מג’דרה פריקה עם עדשים כתומות של רינת צדוק

Posted on
מג'דרה פריקה עם עדשים כתומות

לפני 3 שבועות העלתי לכאן מתכון למרק עדשים כתומות שהכינה רינת צדוק, אחת הנשים המוכשרות שיצא לי להכיר. בעקבות אותו פוסט, קיבלתי עשרות תמונות של המרק שהכנתם וגם מאות תגובות של אנשים שביקשו את שאר המתכונים שפורסמו במדור בזמנים מודרניים | ידיעות אחרונות שם סיפרתי על המפגש עם רינת ופרסמתי 2 מתכונים נוספים שהיא לימדה אותי להכין.

אז במיוחד בשבילכם, המתכון הראשון מתוך המדור בידיעות (השני יעלה בהמשך השבוע) – מג’דרה פריקה עם עדשים כתומות שהכי טעים להגיש עם טחינה גולמית.

עדשים כתומות
מומלץ להשתמש בעדשים כתומות שלמות ולא החצויות אם כי גם החצויות יעשו את העבודה. ככה הן נראות אגב לפני ההשרייה

מדובר בגרסה בריאה, מאוזנת ומאוד מאוד טעימה למנה הפופולרית שכולם אוהבים. בזכות ההשרייה של העדשים והפריקה (חיחיטה ירוקה שדומה בטעמה לבורגול), זמן הבישול קצר מאוד.

רינת מספרת שילדים ממש אוהבים את המג’דרה הזאת ואפשר להגיש אותה ככה כמו שהיא או לשדרג עם טחינה גולמית וזרעי עגבנייה שמאוד מוסיפים לטעם אבל הם לא בגדר חובה.

עדשים כתומות
וככה הן נראות אחרי השרייה קצרה. רואים איך הצבע השתנה והן נפתחו? ממש כמו צדפות קטנות

מג’דרה פריקה עם עדשים כתומות

מצרכים:
2-3 כפות שמן זית
1 בצל לבן גדול, קלוף
4 שיני שום, קלופות
2 עגבניות אדומות בינוניות
1 ו-1/2 כוסות פריקה
1/4 כפית פלפל שחור
2 ו-1/2 כוסות מים רותחים
1 כפית מלח
1/2 כפית בהרט
1 כוס עדשים כתומות שלמות

להגשה (לא חובה):
עלי כוסברה
2-3 כפות טחינה גולמית
6 עגבניות שרי אדומות ומתוקות

אופן הכנה:
– ב-2 קערות נפרדות משרים את העדשים והפריקה עם הרבה מים למשך 15 דקות. שוטפים ומסננים מהנוזלים (האמת? עכשיו כשאני חושבת על זה אפשר גם להשרות באותה קערה :)).
– בינתיים קוצצים את הבצל והשום לקוביות קטנות ומגרדים את העגבניות על החלק העבה בפומפייה.
– בסיר רחב ושטוח מחממים שמן זית ומוסיפים את הבצל. מטגנים, תוך כדי ערבוב, במשך 5 דקות.
– מוסיפים את השום והעגבניות ומטגנים עוד 2 דקות.
– מוסיפים את התבלינים והמים הרותחים ומערבבים.
– מוסיפים את הפריקה והעדשים ומבשלים, על אש נמוכה עם מכסה סגור במשך 12-15 דקות או עד שהפריקה והעדשים רכים.

מג'דרה פריקה עם עדשים כתומות
אני ממש מפצירה בכם להכין. מדובר באחת המנות הטעימות, בריאות וקלות להכנה

הערות ושדרוגים
– למי שרוצה לשדרג, ניתן להוסיף מעל המג’דרה מעט עלי כוסברה, טחינה גולמית וזרעי עגבנייה שסוחטים מעל על ידי לחיצה על עגבניות חצויות.
– במקום עגבניות טריות שמגרדים על פומפייה אפשר להשתמש בעגבניות מגורדת של חברה איכותית.
– במקום פריקה אפשר להשתמש בבורגול עבה (גס).

זמנים מודרנים | ידיעות אחרונות - מדור עדשים כתומות
זמנים מודרנים | ידיעות אחרונות – מדור עדשים כתומות

18 תגובות

  1. גלי says:

    מנה קלה להכנה, בריאה וסופר טעימה!

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה! שמחה שאהבת.

  2. שרי says:

    שלום, מה אפשר לשים במקום בהרט שאין לי? ואני בדיוק באמצע הבישול… יש תחליף או שפשוט אמשיך בלי?

    1. רחלי קרוט says:

      אוי, רק עכשיו ראיתי. הסתדרת בסוף? פעם הבאה אפשר פשוט קצת כמון וטיפל’ה קינמון

  3. סיגלית says:

    אפשר להשתמש בכוסמת ירוקה במקום בפריקי?

  4. עירית רוזנבלום says:

    איפה משיגים פריקה בתל אביב?

    1. קרן says:

      טעם לחיים, מרחביה 13. להתקשר קודם ולשאול אם יש.

      1. רן says:

        לא כתוב כמה פריקה צריך לשים, באותה כמות של העדשים?

  5. עינב says:

    האם מדובר הפריקה שלמה או גרוסה , יש הבדל עצום ביניהן בזמן ההשריה והבישול, תודה

  6. רחל says:

    אם מחליפים לבורגול – לבשל אותומדבר?

    1. רחלי קרוט says:

      בול אותו דבר

      1. נטע says:

        ואם מחליפים לחיטה-גם אותו דבר?

  7. שירן says:

    אפשר לעשות עם חיטה פשוט?

  8. שושי says:

    יותר מידי מים! יצא תבשיל דייסתי.

  9. יעל says:

    האם פריקה וחיטה זה אותו הדבר?

    1. רחלי קרוט says:

      פריקה היא חיטה מעושנת

  10. איילת says:

    קודם כל תודה! יצא ממש טעים! רציתי לשאול לגבי הפריקה (שמצאתי רק ברשת מזון אורגאני) – האם היא אמורה להיות טיפלה אל׳דנטה? המים נספגו העדשים מאוד התרככו והפריקה נשארה קצת יותר קופצנית בפה ופחדתי להוסיף עוד מים ולפורר את העדשים לגמרי. בקיצור אשמח להבין איך אמור להיות כי פעם ראשונה שמבשלת את הסוג הזה של חיטה.

  11. אביטל says:

    היי תודה על המתכון המעניין! בכמה מנות מדובר?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend