מיני לחמניות שוקולד מ-3 מצרכים (ללא לישה וללא שמרים)

Posted on
מיני לחמניות שוקולד מ-3 מצרכים

לחמניות השוקולד האלה, כמו הרבה מתכונים מעולים, נולדו די בטעות. לפני כמה שנים העלתי מתכון לבייגל יוגורט שמבוסס על החיבור שבין קמח תופח ויוגורט ומאז אני פשוט מאוהבת בשילוב הזה. ואיך זה קשור ללחמניות? אז לפני כמה ימים החלטתי לנסות ולהכין מהבצק הזה עוגיות אבל לא משנה כמה קמח שמתי וכמה זמן אפיתי הבצק תמיד יצא כזה רך וכיפי מבפנים שהבנתי שזה לא המרקם שאני מחפשת. מצד שני – יצאו לחמניות מדהימות! אבל ממש מדהימות.

רכות מבפנים, מנוקדות בשוקולד צ’יפס שמביא איתו רכות ומתיקות, וגם ממש ממש קלות להכנה. בגדול כל מה שצריך לעשות זה לערבב עם כף עץ קמח תופח, יוגורט וקצת סוכר וזהו. יש בצק נפלא. אל הבצק הזה מוסיפים כל תוספת שאוהבים וקדימה לתנור.

שימו לב שהבצק שמתקבל דביק וזה בסדר גמור. הוא לא אמור להיות נוזלי אלא דביק ועובדים איתו עם ידיים רטובות.

מיני לחמניות שוקולד מ-3 מצרכים
מיני לחמניות שוקולד שאפילו הילדים יכולים להכין (ואפשר גם לשים להם בתיק אוכל לבית הספר או לגינה)

מיני לחמניות שוקולד מ-3 מצרכים (ללא לישה וללא שמרים)

מצרכים:
1 כוס קמח תופח סוגת
3/4 מיכל (150 גרם) יוגורט 3% טבעי
3-4 כפות סוכר לבן
100 גרם מיני שוקולד צ’יפס (אפשר גם יותר למי שאוהב(

אופן הכנה:
– בקערה בינונית שמים קמח, יוגורט וסוכר ומערבבים היטב עד שנוצר בצק דביק. אם הבצק יבש מדי אפשר להוסיף עוד 2 כפות יוגורט. ובגדול זהו, הבצק מוכן. אפשר לאפות אותו גם ככה בלי תוספות, אבל הכי טעים עם.
– מוסיפים שוקולד צ’יפס או כל תוספת אחרת שאוהבים כמו צימוקים או פקאנים או שוקולד קצוץ ומערבבים עד שהשוקולד נטמע בבצק. מעבירים למקרר לחצי שעה.
– מחממים תנור ל-190 מעלות ומניחים נייר אפייה על תבנית תנור.
– בעזרת ידיים רטובות (חובה אחרת הבצק דביק) מגלגלים לחמניות קטנות, בערך בגודל של 5 ס”מ, ומניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה. חשוב לשמור על מרווח של 2-3 ס”מ בין לבין.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 20 דקות או עד שהלחמניות זהובות בעדינות למעלה. מצננים ומגישים.

מיני לחמניות שוקולד מ-3 מצרכים
ממש חשוב להשתמש כאן בקמח תופח

הערות ושדרוגים
– במקום או בנוסף לשוקולד אפשר לשים משמשים מיובשים קצוצים, שוקולד חלב או לבן קצוץ, צימוקים, חמוציות, פקאנים קצוצים ועוד כיד הדימיון הטובה שלכם.
– במקום יוגורט אפשר לשים ריוויון או שמנת חמוצה בכל אחוז שומן.
– במקום קמח תופח אפשר להשתמש בקמח לבן רגיל + כפית אבקת אפייה.
– חשוב להשתמש כאן בקמח תופח ולא בקמח רגיל או קמח שמרים. אנחנו רוצים חיבור של אבקת האפייה שיש בקמח תופח ביחד עם החמיצות של היוגורט. זה מה שהופך את המרקם לרך ואוורירי ולא דחוס.
– אפשר לשדרג עם גרידת תפוז או משחת/תמצית וניל.
– אין בעיה להמיר את הקמח לקמח כוסמין (לא לשכוח להוסיף אבקת אפייה).
– המתכון בשיתוף סוגת.

12 תגובות

  1. מורן says:

    יעבוד גם מלוח? בלי השוקולד ציפס והסוכר אבל עם תירס למשל?

    1. אורית says:

      ביומיום אני משתמשת בבסיס הזה כתחתית לפיצה מהירה ללא שמרים, רק כמויות אחרות .
      אבל אם לא מוסיפים סוכר אז בהחלט ניתן לשים זעתר, זיתים , תירס וכו׳. ממליצה להוסיף כף שמן זית ומעט מלח ואז ללוש.

  2. יוליול says:

    יש אפשרות לעשות את זה פרווה?

  3. בלינטש says:

    הבנתי מיד שאתה עושה פרסומת לסוגת ולכן אם אעשה לחמניות אלו אעשה עם כל קמח תופח הכי זול שאמצע!!

    1. ורד says:

      היא רושמת במפורש שזה בשיתוף פעולה עם סוגת…..

  4. איריס says:

    כמה לחמניות מתקבלות מהכמות הזו ?

  5. מור says:

    אפשר להחליף את היוגורט באשל/גיל? לגרסה מלוחה

  6. גילה says:

    המתכון נראה מוצלח מאוד (אני משתמשת בבצק דומה – קמח תופח, חמאה מלוחה, שמנת או יוגורט – לעשיית בואיקוס מלוחים), אבל דבר אחד לא ברור לי:
    בשדרוגים כתוב בהתחלה:
    – במקום קמח תופח אפשר להשתמש בקמח לבן רגיל + כפית אבקת אפייה.
    אבל מיד אחר כך כתוב:
    – חשוב להשתמש כאן בקמח תופח ולא בקמח רגיל או קמח שמרים. אנחנו רוצים חיבור של אבקת האפייה שיש בקמח תופח ביחד עם החמיצות של היוגורט. זה מה שהופך את המרקם לרך ואוורירי ולא דחוס.

    מה עדיף?
    תודה מראש על התשובה.

    1. אילה says:

      החיבור של הקמח והאבקת אפייה יוצר קמח תופח ולכן הכוונה שלא חובה לקנות במיוחד קמח תופח אפשר גם לשים קמח ואבקת אפייה וכך נוצר קמח תופח
      שמחתי לעזור!

  7. קתי says:

    יעבוד עם קמח ללא גלוטן ואבקת אפייה?

  8. עדן says:

    אם משתמשים בקמח כוסמין צריך אבקת אפייה ?

  9. הילי says:

    יעבוד עם יוגורט חלבון?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend