מכירים את האשכנזים שכל שנה מחכים שיזמינו אותם למימונה – זאת אני! כל שנה, בשיאו של פסח, אני מחכה להזמנה (ולא, הדלת שלנו פתוחה זה הכי לא מתאים לפולניות כמוני) ולמזלי, ופחות למזלה של הבטן שלי, בתקופה האחרונות זכיתי להנות בכמה מימונות שמחות ומתוקות להפליא.
והשנה? השנה אני בבית. ממתינה ביחד עם כולם לסיומו של המשבר ופתאום קולטת כמה דברים טובים יצאו מהתקופה הזאת – הנה, השנה בפעם הראשונה אכין בעצמי מופלטות בבית. עם מלא דבש וקוביית חמאה.
אז איך אני יודעת להכין מופלטה? הו, טוב ששאלתם. לפני חודשיים, טרום הקורונה, נפגשתי עם יהודית אביב. הקוסמת מאחורי הבלוג “הלוחשת לאוכל“, שכבר 9 שנים מפרסמת מתכונים מעולים לאוכל עליו גדלה. בזמן שכולם עוד חשבו מה להכין לפורים יהודית לימדה אותי להכין מופלטות וז’אבן ובמבט לאחור יצא שהצלחנו לחגוג את היום הכל כך שמח הזה לפני בואו של הבידוד.
לא הרבה יודעים, אבל יהודית היא אחת הבלוגריות שהמתכונים שלה תמיד סופר מדויקים. לפני כמה שנים יצא לי לאפות איתה יחד ולמרות שיצאה לה עוגת גבינה יפהפיה, ולמרות שכבר צילמנו והתמונות היו מדהימות, היא החליטה לגנוז את המתכון שלא היה מספיק טוב לטעמה. עד היום אני זוכרת לה את ההחלטה הכל כך נבונה הזאת וזוקפת לזכותה את המקצועיות והכנות.
תודו שאתם לא צריכים עוד תירוץ כדי להכין את המתכונים שלה. טוב נו, הנה עוד סיבה קטנה – מוכרחים להמשיך לשמוח!
- מחכה בקוצר רוח לראות איך יצאו המופלטות שלכם. אני גם באינסטגרם וגם בקבוצת הפייסבוק שלנו.
- והנה גם האינסטגרם של יהודית אביב המהממת, ממליצה בחום לעקוב אחריה.
מופלטה בחמאה ודבש
מצרכים לכמות של 25-30 מופלטות גדולות:
1 ק”ג קמח מנופה
2 כפיות מלח
2 ו-1/2 עד 3 כוסות מים
1/2 כוס שמן
להגשה ולטיגון:
שמן – לטיגון
חמאה
דבש
אופן הכנה:
– מערבבים יחד קמח ומלח. מתחילים להוסיף מים בהדרגה ותוך כדי לישה עם הידיים או עם וו גיטרה במיקסר. לשים לפחות 10 דקות עד שהבצק רך וגמיש אבל לא דביק מידי.
– מעבירים את הבצק לקערה ומוזגים על הבצק חצי כוס שמן. עם הידיים משמנים את כל החלק החיצוני של הבצק (לא מחדירים את השמן לבצק עצמו).
– עוטפים בניילון נצמד ומשהים למנוחה של שעה.
– קורצים 25-30 כדורים ומניחים על משטח משומן (אפשר להשתמש בשמן שנותר בקערה על הבצק).
– מכסים את כדורי הבצק בניילון נצמד ומשהים למנוחה של עוד חצי שעה.
– טיגון המופלטה: מניחים ליד אזור העבודה צלוחית עם שמן. משמנים היטב את השיש ואת הידיים ופותחים את הבצק לעלה דק דק ושקוף.
– מטגנים את המופלטה הראשונה על מחבת גדולה וכשהיא מזהיבה הופכים אותה לצד השני. את המופלטה הבאה מניחים על הראשונה שהפכנו ומטגנים עד שהיא מזהיבה וכך ממשיכים ועורמים אחת על השנייה עד שיש כמות די גדולה של מופלטות.
– מעבירים לצלחת הגשה ומתחילים שוב לטגן את יתרת המופלטות. מגישים עם חמאה ודבש.
הערות ושדרוגים
– אם אתם מעט אנשים בבית ורוצים להכין פחות מופלטות אין בעיה להכין את המתכון עם חצי מהמצרכים.
– חשוב מאוד לפתוח את הבצק לעלה דק על השיש כדי שהמופלטות יצאו דקות וטעימות. שימו לב שהידיים והבצק שלכם משומנים כמו שצריך זה מה שיעזור לפתוח את הבצק.
– לגרסה טבעונית פשוט ממירים את הדבש במייפל. יוצא מושלם!
חג שמח! תודה על המתכון 🙂 רק רציתי לשאול האם במתכון הזה אין צורך בשמרים?
תודה רבה!
וואווו רחלי, ריגשת אותי מאודדד מאוד. כתבת מהמם!
תודההה תודהה 💕💕💕💕💕
לא הבנתי את החלק של הטיגון אחד על השני…
שמה אחת במחבת, מחכה מעט ואז הופכת..כשהחלק המוכן כלפי מעלה, מניחה עליו עוד אחת..עוד 2 דקות ואז הופכת כששוב החלק המוכן כלפי מעלה ומניחה עליו עוד אחת..וכן הלאה שוב ושוב עד שהמחבת מתמלא ואפשר להוציא נגלה..בתיאבון
עדי, כמו שמיה כתבה, הרעיון הוא לטגן כל מופלטה (חוץ מהראשונה) רק מצד אחד. זה שמשאירים את כל הערימה במחבת עוזר גם לשמור על החום וגם דואג שהבצק יהיה עשוי לכל העומק למרות הטיגון החד-צדדי.
כנ”ל… מה הכוונה להוסיף במחבת כל פעם את המופלטה מעליה?
כמה הכרחי ניפוי הקמח? אם אין לי נפה בבית, מספיק להעביר במסננת רשת דקה?
לא מוציאה אותם אלא מניחה עח ומדי פעם הופכת
יש אולי וידיאו? קשה קצת להבין מהכתוב. איך פותחים לעלה? מותחים עם הידיים? יש תנועה מסוימת?
וכשעורמים- משמע שהמופלטה הראשונה תמיד למטה במחבת וכל היתר מיטגנות מעליה? לא נוגעות במחבת?
לא..
את מטגנת את המופלטה הראשונה צד אחד ואז הופכת ועל זה שמה עוד מופלטה ואז הופכת את 2 המופלטות שהצד של המופלטה החדשה על המחבת וכך הלאה משמע כל פעם שאת הופכת המופלטה החדשה מטוגנת והראשונה בראש הערימה.
תוכלי לראות בפייס אצלי
גם אני לא אשמח לחידוד🙏
היי אם אני רוצה כמות פחותה איך מפחיתים
מחלקים. לשנים או לארבע. את כל המצרכים במתכון.
לא הייתי מרוכזת ולא לשתי את הבצק 10 דק… לשתי במיקסר רק עד איחוד וישר שפכתי את השמן…. קריטי? להכין חדש?
היי רחלי…
התחלתי להכין את המתכון ואז שמתי לב שבמתכון שלך אין שמרים כשבכל מתכון מופלטות אחר יש… כלומר זה לא יתפח… כלומר זה לא מופלטה…
התאכזבתי 😥
יש עשרות מתכונים למופלטות חלקם עם שמרים וחלקם בלי.
דווקא המתכון הזה הוא הכי מדוייק שיש.
מופלטה היא לא מאפה, היא דקיקה וצריכה להיות כמו עלה מקופל.
אני כבר אחרי ההכנה והאכילה 🙂 עברתי עשרות מימונות בחיי בתור בת למשפחה מרוקאית, והמתכון הזה הוא ההכי טוב וההכי מדוייק שיצא לי להכין.
אצלנו שנים עושים עם אבקת אפייה ויוצא מושלם. לא חייב שמרים
היי, איזו כוס מדובר? כוס מדידה ? או חד”פ קר /חם? תודה
היי לך קרוטית 😀
כמה אני ברת מזל שפייסבוק הציע לי את הקבוצה מעוררת התאבון שלך.
ולו רק כדי שאזכה סוף סוף להכין את המופלטות המקוריות שעליהן גדלתי אצל סבא וסבתא.
כבר כמה שנים אני מנסה עם שמרים בלי שמרים עם סוכר בלי סוכר עם המתנה בלי.
ועד היום יצא בסדר אבל לא כמו שצריך.
עד היום כי היום יצאו לי מופלטות מטורפות!!!!! בזכותך! אין לי איך לתאר כמה עשית אותי מאושרת. את המתכון שלך אני אנצור ואעביר הלאה.
תודה רבה לך על היסודיות שלך בכל מתכון, את לא סתם מעלה, את בוחרת בקפדנות ויורדת לפרטים החשובים. שומרת על סטנדרט מצויינות.
עשיתי מתכון דומה ללא שמרים. יצא יבש
הי,
תודה על המתכון, עקבתי אחר ההוראות והבצק יצא רך מאוד ונוח לעבודה.
אבל בשלב הטיגון המופלאות יצאו לי מאוד קשות וממש לא משהו שאפשר לגלגל או לאכול.. ניסיתי חום גבוה וחום נמוך, כיסיתי במגבת, עשיתי שכבות מופלאות כמו בהוראות.. מה לא עשיתי טוב? ממש רוצה להצליח פעם הבאה..
האם אפשר להקפיא מופלטות?