אני חובבת פחמימות ידועה. תנו לי חלה טרייה ואני יכולה בקלות לתלוש את החלקים הרכים שלה ולא לשים לב שזללתי חצי חלה.
הבעיה היא, שבשנים האחרונות מאפים עמוסי קמח, כמו חלה למשל, עושים לי כאבי בטן ולכן אני משתדלת להמנע מהם או לפחות להסתפק בפרוסה.
זאת אחת הסיבות למה אני מנסה להוריד בכמויות הקמח איפה שאפשר. להפחית את הכמות או להוריד לגמרי – בתנאי כמובן שזה לא פוגע בטעם.
את המאפינס שכאן אני מכינה כבר מלא זמן. לפעמים בתבנית מרובעת, ואז אני חותכת לריבועים ולפעמים במיני מנז’טים שמייצרים מאפים קטנים שמתפקדים מושלם גם כארוחת בוקר וגם ארוחת ערב. עדיף לצד סלט.
מה שמדהים בהם, שבאמת לא צריך כאן קמח. יש פה אמנם מעט קורנפלור שנועד לספוג את הנוזלים, אבל חוץ מזה הביצים פה הן אלה שמייצבות את המאפים וגם מתפיחות, לצד אבקת האפייה כמובן.
אם נשאר לי מאפינס אני מעבירה לשקית ומשם למקפיא. בפעם הבאה כל מה שנשאר זה רק לחמם קצת בטוסטר אובן או במיקרו ויש ארוחה מעולה וגם חסכונית בקלוריות.
- שימו לה שהשתמשתי פה בתרד קפוא כי הוא מגיע כבר קצוץ דק דק. אפשר להמיר לתרד טרי, אבל חשוב שיהיה קצוץ דק.
- בבקשה אל תוותרו על הגבינה, מעבר לטעם שהיא מוסיפה ולחלקים הצרובים למעלה (יאמי), היא גם מייצבת את המאפינס כי אחרי שגבינה מותכת באפייה היא מתייצבת חזרה כשהיא קצת מתקררת ובעצם מחזיקה את המצרכים ביחד וכאן זה עוד יותר חשוב כי אין פה קמח שיעשה את העבודה הזאת.
מיני מאפינס תרד ללא קמח
מצרכים (ל-10 עד 15 מיני מאפינס תלוי בגודל המנז’טים):
1 כף שמן זית
1 בצל לבן גדול, קלוף
2-3 ענפי סלרי, עם או בלי העלים
200 גרם (1/4 שקית) מדליוני תרד – מהשקית הקפואה
4 ביצים L
100 גרם גבינת מוצרלה מגורדת, השף הלבן
1 כף אבקת אפייה
2 כפות גדושות קורנפלור
1/4 כפית פלפל שחור טחון
1/2 כפית מלח
מעט שומשום לעיטור – לא חובה
אופן הכנה:
– שמים את מדליוני התרד בצלחת ומעבירים למיקרו לדקה. מניחים את התרד המופשר על מסננת, מעל קערה, ולוחצים עד שכל הנוזלים יצאו. אנחנו רוצים תרד ללא נוזלים אז תנו לזה לעמוד עד שתכינו את הבצל והסלרי.
– קוצצים את הבצל והסלרי לקוביות קטנות ומטגנים במחבת עד ששניהם רכים. כדי שהבצל והסלרי לא ישרפו/יצרבו עד שהם מתרככים כדאי לטגן עם מכסה סגור שמאפשר לאדים לרכך את הבצל והסלרי ולא רק לטגן אותם. מצננים.
– מניחים בקערה את כל המצרכים ומערבבים היטב.
– מעבירים למנז’טים (קראו למטה את ההערה לגבי המנז’טים זה חשוב) עד ל-3/4 גובה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30-45 דקות תלוי בגודל המנז’ט. המאפינס צריכים להיות זהובים בחלקם העליון.
הערות ושדרוגים
– חשוב להשתמש כאן במנז’טים שהבלילה לא נדבקת אליהם כמו אלה למשל שיש להם מעין ציפוי סילקון פנימי דקיק. אלה המנז’טים האהובים עלי לכל מאפינס או קאפקייקס (לחצו על הלינק). עוד אופציה היא להשתמש בתבנית סיליקון שקעים משומנת או תבנית שקעים רגילה אבל משומנת היטב. מה לא יעבוד כאן? מנז’טים מנייר.
– האם אפשר להכין מהם פשטידה? בעקרון אפשר, אבל הבלילה כאן יחסית רכה בגלל העדר הקמח ולכן לא מומלץ להכין פשטידה גבוהה מדי.
– רוצים לשדרג? מוסיפים כוסברה או פטרוזיליה או עירית קצוצה דק בכמות של 1/3 כוס.
– לא חייבים סלרי אבל הוא מאוד מוסיף.
– אפשר להמיר את השומשום למעלה בגרעיני חמנייה, גרעיני דלעת, זרעי צ’יה, שומשום שחור או כל גרעינים אחרים שאוהבים.
– אם רוצים מאפינס/פשטידה קצת יותר יציבה ובצקית (בקטע טוב, לא בקטע של בצק חי), אפשר להוסיף כף גדושה של קמח נטול גלוטן כמו קמח תמי או קמח טפיוקה או את הקמח של בובס רד מיל (הנה כמה מילים עליו) או קמח שקדים או קמח עדשים.
– אם בא לכם כוסות כמו אלה שבתמונה למעלה, תוכלו להשיג אותן כאן.
– המתכון הופק במסגרת שת”פ טעים במיוחד עם השף הלבן – תנובה.
תודה עבור המתכונים אבל למה הכתב תמיד כל כך בהיר?? בקושי רואים מה כתוב וחבל..
נראה מעולה! אפשר להחליף את המוצרלה הגבינה אחרת פחות שמנה…? נגיד בולגרית, או אפילו קוטג’?
תודה על המתכון.
אם משתמשים בת’רד טרי, מה הכמות?
מצטרפת לשאלה
גם מצטרפת לשאלה
אני השתמשתי ב2 ביצים כי זה מה שהיה לי, ושמתי חצי שקית (=100 גרם) תרד בייבי טרי חתוך.
הרגיש שאם הייתי שמה 4 ביצים אז היה אפשר להכניס את כל השקית (=200 גרם). שאר המרכיבים היו לפי המתכון המקורי.
יצא מאוד טעים!!
תודה על המתכון!
ניתן להשתמש בעלי מנגולד טריים?
היי
האם אפשר להחליף לחלוטין את הקורנפלור בקמח שקדים או עדשים?
והאם ניתן לשים כל גבינה שמנה אחרת? אני אוכלת גבינות מעל 30% שומן בלבד
תודה 🙂
מתכון מהמם! אפשר להחליף את הקונפלור לקמח כוסמת/קמח עדשים?
יצא מעולה! ניסיתי עם פחות גבינה ובתבנית אינגליש קייק, מצוין. תודה רבה!
היי. שאלה לגבי המאנג’טים שהמלצת עליהם מאליאקספרס – יש שם כמה סוגים. את ממליצה על הקשיחים יותר? תודה.
כן, אלה עם הציפוי שמזכיר סיליקון בפנים
אפשר בהחלט להוסיף כפית כמון והמתקון מצויין גבינה כל אחד והטעם שלו תודה רבה
הי,
נראה מעולה.
יוצא טוב לאחר הקפאה?
אפשר להכין ולהקפיא לשבוע?
מה ניתן להחליף במקום הגבינה (אני רגישה למוצרי חלב..)
נראה טוב
במה אפשר להחליף את הגבינה? רגישים לחלב…
המתכון נראה נפלא! יש אפשרות להמיר את הקורנפלור בקמח? ואם כן, מה הכמות? תודה מראש 🙂
נראה מעולה!
יש אפשרות להקפיא?
תודה
הי קרוטית, האם אפשר להחליף את התרד בברוקולי או ירק אחר?
תודה שרי
יכול לשמש גם המליץ לפאי מלוח?
כמלית*
למה לא רואים תשובות לשאלות ?
היי,
האם אפשר לוותר לחלוטין על הקורנפלור? 😬
יצא נדיר!!!