מאפינס תירס שילדים (ומבוגרים) אוהבים במיוחד – רק לערבב ולתנור

Posted on

אני אוהבת תירס

טרי ישר מהקלח, מבושל משקית הקפואה, טחון לפולנטה ואפילו כקמח בתוך עוגה שמזכירה ממליגה.

אמא שלי מספרת שבדרך לבית החולים, כשהיא בחודש תשיעי, היא עצרה בדוכן שמכר קלחי תירס חמים והתענגה על הגרגירים הצהובים והמתוקים. אולי זאת הסיבה שכמה שעות אחר כך נולדתי אני, עם אותה אהבה לתירס כמו של אמא.

בתקופת הצבא יכולתי לחיות ימים שלמים על גרגירי תירס מקופסת שימורים לצד קוטג’, ולימים, כשהתאהבתי במטבח, הכנתי מהשילוב הזה מאפים קטנים שהפכו לאחת מארוחות הערב האהובות עלי. גם כי הם טעימים בטירוף וגם כי מכינים אותם באמת בדקה ואחר כך אפשר לשמור במקרר ולחמם כשרוצים ארוחה קלה, עדיף לצד ירקות חתוכים.

מדובר בעצם במתכון הכי בסיסי שיש שאפשר לשדרג בהמון אופציות. להוסיף כמה זיתים קצוצים, 6-10 עגבניות מיובשות קצוצות או 1/3 צרור עשבי תיבול קצוצים (כוסברה תעבוד כאן מדהים אבל גם עירית ובצל ירוק). אפשר גם להוסיף ירק כמו קוביות גמבה קטנות או קוביות בטטה – חשוב לחתוך קטן כי זמן האפייה קצר יחסית.

אגב, המאפינס האלה ישמחו גם לשומשום או גרעיני חמנייה/דלעת מעל (לפני האפייה כמובן).

ודבר אחרון – אני יודעת שרבים מכינים מאפינס תירס לילדים, בין אם זה לגן, למסיבות או כארוחת ערב, ומחפשים אלטרנטיבה קצת יותר בריאה. אז במיוחד בשבילכם, כתבתי למטה בהערות איך אפשר לשנות את המתכון כך שיהיה בריא יותר. וגם: שימו לב שיש כאן רק 1/2 כוס קמח על כמות די גדולה של מאפינס, שזה די מגניב 🙂

מאפינס תירס

מצרכים (ל-17 מאפינס בגודל בינוני):
1 קופסה קוטג’ (או: ריקוטה \ גבינה לבנה) – עוד אופציות למטה בהערות
3 כפות שמן
3 ביצים L
50 גרם (בערך חצי כוס) גבינה צהובה מגורדת דק
1/2 כפית מלח ומעט פלפל שחור
1/2 כוס קמח לבן
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
1 קופסת שימורים גרגירי תירס – מסוננים מנוזלים

אופן הכנה:
– בקערה בינונית שמים קוטג’, שמן זית וביצים וטורפים היטב.
– מוסיפים גבינה צהובה, מלח ופלפל וטורפים.
– מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים עם כף עד שאין גושי קמח.
– מוסיפים תירס, ללא הנוזלים, ומערבבים עם כף.
– מעבירים למנז’טים יציבים (מקרטון) או מנז’טים מנייר ואז חשוב לשים אותם בתוך תבנית שקעים ולשמן עם תרסיס שמן, וממלאים עד 3/4 גובה.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך 25-30 דקות או עד שהחלק העליון זהוב.

הערות ושדרוגים
– לגרסה בריאה יותר: ממירים את הקמח בקמח כוסמין, מורידים את כמות השמן ל-2 כפות ומשתמשים בשמן זית. ניתן להפחית את כמות התירס לחצי ולהוסיף במקום קוביות קטנות של גזר או אפונה או קישואים.
– במקום 1/2 מכמות הקוטג’ ניתן לשים גבינה בולגרית, פטה או כל גבינה קשה אחרת. קחו בחשבון שהגבינות האלה מלוחות אז לא להמיר את כל כמות הקוטג’ אחרת יצא מלוח מדי.
– במקום שמן אפשר להשתמש במיונז באותה כמות.

101 תגובות

  1. אורלי says:

    הקטנה התלהבה מהצלחת ואני התלהבתי מההרכב.
    יעבוד עם קמח תופח או שעדיף קמח וא. אפיה? (פשוט התופח שלי הוא קמח מלא שאני אוטומטית משתמשת בו במקום התופח הרגיל).
    תודה ושיעבור בקלות המשך השבוע.

  2. שני says:

    נשמע מעולה!
    אם אין לי תירס משימורים, תירס קפוא יעשה את העבודה?

    1. עדנה says:

      מתכון מושלם!
      מכינה אותו לארוחת עשר בבית הספר.

  3. נטלי says:

    קמח מלא גם אפשרי?

    1. רחלי קרוט says:

      כן. אבל צריך עוד קצת נוזלים או כף שמן נוספת או כף מיונז או 2 כמות שמנת מתוקה/לבישול

      1. יוליה says:

        היי,
        קראתי את התגובות הקודמות אבל לא הבנתי האם אפשר להשתמש התירס קפוא במקום תירס שימורים?

        1. אדוה says:

          כן אפשר להשתמש בתירס קפוא ואפילו רצוי.

        2. קרן says:

          הכנתי הבוקר עם שאריות מקמח מצה ויצא נהדר! פתרון נפלא, צריך להוסיף קצת יותר נוזלים.

      2. שריאל says:

        אני החלפתי בקמח כוסמין מלא לאותה כמות שרשומה, אך השתמשתי בביצים מידה XL ולכן לא הוספתי עוד נוזלים ויצא מושלם! המאפינס גרפו המון מחמאות (גם ממבוגרים)!

  4. כרמלה says:

    יצאו יפים וטעימים, אבל נדבקו לחלוטין למטרות הנייר. הייתי צריכה לשמן את הנייר?

    1. ג׳יין says:

      גם אצלי אותו הדבר, מנסה להוריד את הנייר ויורד חצי מאפין 🙁 צריך כנראה לשמן את הנייר.

      1. רחלי קרוט says:

        אני השתמשתי במנז’טים מקרטון אז לא נדבק אבל במנז’טים מנייר אולי באמת כדאי לשמן, אני אוסיף את זה בהערות.

        1. שובל says:

          אני שימנתי ועדיין נדבק:(
          אבל יצא נהדר

      2. מאיה says:

        לא השתמשתי במנג’טים בכלל, שמתי ישר בתבנית סיליקון, שימנתי אותה (אפילו לא הייתי יסודית במיוחד) והייתה אפס הידבקות.

    2. רחלי קרוט says:

      אני השתמשתי במנז’טים מקרטון אז לא נדבק אבל במנז’טים מנייר כדאי לשמן, אני אוסיף את זה בהערות.

  5. הדס says:

    מתכון כיפי! תודה!. לכמה שקעים בתבנית סיליקון זה יספיק להערכתך (פלוס מינוס) ?

  6. לילוש says:

    הכנתי היום עם ילדה בת 4. או יותר נכון היא הכינה, אני רק הקראתי את הרכיבים. מתכון קליל, כיפי והכי חשוב- טעים!! הכנו מקמח לבן וכוסמין (חצי חצי) ושמן זית. יצא מושלם!!!! המון תודה על מתכון שיאומץ אצלנו בכיף, גרמת לילדה בת 4 להיות גאה בעצמה שהכינה ארוחה לכל המשפחה-תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף גדול. ממש מרגש לשמוע!

  7. טל says:

    הכנתי בדיוק לפי ההוראות, רק בתבנית ולא כמאפינס. אפיתי יותר זמן בהתאם לגודל, אולם התוך עדיין נוזלי לחלוטין, למרות שלמעלה כבר די שחום וחוםהתנור הוא 170 מעלות…
    לנסות לאפות עוד או שכבר לא יתייצב לי?

    1. רחלי קרוט says:

      שימי לב שהתבנית באמצע התנור ולא למעלה מדי או למטה מדי ושהתנור לא במצב טורבו אלא רגיל ותמשיכי לאפות. אם החלק העליון כבר שחום את יכולה לכסות ברדיד אלומיניום.

      לא אמורה להיות בעיה ופשוט תני לזה עוד אפייה עד שזה יתייצב.

      1. תמר says:

        היייי:) רוצה להעשיר עוד בחלבון, אפשרי לדעתך להחליף את הקמח הלבן לקמח עדשים כתומות? אם כן- לאיזו כמות?

  8. אנונימית says:

    אפשר להוסיף ביצים קשות במקום תירס?

  9. הילה says:

    ממש מעולה! יופי לארוחת ערב

  10. ג׳ני says:

    האם צריך לבשל לפני את האפונה והגזר? אם אני רוצה להוריד את התירס.

  11. עדי בן לולו says:

    הכנתי עכשיו במסגרת סיום חמץ

    יצא מעולה אכלתי חצי לבד ???

    1. מורן says:

      היי
      מתכון מעולה
      מכינה אותו שוב ושוב
      מה דעתך אפשר להוסיף ברוקולי וגזר?
      צריך לבשל לפני?
      תודה

      1. רחלי קרוט says:

        שמחה ממש שאהבת.
        אפשר ברוקולי קצוץ דק (מבושל או טרי – שניהם יצאו מצוין).

        לגבי גזר – אפשר גזר אחד מגורד דק.

  12. לימור says:

    המתכונים שלך מעולים ! וכבר השתמשתי בכמה 🙂
    יש משהו שאפשר להוסיף במקום גבנצ?

    1. יעל says:

      הי מה אפשר לשים במקום הביצים? לתינוקת אלרגית

  13. ספיר says:

    היי רחלי, מה דעתך – האם ניתן להכין ולהקפיא? כמה זמן יישמר במקפיא? ובמקרר?

  14. הגר says:

    אפשר להקפיא חלק
    נראה לי אחלה לקחת לגן לארוחת 10

  15. הילה says:

    הכנתי עם קמח כוסמין מלא, ושמן זית בכמות המקורית. אמור היה להשמר לבקרים של הלימודים, אך לא שרד את הערב. מתכון מעולה! מזל שבאמת 5 דקות עבודה… המון תודה.

  16. סהרונת says:

    היי, האם אפשר להשתמש בשיבולת שועל במקום בקמח?
    מחפשת אלטרנטיבה נטולת חיטה עקב רגישות…

  17. סיגל says:

    יצא מעולה תודה רבה! הכנתי עם חצי קוטג וחצי צפתית

  18. אלינור says:

    הי רחלי, אני צריכה להכין לגן של הילדה כ-30 מאפינס. האם ניתן להכפיל כמויות?

    1. רחלי קרוט says:

      בטח, אין בעיה

      1. אלינור says:

        הי רחלי, להכפיל גם את כמות הביצים? 6 ביצים לכוס קמח נשמע לי מוגזם

  19. תמר גמליאל says:

    הכנתי אותם בשבת לפיקניק קהילתי. גם הילדים וגם המבוגרים טרפו אותם וביקשו אח”כ את המתכון.
    קלים להכנה ומושלמים בטעם.
    תודה רחלי ❤

  20. דניאל says:

    היי רחלי, לכמה להערכתך יספיק באינגליש קייק?

  21. ליהי says:

    אפשר לעשות המתכון בגרסה לפסח? במקום קמח רגיל להשתמש בקמח מצה?
    תודה!

  22. עדי says:

    מתכון מצויין. גם ילדים קשים באוכל טורפים. וכל כך מהיר. מושלם . תודה

  23. מרינה says:

    הכנתי לפי המתכון רק בלי התירס ובלחץ יצאו לי שבע מאפינס, אז איך יצאו לך שבע עשר.

  24. יעל says:

    איזה גודל של קופסאת תירס צריך? או כמה גרם של תירס צריך?

  25. שרון says:

    הי רחלי, אם אני צריכה להכין כמות גדולה ורוצה להכין את הבלילה לילה לפני ולאפות בבוקר כדי שיהיה טרי – היא תשרוד במקרר? לחילופין – המאפינס שורדות במקרר לילה אחד?

  26. ספיר א says:

    היי רחלי!
    אני תמיד נהנית מהמתכונים שלך, אז קודם כל תודה.
    ושאלתי, באיזה גודל תבנית אפשר לעשות במידה ולא מעוניינים במאפינס?
    תודה רבה!

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה, שמחה לשמוע!
      אפשר בתבנית אינגליש קייק.

  27. אילאיל says:

    היי,

    אפשר לדעתך להשתמש בתירס מתוק טרי. יש לי כמות גדולה ומחפשת לעשות בזה שימוש. אם כן, כמה גרם לדעתך? והאם כדאי לבשל אותם טיפה לפני האפיה ?

    תודה מראש,

  28. דפנה says:

    היי, אפשר כמויות במשקלים לגבינה ותירס? תודה!

  29. נועה says:

    הי, נשמע מעולה!
    אפשר לותר על הגבינה צהובה, או שהיא הכרחית?

    ועוד שאלה ניראה לך ילך עם זיתים במקום תירס?

    1. רחלי קרוט says:

      אתמול בדיוק הכנתי עם זיתים 🙂 יצא מצוין אם כי הוספתי גם קצת תירס לאיזון כי הזיתים טיפל’ה מלוחים בעיני
      לגבי הצהובה, אפשר בלי

      1. נועה says:

        תודה

  30. הילי says:

    היי, אני גרה בארה״ב, תוכלי לציין כמה גרם קוטג׳ יש בקופסה? תודה!

  31. טלי says:

    התתכון מעולה

  32. יוליה says:

    היי,
    האם אפשר להשתמש התירס קפוא במקום תירס שימורים?

  33. שורה says:

    אפשר להפוך לפשטידה?
    אם כן, כמה זמן לאפות?

    1. רחלי קרוט says:

      בטח אפשרי, תוסיפי עוד 5 דקות בערך

  34. יעל says:

    היי רחלי
    קודם כל אני ממש אוהבת את המתכונים שלך(:
    יש דרך אולי להמיר את הקוטג’ במשהו אחר שיהיה בעצם בלי גבינה?
    אבל עדיין יצא טעים.
    ממש אשמח לשמוע על רעיונות.

    תודה

  35. שירה says:

    נשמע מתכון מעולה, באיזה גודל המאפינס?
    יש כל מיני גדלים..
    אשמח לדעת מה לקנות.
    תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      את יכולה כל גודל, מקסימום יספיק לך ליותר או פחות מאפינס

  36. עדי says:

    יצא נפלא הילדים טרפו (וגם אני…)

  37. עדי says:

    יצא נפלא עם קמח מלא וללא גבינ”צ

  38. סיון says:

    היי!
    במה לדעתך אפשר להחליף את הביצים?
    תודה 🙂

  39. גילי says:

    היי, במידה ואני רוצה להשתמש בתירס קפוא (סנפרוסט), מה הכמות שצריכה להשתמש בה?

  40. ויקי says:

    הי, ילד שלא אוהב ריח של ביצים …במה ניתן להחליף? תודה 😉

    1. אריאלה says:

      היי,
      ניסיתי לחפש כמה פעמים במתכון ובתגובות ולא מצאתי, אשמח לעזרתך.
      איזה משקל החבילת שימורים? פשוט בסופר יש כל מיני משקלים…
      יש של 550 גרם, של 400, ושל 200. איך אני יודעת איזה גודל? והאם לפני סינון או אחרי? תודה!

  41. נטע says:

    היי, אפשר להשתמש בתירס קפוא? באיזו כמות? והאם להפשיר קודם?
    תודה! 🙂

  42. שי says:

    הכנתי עם קמח כוסמין, הילדים פה טרפו את הכל, אפילו לא הספקתי לטעום!
    הצלחה מטורפת!
    תודה.

  43. רותם says:

    אפשר עם כרובית של סנפרוסט? ומה תהיה הכמות?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר. בערך כוס וחצי.

  44. בושם says:

    כדי להתאים את המאפינס (שהפכתי לפשטידה) גם לקטנה בעלת 2 השיניים, טחנתי את התירס ורק אז הוספתי לתערובת. יצאה פשטידה נימוחה וטעימה. תודה רבה!

  45. רוני says:

    יצא מעולה!! רעיון יפה לארוחת בוקר לצד סלט ! אני חייבת להגיד שאני שפית מתחילה😊😊 חיפשתי הרבה אתרים של מתכונים ומזל שמצאתי את זה, יש לך אתר מהמםםםם תודה רבה❤

  46. מיכל says:

    היי רחלי, תודה.
    רציתי לשאול איזה קמח היית ממליצה לי כדי להפוך את המאפינס ללא גלוטן?
    והאם את המאסה המתקבלת אפשר גם לאפות כפשטידה?

  47. Karine says:

    כן עשיתי עם מלא ויצא מאוד טעים

  48. Lilly says:

    פשוט וממש מוצלח – אימצתי

  49. Yona says:

    יוצא מושששש הוספתי זיתים חתוכים שידרג…

  50. לילך says:

    הי רחלי
    קופסת תירס קטנה או גדולה?

  51. דליה says:

    מנסה את מזלי, רשום ‘1 קופסת שימורים גרגירי תירס’, היות שיש קופסאות כאלה בגדלים שונים, האם תוכלי לפרט משקל או כמות בכוסות?
    ראיתי ששאלו כבר מספר פעמים, אבל לא מצאתי תשובה בשום מקום.
    המון תודה על מתכונים נהדרים~

  52. דריה says:

    יכול לעבוד אולי עם יוגורט במקום הקוטג׳?

  53. שרון says:

    מושלמים! כבר הפכו לחלק מהקבועים לארוחת הערב עם סלט או סתם לנשנוש בין ארוחות. תודה רבה!

  54. אודליה says:

    מתכון נהדר, משמש כמתכון הקבוע למאפינס תירס.
    הילדים מאוד אוהבים לעזור להכין ולאכול. תודה רבה!

    ראיתי ששאלו כמה פעמים על התירס. אז לטובת מי ששאל, אני השתמשתי בקופסה הסטנדרטית (335 גרם) אבל זה יעבוד גם עם הקטנה יותר, פשוט יצא פחות תירס בכל מאפינס..

  55. יובל says:

    האם אפשר להקפיא?

  56. נעמה says:

    פשוט מעולה! נחטף

  57. יעל says:

    יצא מעולה!
    לכמה זמן טוב במקרר?

  58. שירן says:

    תודה על המתכון!
    הכנתי כמה פעמים ויצא טעים אבל עם קצת טעם של ביצים. אפשר לנטרל את הטעם עם כף לימון?

  59. הודיה says:

    האם ניתן להכין במכשיר מולטי קייק?

  60. טוני says:

    היי! האם ניתן להחליף את הגבינה הצהובה בגבינה אחרת?

  61. חנה says:

    תודה רחלי!
    הכנתי (עם שימורי פטריות במקום תירס) ויצא מאד טעים. לא תפח, ואני תוהה מדוע. זה אמור לתפוח? מה ניתן לעשות כדי שיתפח ויהיה יותר קליל?

  62. Liron says:

    וואו הכנתי ויצא פשוט מושלם!!!

  63. שושי says:

    היי רחלי האם אפשר במקום קוטג’ גבינת שמנת?? (קשה לדעתי)
    השמח לשמוע מהר
    תודה!!!

  64. שושי says:

    היי רחלי
    האם אפשר במקום קוטג’ גבינת שמנת?? (קשה לדעתי)
    השמח לשמוע מהר
    תודה!!!

  65. ליטל לוי says:

    היי, מה אפשר לשים במקום ביצים? יש אלרגיה. ואם אפשר להקפיא תודה!

  66. לירון says:

    היי אחלע תודה רבה על מתכון מעולה! האם אפשרי להכין יומיים לפני הגשה? לשמור במקרר? להקפיא ולהפשיר? (רוצה להכין למסיבת יומולדת עם הרבה הכנות). תודה!

  67. בלה says:

    היי, אחלה מתכון!
    אם רוצים לפשטידה, איזה גדול תבנית תתאים לכמויות האלה?

  68. עלית says:

    הי, אוהבת מאוד את המתכונים שלך, עוקבת באינסטה ובניוזלטר.
    האם יש דרך להפוך את המתכון לפרווה לטובת ילד אלרגי לחלב בבקשה?

  69. נטלי says:

    תקשיבי ניסיתי לתת לאתר של הזדמנות וניסיתי להכין כמה וכמה מתכונים.. והנה עוד מתכון *לא מדויק*, לא מבחינת התיבול וגם לא מבחינת כמויות. יצאה בלילה מאוד (!!) רטובה שלא נאפתה בתנור גם אחרי שעה. הכנתי בלילה חדשה עם הרבה יותר קמח ממה שרשמת במתכון, הרבה יותר תבלינים ויחד עם זמן אפיה ארוך יותר ממה שכתבת, יצא לי בניסיון השני. חבל מאוד. ניסיתי להכין מרק לפי מתכון שלך, ריזוטו.. והמתכונים שלך לא מדוייקים וזה בזבוז זמן ומצרכים מבחינתי. אני מוותרת על האתר שלך

  70. רם מילאוג says:

    מה זה קופסא של גבינה לבנה? כמה גרם תירס? לא מבינה איך זה מפרסמים כזה מתכון בכלל בלי כמויות

  71. נופר says:

    היי רחלי,
    אפשר להחליף את הקוטג’ בשמנת (של פעם, לא הגבינה)?

    1. רחלי קרוט says:

      בהחלט אפשר

  72. ניצה says:

    האם אפשר להשתמש בשמנת חמוצה במקום קוטג ?

    1. עינב says:

      כן, ראי תשובת רחלי לנופר לשאלה אחת לפני 🙂

  73. עינב says:

    הכנתי היום ויצא מצוין!
    השתמשתי ב-250 גרם קוטג׳ (קופסא סטנדרטית) וקופסא פיצית של תירס מתוק (200 גרם). אני מניחה שאפשר להשתמש ביותר תירס, אבל לא הייתי מוסיפה הרבה יותר.
    חצי כוס סטנדרטית קמח (70 גרם), השתמשתי ב-1/2 כפית מידה של אבקת אפייה (לפי כלל ״כפית אבקת אפייה על כל כוס קמח״). גם יש כמות יפה של ביצים שעוזרות לתפיחה.
    הוספתי כמה זיתים ירוקים קצוצים וגבעול בצל ירוק קצוץ לבלילה, ופיזרתי שומשום ממש לפני האפייה – מומלץ!
    הבלילה יחסית נוזלית (בהשוואה לבלילה טיפוסית של מאפינס) אבל נאפית היטב. אפיתי 30 דקות במנג׳טים מסיליקון משומנים מעט והמאפינס השתחררו מאוד בקלות.
    הבלילה הספיקה לי ל-12 מאפינס בגודל סטנדרטי ב-ד-י-ו-ק.
    תודה רחלי!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend