מצרכים ל-16 מאפינס בינוניים:
1 קוטג’ 5%
2 כפות גבינה לבנה (או שמנת חמוצה או גבינת ריקוטה)
3 ביצים
4-5 כפות שמן זית או שמן קנולה
1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת דק (קשקשבל, מוצרלה, גלבוע וכו)
1/2 כוס קמח לבן
1/4 כוס קמח כוסמין – או קמח לבן
כפית אבקת אפייה
1 ברוקולי (או 3/4 כוס תירס או 3/4 כוס זיתים קצוצים גס) – ראש אחד
כפית שטוחה מלח
אופן הכנה:
– קוצצים את הברוקולי דק, אפשר עם הגבעול ואפשר בלי. אם רוצים עם הגבעול חשוב לקצוץ אותו ממש דק כי הברוקולי נכנס לתערובת ללא בישול מקדים.
– בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים לפי הסדר ברשימת המצרכים. בהתחלה אפשר לטרוף עם מטרפה ואחר כך עם כף.
– משמנים היטב תבנית שקעים, עדיף סיליקון אם יש לכם (ואפשר גם בתוך מנז’טים), ומעבירים את הבלילה לתוך השקעים כמעט עד לגובה השקע. אם רוצים, אפשר לפזר מעל שומשום, גרעיני חמנייה או גרעיני דלעת.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 18-25 דקות או עד שהחלק העליון מקבל צבע זהוב עדין.
הערות ושדרוגים
– אפשר להוסיף לתערובת עשבי תיבול קצוצים דק כמו פטרוזיליה, עירית ובצל ירוק בכמות של 1/2 כוס.
– במקום ברוקולי אפשר לשים תירס, זיתים קצוצים, זוקיני מגורד, גזר מגורד דק, קוביות גמבה, עלי תרד (אין צורך לבשל אותם קודם) ועוד.
– המאפינס נוטים להדבק לתבנית אז ממש חשוב לשמן היטב את השקעים או לשים בתוך מנז’טים. והכי טוב? בתוך תבנית סיליקון.
– ניתן לפזר מעל המאפינס, לפני האפייה, גבינה צהובה מגורדת דק (או גבינת פרמזן).
– במקום קמח ואבקת אפייה אפשר להשתמש בקמח תופח.
– ניתן להמיר את קמח הכוסמין בעוד קמח לבן רגיל.
הכנתי ויצא טעייייים 🙂 תודה רבה על המתכון!
שמחה לשמוע! תודה שחזרת לשתף
האם אפשר במקום הקוטג’ גם גבינה לבנה?
הכנתי ממש עכשיו את המאפינס, ויצאו מדהים!!! רכים ונימוחים, ובכלל בכלל לא נדבקו!! מושלמים(:
איזה כיף! שימחת אותי מאוד 🙂
מה אפשר במקום קמח כוסמין?
הכנתי לארוחת הערב חלק עם תירס וחלק ללא תוספות ( יש לי סרבנית בבית…) יצא מצויין. כמעט הכל נטרף ומה שלא יארז מחר לילדה לבית הספר. תודה !
איזה כיף <3 ממש שמחה לשמוע
עננים של ברוקולי וגבינה! הכנתי לארוחת בוקר והם נטרפו בשניות, מתכון אליפות
נראה מעולה אבל אין לי קמח כוסמין. אפשר להשתמש בקמח רגיל?
היי, בלוג מקסים, כבר הכנתי כמה מתכונים ויצאו אליפות! רציתי לשאול אם אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח חומוס או בקמח עדשים ואת הקמח כוסמין בכוסמין מלא? תודה!
הי! נראה מעולה! אפשר להשתמש בברוקולי קפוא?
כל מתכוו שניסיתי כולל זה יצאו מעולה איזה כיף?
ממש ממש שמחה לשמוע!
אפשר להשתמש בברוקולי קפואה משקית?
כן, אין שום בעיה. תשתדלי רק להפטר מרוב הקרח שמסביב אם נוצר כזה
חבל שאת לא מוסרת איזו כמות של ברוקולי קפוא משקית צריך לשים במתכון
אני חושבת שהכוונה הייתה להשתמש בגזע ברוקולי אחד ואני השתמשתי בחבילת ברוקולי שזה שלושה גזעים.. יצא יותר בכמות ומרקם של פשטידה ולא מאפינס אבל עדיין יצא מעולה.. פעם הבאה אנסה עם הכמויות הנכונות.
צודקת לגמרי, דייקתי את זה עכשיו גם במצרכים. מצד שני, תראי את הצד החיובי, יצא לך הרבה יותר בריא <3
וואו, זה יצא סופר טעים! לקחתי את הטיפ שלך על המרת המלח בגבינה בולגרית מפשטידת הפטריות המדהימה, ויצא מעולה!
אחלה ארוחת ערב לילדים ובכלל. תודה רבה!
איזה כיף לשמוע. ממש שמחה שאהבת <3
רחלי מה יהיה ? אני פשוט מכורה לבלוג שלך , כל יום מכינה אינסוף של דברים מפה והריחות בבית חוגגים וכל יום יש לקטנה שלי קופסא לגן עם אוכל טעים (: תודה !
הי! יש אפשרות עם פטריות? ז”א נגיד לטגן עם בצל ולהוסיף לבלילה?
תודה!!
היי,
אחלה בלוג, תענוג 🙂
שאלה לגבי המתכון- האם ניתן להשתמש רק בקמח כוסמין?
תודה
מצטרפת לשאלה של שרית, אשמח לדעת אם אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח כוסמין.
אפשר רק עם גבינה לבנה במקום קוטג’?
המתכונים שלך המתוקים והמלוחים מאד טובים וכמובן טעימים
האם אפשר להמיר את הקמח הלבן רק בכוסמין או באחר?
הכנתי, הוספתי קצת יותר ברוקולי מהכתוב (וקפוא חלוט), יצא יותר ממושלם!!!! תודה על מתכון מעולה!!!
איזה כיף. תודה שחזרת לשתף <3
האם אפשר עם כרובית?
ובתנור לשים על טורבו? תמיד לא יוצא לי טוב. יוצא לי לא מוכן מספיק טוב מבפנים אבל מבחוץ כבר מוכן.
היי רחלי, האם לדעתך אפשר לשים את הבלילה הזאת בתבנית מלבנית ?
היי
אפר להשתמש בקמח ללא גלוטן?
היי, האם נראה לך יצא טוב אחרי הקפאה. רוצה להכין לארוע מראש (מנסה ל יותר מאורגנת)
הי רחלי, האם ניתן להקפיא? 🙂
אפשר להשתמש קמח כוסמין ושיפון??
הכנתי בערב ויצא מושלם!! עשיתי כמה שינויים בהתאם למה שהיה בבית, במקום קוטג’ שמתי גביע גבינה לבנה, השתמשתי רק בקמח כוסמין מלא (ניפתי אותו), שמתי כוס וקצת של פרמזן מגורד. הילדים ואני טרפנו את זה!!!
ממש שמחה לשמוע! איזה יופי של שדרוגים.
אפשר לאפות בתבנית מלבנית/אינגליש קייק או שלא יציב מספיק?
כן, גם ב-2021 זה יוצא טעים לאללה 🙂 אגב הוספתי קצת יותר ברוקולי (ראש ושליש בערך) וקצת צ’ילי גרוס. יצא מהמם, תודה רבה
היי רחלי, ראיתי שלא הגבת למעלה ואשמח לדעת- מה התחליף לקמח לבן פה? אפשר רק כוסמין?
אפשר ♥
היי רחלי 🙂 תודה על המתכון המעולה הזה! שאלה של הריונית בשלבים מתקדמים – האם לדעתך המאפינס יעברו טוב הקפאה?
תודה!
היי
אשפר להשתמש בקמח ללא גלוטן?
המאפינס יוצאים כמו עננים! מושלם לאוכל לקטנטנים. תודה!
האם אפשר להכין את המתכון בתבנית של פשטידה רגילה?
היי! הכנתי לא מזמן את המאפינס והם יצאו כל כך טעימים, בא לי שוב! הבעיה היא שאני עכשיו בסוג של שבוע ניקוי מפחמימות ורציתי לדעת האם אפשר באיזושהי דרך לוותר על הקמח ושעדיין יצא סבבה, אולי יותר ביצים?