניים, קלופים
3 גזרים, קלופים
5 שיני שום קלופות או 5 שיני שום קונפי
שקית (500 גרם) אפונה יבשה
½ כפית מלח (יתכן שתצטרכו יותר)
1 כפית פפריקה מתוקה
½ כפית כורכום
2 כפות אבקת מרק עוף
2 ליטר (8 כוסות) מים

אופן הכנה:
– קוצצים את הבצלים, הגזרים והשום לקוביות קטנות ושוות בגודלן. נסו שהגזר יהיה באמת קטן.
– בסיר בינוני-גדול מחממים שמן זית או חמאה ומטגנים את הבצלים, השום והגזרים עד ריכוך. זה לוקח בערך 20 דקות אז סבלנות.
– מוסיפים את האפונה (אין צורך להשרות קודם) ומערבבים.
– מוסיפים מלח, פפריקה, כורכום ואבקת מרק ומערבבים.
– מוסיפים את כל המים ומבשלים במשך שעה וחצי (לא פחות) או עד שהאפונה רכה וממש מתמוססת ומסמיכה את המרק.
– טועמים ובמידת הצורך מוסיפים מלח או פלפל שחור. בכוונה כתבתי פה רק ½ כפית מלח כי עדיף שיהיה פחות ותוסיפו לפי טעמכם.

מרק אפונה
מרק אפונה

הערות ושדרוגים
– אם יש לכם סלרי אפשר לקצוץ אותו דק דק ולהוסיף 2 ענפים קצוצים בזמן טיגון הבצלים והגזרים.
– אם אתם אוהבים את המרק יותר דליל אפשר להוסיף עוד כוס מים. אני מחבבת אותו סמיך.
– קחו בחשבון שהמרק עוד מסמיך כשהוא מתקרר.
– במקום אבקת מרק עוף אפשר שים כפית חוואייג’ למרק. לא יצא אותו דבר אבל יצא עדיין טעים.

  • לשתף זה כיף

20 תגובות

  1. סקרן says:

    האם אפשר למתכונים להוסיף “כמות מנות” שאפשר יהיה להתכונן טוב יותר לארוחה?

  2. דליה says:

    במקום אבקת מרק אפשר להוסיף רבע כפית שטוחה זרעי כוסברה טחונים. תחליף מצויין לאבקת מרק. גם אני מאיננה חובבת כוסברה , וזאת בלשון המעטה, משתמשת בתבלין זה .

    1. ורד says:

      אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך!

  3. יעל says:

    לא צריך שמיר או פטרוזיליה???

  4. נורית says:

    ואני קוצצת גם כרישה ומוסיפה מעט מאד גריסי פנינה או בורגול.
    תנסו ולא תצטערו.

  5. מג says:

    הכנתי ויצא מושלם! טעים משביע ובעיקר מנחם

  6. דני says:

    כמה אפונה שמים?

  7. ליאור says:

    אפשר לשים אפונה קפואה במקום?

    1. שבת שלום לכל עם ישראל says:

      אני מאמינה שאפשר, כנראה זמן הבישול מתקצר משמעותית

  8. Minty says:

    ולמה לא עונים??

  9. Administrasi Bisnis says:

    שמבשלים אותו קצת יותר ממה שצריך ואז הכל מתרכך ולא צריך לטחון? Tel U

  10. עדי says:

    מתכון מעולה! הכנתי ויצא מדהים! הוספתי גם סלרי שהיה במקרר כל המשפחה טרפה!!! 🙏🏻

  11. Ella says:

    יאמי, יצא מעולה ממש!

  12. נעמה קדושאי says:

    וואו יצא מעלף!!! הוספתי גם סלרי וראש פטרוזיליה. אחד המרקים הטעי ים שהכנתי! תודה🙏🙏

  13. מימי says:

    וואו פשוט מושלם!

    סוף סוף הגעתי למתכון למרק אפונה באמת טעים ועדין
    תודה!!!!

  14. דורון says:

    להיט על השולחן המשפחתי, חורף וגם קיץ 😊

  15. AGAM99 says:

    The article is very good and very helpful and I hope this blog updates every new article, thank you

  16. Agam99 says:

    AGAM99 The article is very good and very helpful and I hope this blog updates every new article, thank you

  17. Mantul808 says:

    artikel ini sangat bermanfaat untuk sajian makanan dan artikel sangat bagus dan terbaik terima kasih untuk update artikel selanjutnya Mantul808

  18. מיכל says:

    יצא מושלם. תודה רבה

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend