את המתכון הזה, בגרסה מעט שונה שלו, נתנה לי דליה קלדס. בשלנית מדהימה שמכינה את הקוסקוס הטעים ביקום. המג’דרה הזאת, ביחד עם הקוסקוס שלה, מככבים אצלה בבית שנים והיה לי ברור שיום יבוא והאוכל הזה יהפוך לדייר קבע גם אצלי, והוא אכן הפך לכזה.
עכשיו תורכם להתמכר.
מצרכים:
1 ו-1/2 כוסות אורז (יסמין, פרסי או בסמטי)
1 ו-1/2 כוסות עדשים ירוקות/חומות
2 כפות שמן זית או קנולה
3 כוסות מים רותחים
כפית שטוחה כמון
כפית שטוחה כורכום
3/4 כפית מלח
לבצל המטוגן:
2 בצלים לבנים (ואפשר גם יותר)
4-5 כפות שמן זית או קנולה
אופן הכנה:
– שוטפים היטב את העדשים והאורז במים (בנפרד) ומסננים.
– מבשלים במים רותחים את העדשים במשך 15 דקות ומסננים. העדשים לא צריכות להיות מוכנות לגמרי אלא 3/4 בישול.
– בסיר רחב עם תחתית כבדה (חשוב שיהיה רחב) מחממים שמן זית ומוסיפים כורכום וכמון. מטגנים את התבלינים במשך דקה, תוך כדי ערבוב כדי שהטעמים שלהם יפתחו.
– מוסיפים את האורז והעדשים, שכבר בושלו חצי בישול, ומטגנים במשך 2 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד כדי שלא ידבקו לתחתית הסיר.
– מוסיפים מים רותחים ומלח ומערבבים. סוגרים את הסיר (עם מכסה שמתאים בול לסיר, הוא צריך להיות סגור לגמרי) ומבשלים על הלהבה הכי קטנה במשך 20 דקות.
– בינתיים קוצצים את הבצל לרצועות דקות או קוביות ומטגנים במחבת עם שמן זית עד שהבצל זהוב ומקורמל. זה לוקח זמן עד שהבצל מתקרמל ומזהיב לגמרי, אז סבלנות 🙂
– כשהאורז מוכן, שופכים לתוכו את כל הבצל עם השמן ומערבבים. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
הערות, הארות ושדרוגים:
– חשוב! מה שהופך את המג’דרה למדהימה זה כמות וקרמול הבצל. בבקשה אל תשימו פחות מ-2 בצלים גם אם זה נראה לכם הרבה בהתחלה, ואל תתקמצנו על השמן בשלב טיגון הבצל. חשוב מאוד שהבצל יצא שחום ומקורמל היטב אז סבלנות עם הטיגון במחבת, זה אכן לוקח זמן אבל שווה כל דקה.
– רוצים לשדרג? מפזרים מעל צנוברים קלויים ו/או פטרוזיליה קצוצה.
– למי שאוהב, אפשר להוסיף מעט אגוז מוסקט.
– ניתן להכין את המג’דרה עם בורגול או קינואה במקום האורז. שלבי ההכנה זהים.
– איזה סיר מתאים להכנת אורז ומג’דרה? הכנתי לכם מדריך מפורט לבחירת סירים מומלצים.
שלום רחלי,
האם העדשים צריכים להיות מושרים לפני הבישול?
תודה רבה,
נועה
לא, אין צורך. עדשים כל כך עדינות ומתבשלות מהר שאין צורך להשרות אותן. שעועית וחומוס לעומת זאת, ממש מומלץ כן להשרות.
לא משתמשים במי העדשים כדי לקבל צבע שחום של המגדרה?
ואם אני משרה לא צריך לבשל אותם בנוסף?
מתכון מעולה! פעם ראשונה שעשיתי מג’דרה, ויצא יותר טוב מבמסעדות. הוספתי ג’אלה ופטרוזיליה.
תודה
כן .
יום לפני
או שעה במים פושרים
אחרת הם קשים כאבן
אם אני משרה כשעה לא צריך לשבת עוד 15 דקות?
זה בעיקר יותר בריא להשרות קטניות כמה שעות 🙂
היי רחלי,
הכנתי את המתכון הזה ויצא פשוט מעולה!!!
ניסיתי בעבר המון מתכונים אחרים ולא יצא טעים כמו עכשיו,מתכון מדוייק ומצויין!!!!
הייתי חייבת לרשום לך!בהמשך השבוע אכין את הפתיתים:)
תודה רבה והמשך שבוע טוב!
טל
מתכון מעולה, ככ טעים
גמר חתימה טובה
ואוו זה טעים טירוף! אבל ממש 🙂 איזה כייף , תודה!!
מקסימה, כיף לשמוע.
רחלי שלום
כעת הסיר על האש דבר אחד לא ברור ליאם האורז בושל חלקית וכן העדשים מדוע צריך להוסיף עוד 3 כוסות מים רותחים? זה ניראה לי לא צריך, הכנתי רגיל כמו שאני מכינה אורז עם מש וכו׳ניראה איך יצא ( אגב זה פעם ראשונה שלי) מאיה כהן
אם הבנתי נכון רק העדשים מבושלים חלקית, האורז נכנס אחרי השטיפה ישר לסיר.
שלום רחלי,
פשוט יצא נפלא 🙂 תודה על השיתוף והלבביות 🙂 כל טוב
ממש שמחה שאהבת. שיהיה שבוע מקסים
רחלי שלום, הגשמת לי חלום עם המתכון הזה! בכללי, מרגישה ההזדהות גדולה בתור הונגרייה עם הרבה מהמתכונים (: במתכון הזה, מתי האורז גם כן מתבשל וכמה? תודה!
ממש שמחה לשמוע 🙂
האורז מתבשל עם העדשים (שבעצמן בושלו קצת קודם) במשך 20 דקות, תציצי בשלבי הכנה זה כתוב שם.
שימי לב שיש אי דיוק במתכון. כתוב מבשלים את העדשים ולא כתוב שעם האורז. אודה לך אם תוכלי לתקן.
עכשיו הבנתי משאר התגובות שצריך לבשל את העדשים בנפרד ואחר את האורז. קצת לא מובן
לא מדויק זה בלשון המעטה,סיר שלם הלך לפח
רק צריך לקרוא את ההוראות, הכל כתוב…
גם אני לא הבנתי את ההוראות אבל איכשהו אצלי הסיר ניצל מזריקה לפח. צריך לבשל חצי ריכוך את העדשים לפני שמוסיפים את האורז. והרבה הבינו שצריך גם לבשל את האורז חצי ריכוך ומכאן יוצא דייסה כי כמות המים גדולה לאורז חצי מבושל.
מה לגבי אורז מלא? מניחה שלא יצא אותו דבר אבל זה מה שמשתמשים בבית. אותה צורת בישול?
היי רחלי,
חושבת שלא הבנתי משהו בניסוח, האם גם האורז צריך לעבור חצי בישול? 20 דקות זה לא קצת יותר מדי?
לא, רק העדשים. ואחרי שהם עוברים חצי בישול מוסיפים אותם לאורז שלא בושל וביחד עם מתבשלים 20 דקות.
היי רחלי, כמה מים מוסיפים?
3 כוסות
היי רחלי. זה ממש ממש יוצא טעים! יש דרך לעשות את זה גם עם אורז מלא עגול?
היי
רציתי לשאול אם אפשר עם אורז מלא
ואיך משנים את כמות המים וזמני הבישול בהתאם
תודה
מצטרף לשאלה
הי, הכנתי אתמול ויצא טעים מאודד!!
לדעתי אפשר קצת יותר מלח.
והתוספת של הבצל-אליפות!!!
תודה:)
בשמחה רבה. ממש שמחה שאהבת.
נראה מעולה! על איזה אש לקרמל את הבצל? נמוכה או בינונית?
עדיף נמוכה, אבל אם מאבדים סבלנות באמצע אפשר לעלות לבינונית, רק לא גבוהה
עוד שאלה מוזרה 🙂 הבישול של העדשים הוא רק במים שכבר רותחים 15 דקות או עם להבה פתוחה 15 דקות? … 🙂
קבלי ביטול 🙂 בישלתי, יצא מעולה!! הייתי צריכה להכין אפילו 4 בצלים, זה משדרג 🙂
נכון? אין דברים כאלה כמה הבצל מוסיף <3 ואיזה כיף שאהבת
[…] הרסתי את השילוב הקבוע של המג'דרה, זה טעים! – והנה גם מתכון קלאסי למג'דרה עם עדשים כמו שמכינות […]
איך הכנת עם הבורגול ?
הי המתכונים שלך מעולים ♥️ הכנתי עם בורגול שהשרתי קודם במים, ויצאה לי קצת עיסתית המגדרה, יש מה לעשות…?
פשוט פעם הבאה לא להשרות, בורגול ממש מתבשל בהשרייה אז כנראה שהוא עבר בישול יתר.
היי
רוצה להכין עם קינואה
האם יחס המים וזמני הבישול זהים?
היי
כמה מים צריך להוסיף ?והאםטם ניתן להשתמש בעדשים כתומות ועשיין יצא טעים ?
תודה רבה ;(
היי
כמה מים צריך להוסיף ?והאם ניתן להשתמש בעדשים כתומות ועדיין יצא טעים ?
תודה רבה 😉
3 כוסות, כתוב במצרכים 🙂
אפשר רק קחי בחשבון שעדשים כתומות מתפרקות מהר אז הן לא תהיינה יציבות ומובדלות כמו השחורות/הירקות. יצא טעים אבל פחות פוטוגני.
היי רחלי יקרה, אם אני מכינה כוס אורז וחצי כוס עדשים, כמה מים עלי להוסיף?
יצא פצצה אני מקוה שאישתי לא תהרוג איך יצא לי כזאת מגדרה ולא אף פעם הולך.
הכנתי היום.
מתכון מעולה יצא לי אחד אחד .
תודה רבה 😉
בוקר טוב, האם נדרש לשטוף את האורז או לטגן אותו יבש יחד עם העדשים? תודה 🙂
תודה, עכשיו גיליתי שבמתכון כתוב שנדרש לשטוף את האורז…
היי, במידה ומכינים כמות גדולה יותר של אורז ועדשים יחס המים הוא עפ”י מס’ הכוסות? לדוגמא: ל-2 כוסות מים ו-2 כוסות עדשים מוסיפים 4 כוסות מים רותחים? תודה 🙂
היי רחלי, קיבלתי כל כך הרבה המלצות על המג’דרה הזו מחבריי לעבודה שאמרתי שאני מוכרחה לנסות!
יש לנו אורז בסמטי מלא – האם הוא מתאים למג’דרה הזו? האם צריך לשנות משהו בהכנה?
תודה מראש!
אחד המתכונים המעולים!! הכנתי עם בורגול והסיר חוסל!
יש לך עוד טיפים לתיבול מלבד כורכרום וכמון, משהו קצת יותר מיוחד? היה חסר לי טיפה טעם …
מה שכן אחרי הרבה מתכונים שעשיתי, זה המנצח!
ממש ממש שמחה שאהבת. לאחרונה אני ממירה כמעט כל מתכון שיש בו כמון בבהרט כי יש בו גם קצת קינמון והל/ציפורן ושלל תבלינים חמים וטעימים. לגמרי מומלץ 🙂
איך הכנת עם הבורגול ?
מתכון מעולה !
החלפתי אורז בקינואה ויצא מצויין.
תודה ?
יום שלם היה לי בראש שבערב אכין את המג’דרה של רחלי, הכל בסיר אחד. ברגע האמת גיליתי שאין לי עדשים שחורות, רק ירוקות, וגם שכמות הבורגול מוגבלת. אוקי, מזל שיש פה עוד מתכון. ואורז בסמטי בטוח יש לי. אה, בעצם יש לי רק חצי מהכמות הדרושה ובא לי להכין סיר גדול.
המממ מעניין אם אפשר לשלב פה גם אורז עגול ביחד עם הבסמטי (משום מה דווקא עגול יש לי שפע, מתי לאחרונה הכנתי ריזוטו שאני מחזיקה מלאי של אורז כזה? לא ברור)
ובכן, כן. אפשר הכל. יצא פשוט מעולה! מ ע ו ל ה!
בניגוד להוראות התקמצנתי על השמן בבצלים, ירדתי לשתי כפות. עדיין טעים וככה לא ארגיש ייסורי מצפון מול הדיאטנית שלי.
מתכון מעולה. באמת. חפרתי. שלום.
איזה מדהימה שאת. חולה עליך <3
כל מתכון שלך פגז!
הבורגול והעדשים השחורות נכנס אצלי כמתכון קבוע מפני שזה הדבר היחיד שהבן שלי מסכים לאכול בבוקר לפני שהוא נוטל ריטלין.
אשמח גם למתכון של הקוקוס שהזכרת בתחילת הפוסט!
הכוונה קוסקוס
היי יקירה
אשמח לקבל את המתכון של הבורגול והעדשים השחורות
אני טבעונית
זה מעניין
תודה
לבריאות איתנה
מאוהבת במתכונים שלך אחד אחד
איזה אורז יותר מומלץ?
הערב קטנה ביותר
כפית מלח לא מספיקה אצלנו חחחחצ
אבל!! ביקשו שידור חוזר עם יותר מלח
מה שאומר שיצא ממש מוצלח!!
תודה!!
יצא לי ממש לא משהו?
בישלתי בדיוק לפי הזמן על אש הכי קטנה שיש, כל המים ״נבלעו״ אבל האורז היה ממש קשה ולא מוכן.. הטעמים טובים אבל היה בלתי אכיל. (הוספתי מים והמשכתי לבשל אבל זה לא היה ״זה״)
מה לעשות שונה בפעם הבאה?
תודה!
הי רציתי לשאול לגבי הכמון האם מג’דרה לא מקבלת טעם דומיננטי של פלאפל מהכמון? מניסיוני זה תבלין מאוד חזק ואנחנו פחות אוהבים. תודה
זאת הפעם המי יודע שאני מכינה את המג’דרה המופלאה הזאת ואני נהנת כל פעם מחדש!
יש לך מתכונים מדהימים.
כמה שימחת אותי. תודה רבה!
יצא מעולה!
עשיתי מראש 2 כוסות עדשים (ומאש)
2 כוסות אורז ו 4 בצלים.
יצא מצוין!
איך אני אוהבת מאש! 🙂
וממש שמחה שאהבת.
הכנתי ויצא מעולה!! תודה רבה
האם אפשר עם בצל סגול?
תודה על המתכון. יש לי שאלה. האם חייבים לבשל את האורז עם העדשים. האם יהיה הבדל בטעם אם אכין כל אחד מהם בנפרד ואז אערבב אותם ואוסיף את הבצל.
תודה מראש
יצא מ-ע-ו-ל-ה
המג׳דרה שגם הקטנה והעקשנית ליקקה את הצלחת בחדווה.
הוספתי טיפה ממש קינמון בסוף.
תודה רבה
הבצל המקורמל – יציאה היסטרית. מעולה
אני מכינה באופן קבוע את המג’דרה עדשים שחורות ובורגול ואוהבת ממש! לשם הגיוון אני רוצה לנסות את המתכון הזה.
במידה ומכפילים כמויות של עדשים אורז, צריך להכפיל גם את כמות המים או פחות מכפול?
רק לוודא – 4 בצלים, פי 2 שמן זית כן? 😉
והאם מהתחלת טיגון הבצל לגון על אש חלשה?
היי רחלי יקרה, אם אני מכינה כוס אורז וחצי כוס עדשים, כמה מים עלי להוסיף?
וואו, איזה שידרוג! זאת המג’דרה הכי טעימה שהכנתי, מתכון מדוייק.
תודה רבה רחלי
היי. נראה מעולה.
ניתן להכין עם עדשים קפואים של סנפרוסט?
במידה וכן – האם צריך לשנות משהו בהוראות?
תודה מראש.
היי,
יצא לי ממש ״עיסתי״ 🙁
מה עשיתי לא טוב?
כנראה בישלת יותר מדי זמן
היי, מתוך הרגל השריתי את העדשים למשך לילה+
אז לא להרתיח? או פחות זמן?
הבטחתי לעצמי שאחזור לכתוב – המג’דרה הזו פשוט מושלמת!!!
אני אישית השריתי כמה שעות את האורז עם העדשים ובישלתי הכל יחד מטעמי עצלנות, יצא רך וטעים!
הכנתי את זה היום לצהריים, עם קינואה, יצא מדהים!!!! אפילו בן העשר שלי שלא נוגע בקינואה טרף והתפעל, תודה!!!
שלום! נראה נפלא.
האם אפשר להשתמש בעדשים מוכנות מקופסת שימורים? אם כן – מה לשנות?
מתכון מושלם!!! פעם הבאה אכפיל את כמות הבצל.
תודה רבה
היי רחלי, תודה על המתכון. השריתי כל הלילה את העדשים. האם עדיין אני צריכה לבשל אותם 15 דקות או ישר להכניס לסיר עם האורז?
רחלי שלום, המתכון לא ברור וחסרות הוראות לגבי האורז למשל את רושמת להוסיף את האורז שבושל כבר חצי בישול , אבל זה לא רשום לפני במתכון.
יצא פשוט מושלם. קיבלתי בזכותך מלא נקודות זכות על הבישול שלי מאשתי… גם הילדים אהבו!
תודה רבה!
הכנתי למתכון יצא ממש טוב העדשים רכות האורז 1/1 רחלי את מדהימה אחלה מתכונים תודה
היי
יצא לי ממש מושי יש לך מושג למה ??
אפשר להכין עם עדשים שחורות במקום ירוקות?
יופי של מתכון. תודה רבה!
היי, אם אני מנביטה את העדשים לפני, עדיין אצטרך להרתיח אותם כמו שכתוב במתכון?
וווואווו זה יצא טירוף!!!!!!
לפי המתכון, משאירים על אש הכי קטנה מיד לאחר הכנסת המים הרותחים. שואלת אם צריך לתת קודם למים לרתוח מחדש לאחר שהוספתי לסיר, ורק אז להקטין אש, או שהכוונה כפי שכתבת. תודה לך מראש
יצא ממש טעים! תודה רבה 🙏🏻
התחלתי את הקרמול של הבצל כדבר הראשון , זה מצריך הרבה זמן
וכמו שהמלצת – החלפתי את הכמון בבהרט
מתכון מדהים! אני טיגנתי את הבצל בסיר והוספתי תבלינים ולאחר מכן את האורז והעדשים (עדשים בושלו קצת לפני) באותו סיר ייצא משגע! ובכלל כל המתכונים שלך מדויקים ותמיד מצליחים:)
לא מבינה איך אנשים כותבים שנזרק לפח פעם ראשונה שעשיתי מגדרה ויצא טעים ברמות ומעולה
אני רוצה מאד להכין, רק יש לי כמה שאלות:
אפשר להשתמש בעדשים שחורות?
האם ניתן קודם להשרות ולהנביט אותן ע”מ להגדיל את הערך התזונתי?
כמה זמן לבשל אותן בנפרד?
תודה מראש…
הי רחלי,
תודה על המתכון.
שאלה – האם אפשר עם בסמטי מלא ? ואם כן – האם לשנות כמויות מים וזמני בישול ?
יאבללההה איזה טעיםםםםם
תודה רבה ❤️❤️❤️
מתכון חלום! מכינה כל שבוע ויוצא מושלם
תודה! 🙂
שלום,
מקווה שתעני. אני מכינה את המתכון ואני יודעת שהוא נפלא. אבל יש מקום שבו לא פירטת וזה ממש חסר לי ואף אחד לא שאל:
כמה מים לשים בעדשים בבישול לבד הראשון?? זה ממש משפיע לי על כל המתכון, אודה לתשובה ❤️ וגם האם לסנן אותם אחר כך?