מאפינס בננות עם טחינה וקמח כוסמין

Posted on

אמצע הלילה. אני לא מצליחה להרדם.

בשבועות האחרונים אני והשינה לא חברים טובים.

אז במקום לספור כבשים, לצפות שעות בסרטוני יו-טיוב או לזלול חצי מקרר, החלטתי להכנס למטבח ולהכין קינוח קטן, עם קצת פחות יסורי מצפון וקצת יותר שמחה, כדי שיהיה מה לנשנש יום אחר כך בעבודה.

מפה לשם, המאפינס יצאו כל כך חמודים שהעלתי תמונה שלהם לסטורי באינסטגרם. תמונה די מכוערת יש להודות.

בחיי שלא צפיתי את מה שקרה אחר כך.

כמה דקות אחרי שהתמונה עלתה כבר חיכו לי 86 הודעות פרטיות. בשנייה שסיימתי לענות על כולן וחזרתי אחורה לעמוד הראשי קצת נשמטה לי הלסת. 212 הודעות חדשות חיכו בתיבה. המממ איך עונים עכשיו לכולם?

אז השתדלתי בכל זאת להגיב והבנתי שלא משנה כמה גשום יהיה הבוקר (והוא גשום) ולא משנה כמה חשוך יהיה (וחשוך) אני אמצא דרך לצלם את המאפינס האלה, שבאמת, אבל באמת באמת באמת, יצאו אדירים, ולעלות את המתכון גם אם זה אומר שאני מאחרת לעבודה (ואני מאחרת).

אז הנה, במיוחד בשבילכם <3 וכן, הם מושלמים לילדים! לקחת לגן, לבית הספר, כקינוח קטן אחרי הלימודים, למסיבת יום הולדת או כשרוצים לפנק. לא רק את הילדים.

שיהיה שבוע מקסים ומחכה לשמוע איך יצא לכם.

מאפינס בננות עם טחינה וקמח כוסמין

מצרכים ל-12 מיני מאפינס (את המנז’טים קניתי מפה):
2 בננות בשלות
1 ביצה
1/4 כוס שמן
מיץ מ-1/2 תפוז (זה יוצא בערך 1/3 כוס)
1/3 כוס סוכר חום בהיר (דמררה)
1/2 כוס טחינה מלאה גולמית או חמאת בוטנים או שקדיה או שילוב
1/2 כוס קמח כוסמין בהיר
1 כפית אבקת אפייה

אופן הכנה:
– בקערה בינונית מועכים את הבננות עם מזלג. זה בסדר אם נשארים קצת גושים קטנים של בננה.
– מוסיפים ביצה, שמן, מיץ תפוזים, סוכר וטחינה ומערבבים היטב עם מזלג עד שהתערובת אחידה.
– מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב עם מזלג עד שאין זכר לקמח ולא יותר.
– מעבירים למנז’טים, עדיף אלה מהפלסטיק, עד 3/4 גובה ואופים בתנור בחומם מראש לן-170 מעלות במשך 17-24 דקות או עד שהם זהובים וקיסם המוחדר למרכז המאפינס יוצא עם פירורים לחים.

השילוב בין הבננות והטחינה יוצר טעם עדין של חלבה ורכות היסטרית

הערות ושדרוגים
– המאפינס משתבחים אחרי יום בגלל הבננות שמפרישות את הנוזלים והמתיקות.
– יש לי תחושה עזה שאפשר להשמיט את הביצה ולשים במקומה 1/2 כפית סודה לשתייה. הסודה, בשילוב עם התפוזים, תיצור ראקציה ובועות וביחד הם יחליפו את התפיחה של הביצה. אבל טרם ניסיתי אז מי שמוכן לנסות אני אשמח לשמוע אם יצא מוצלח.
– במקום קמח כוסמין אפשר קמח רגיל או קמח ללא גלוטן. האמת שכמעט כל קמח יעבוד כאן כי הכמות מאוד קטנה.
– בבקשה אל תחליפו את הטחינה.
– במקום סוכר חום אפשר סוכר לבן.
– אפשר כל סוג שמן שאוהבים – קנולה, חמניות, זית, קוקוס, סויה.

  • לשתף זה כיף

99 תגובות

  1. שירי זיו says:

    נשמע מצוין, אנסה השבוע. למה לא להחליף את הטחינה?

    1. רחלי קרוט says:

      כי היא מוסיפה טעם עדין של חלבה וגם משאירה את המאפינס רכים לאורך זמן

      1. יעל says:

        אפשר לשים דבש במקום סוכר?

    2. שרה says:

      היי נראה מעולה, יש אפשרות להכין כמה ימים לפני ולהקפיא את המאיפנס? ישארו טובים וטעימים?

      יש לך בלוג מקסים.
      תודה שרה

  2. נעמה says:

    במה אפשר אם רוצים להחליף את מיץ התפוזים?

    1. רחלי קרוט says:

      חלב קוקוס, חלב רגיל, שמנת חמוצה, מים, מיץ אננס

      1. אורלי says:

        אפשר להחליף את מיץ התפוזים במיץ אשכוליות אדומות?..

  3. הדר says:

    הטחינה מלאה בשמן, האם ניתן להוריד את ה 1/4 כוס שמן?

    1. רחלי קרוט says:

      עדיף שלא. 1/4 כוס זה יחסית מעט. אם בכל זאת את רוצה אפשר להגדיל טיפה את כמות הטחינה או להגדיל את כמות המיץ תפוזים. לא מבטיחה שיצא רך כמו המקור 🙂

  4. עמית says:

    היי. האם ניתן להשתמש בסוכר חום כהה? (הדחוס, לא דמררה)
    תודה☆

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אפשרי.

  5. רותם says:

    האם אפשר בננה קפואה אחרי שהפשרה?

    1. רחלי קרוט says:

      כן. אבל להפשיר ואז למעוך.

      1. מרין אסייג says:

        האם ניתן להקפיא?

    2. אתי רוזנטל says:

      חוזרת להגיב שיצא מעולה!!

  6. שרון לוגסי says:

    אפשר עם קמח רגיל ? ואם כן כמה? נישמע מצויין ואני נכנסת כמעט יום יום לכאן 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אפשרי. אותה כמות <3

      ספרי איך יצא אם את מכינה.

  7. לילך says:

    הכנתי עם קמח רגיל. ובחלק הוספתי שוקולד צ’יפס יצא מושלם!

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף! <3

  8. תמר says:

    היי! אפשר להכין באינגליש קייק?
    תודה על כל המתכונים המדהימים!

  9. ברית says:

    אפשר להחליף את הסוכר בסילאן?

  10. לילי says:

    באיזה קמח כוסמין את משתמשת? זה צובר תאוצה וראיתי שאפילו בסופר הכי פשוט ליד הבית יש כמה סוגים שונים… אשמח לטיפים איך לקנות ומה. תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      שאלה מעולה 🙂 אני עושה המון ניסיונות לאחרונה עם שלל סוגים של קמח כוסמין. כרגע הקמח שעבד לי הכי טוב, והטעם שלו מאוד דומה לקמח לבן (רק עם כל היתרונות של כוסמין) זה קמח הכוסמין הבהיר. קניתי אותו בבני ברק אז תוהה איפה אפשר עוד למצוא אותו. מבטיחה לעשות סקירה רחבה בקרוב 🙂

      1. שרונה says:

        ממליצה על המזווה – מאגוז עד תמר.
        מורן מוכרת שם קמח כוסמין מלא וקמח כוסמין בהיר במחיר מעולה ובאיכות טובה.
        אני אופה הכל עם הקמח הזה.
        אנסה לטבען את העוגה לחברה, אחליף את הביצה ב״ביצת פשתן״ (כף פשתן טחון + 3 כפות מים).
        תודה רחלי, על מתכונים מדוייקים וטובים ?

      2. גלית says:

        רציתי רק לעדכן כדי שתשימו לב, ברכיבים של קמח כוסמין לבן, יש תוספת גלוטן ולכן הוא מרגיש לך דומה לקמח חיטה לבן ובקמח כוסמין מלא אין את תוספת הגלוטן, קמח כוסמין מלא ידוע ברמת הגלוטן הנמוכה וזה היתרון שלו מול שאר הקמחים ולכן למי שזה חשוב כדאי שיראה שברכיבים אין את המילה גלוטן לאחר הרכיב קמח כוסמין 🙂

      3. יפעת says:

        היי רחלי, בלוג מעולה תודה!
        למיטב ידיעתי, ל״קמח כוסמין לא מלא״ אין יתרונות על קמח חיטה לבן…
        כדאי לשים לב.
        תודה על המתכון!

      4. קטיה says:

        המאפינס לא תפחו לי בכלל, הלכתי לפי המתכון, מעניין איפה טעיתי

  11. רונית כהן says:

    יואווווו זה מהמםםםםם טעים ומושלם בדיוק כמוך !!!! תודה שאת קיימת

    1. רחלי קרוט says:

      איזה מדהימה שאת! הכי עשית לי לחייך על הבוקר <3

  12. סיון says:

    אפשר לאפות במגיק קייק? אם כן כמה זמן?

    1. רחלי קרוט says:

      אין לי מושג כאן זמן אבל לדעתי יעבוד

  13. איריס says:

    בדיוק כמו שאני אוהבת, קל טעים ובריא!
    עובד גם באינגליש קייק?

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה שאהבת <3 וכן, יעבוד גם באינגליש קייק אם כי לא בטוחה שהכמות כאן תספיק. שווה להוסיף 50% למצרכים

      1. תמרי says:

        ואז כמה זמן אפייה אם זה אינגליש קייק?

  14. הדר says:

    יצא לי ממש ממש רך ומושי ולא פירורי…?

  15. יובל says:

    היי נראה מעולה !!
    אפשרי להכין את הכמות הזו באינגליש קייק ?

  16. יסמין says:

    הכנתי עם כוסמין מלא וחמאה במקום שמן 40 גרם ויצא מריר. אפשר להוריד מכמות הטחינה?

  17. לילך says:

    אפשר להכין עם כף סילאן במקום 2 כפות סוכר?

    1. רחלי קרוט says:

      לדעתי כף אחת לא תספיק, אלא אם הבננות מאוד מאוד מתוקות. הסוכר גם חשוב על מנת לייצב את המאפינס אחרי האפייה אבל מבטיחה לבדוק בקרוב ולעדכן.

  18. אנני says:

    מה עושים אם אין תפוזים?! יש לך רעיון יצירתי?

  19. מורן says:

    טחינה גולמית (לא מלאה) גם יהיה טוב? או שעדיף את המלאה בכל זאת?

  20. אופירה says:

    רחלי היקרה, הכנתי עכשיו (עם קמח רגיל ועם שליש כוס סילאן במקום חצי מהסוכר) הוספתי למעלה קצת חמוציות ואגוז אחד מעל כל מאפינס, ומה אני אגיד לך – מ-ע-ו-ל-ה, פשוט מעדן אמיתי – רך ונימוח בפה ויש קצת טעם של בננה וקצת של הטחינה… בקיצור, תודה על מתכון מושלם – לא פחות.
    אופירה

    1. רחלי קרוט says:

      איזה תגובה משמחת. כיף שאהבת ויופי של שדרוגים <3

  21. שרה says:

    היי נראה מעולה, יש אפשרות להכין כמה ימים לפני ולהקפיא את המאיפנס? ישארו טובים וטעימים?

    יש לך בלוג מקסים.
    תודה שרה

    1. רחלי קרוט says:

      קודם כל תודה רבה!
      כן, אפשר. ולהפשיר בטמפרטורת החדר.

  22. מיטל says:

    נשמע מושלם! רצה להכין לבת שלי. רק שאלה…
    אפשר להחליף את הסוכר בסירופ מייפל (אמיתי כמובן)? באילו כמויות?

  23. רוני גופמן says:

    הכנתי את המתכון פעמיים, פעם ראשונה עם הביצה ובפעם השניה עם סודה במקום, יצא טעים מאוד בכל אחת מהפעמים וההבדל לא מורגש בכלל
    תודה על המתכון 🙂

    1. ויק says:

      תודה שעדכנת!

  24. אירית says:

    אני הכנתי וגם לי יצא קצת מושי, האם כדאי להוסיף עוד קמח או עוד זמן אפיה?

  25. טל says:

    הכנתי במאפינס ויצא מושלם! רוצה להכין הפעם באינגלישקייק לעבודה. הכמות תספיק לאינגלישקייק חד”פ אחד? האם יהיה בסדר להכין בחמישי בערב עבור ראשון בבוקר? ואנסה לעשות בלי הביצה…

    1. רחלי קרוט says:

      כן וכן 🙂

      1. חן says:

        אם רוצים בתבנית מלבנית ששווה ערך ל2 אינגלעש, בכמה להכפיל כמויות?

  26. ריקי says:

    הכנתי ויצא טעים.
    עשיתי את השינויים הבאים – הכפלתי את הכמות (מלבד של הסוכר) כדי להכין כמות שמתאימה לשתי תבניות אינגליש קייק.
    החלפתי את הקמח כוסמין הקמח מלא.
    את הסוכר (שהיה צריך להיות 2/3 כוס, אחרי ההכפלה) החלפתי ב 1/3 כוס סילאן.
    יצא קליל, רך מאוד ומתוק במידה.
    תודה רבה על המתכון.

    1. רחלי קרוט says:

      וואו, איזה שינויים נהדרים וכל כך שמחה שזה עבד <3 שיהיה שבוע מקסים

  27. רעות נתנאל says:

    הכנתי בתור עוגה בתבנית אינגליש קייק אחת. יצא נהדר ורך בטירוף! החומרים שהשתמשתי : חלב,מתוך ה1\3 מתוקים ממתיקים שמתי גם סוכר חום וגם סילאן .
    שמתי טחינה ולא חמאת בוטנים והשתמשתי בקמח רגיל. כמובן שהוספתי שוקולד מריר שעשה פלאות!

  28. נופר says:

    הי, במה אפשר להמיר את הסוכר? אפשר פשוט לוותר עליו?

    1. רחלי קרוט says:

      יש כאן ממש מעט סוכר והוא סופר חשוב לייצוב של המאפינס ולא רק להמתקה

  29. קרן כהן says:

    האמת, על פניו נשמע לא טעים בגלל הטחינה. הכנתי עכשיו ושלחתי לתנור. רק מלטעום את הבלילה אפשר למות מכמה שזה טעים!!

    1. רחלי קרוט says:

      כמה שימחת! איזה כיף לשמוע <3

  30. עדי says:

    הכנתי עכשיו עם חלב במקום מיץ, וסודה לשתייה במקום ביצה כי רציתי להכין רק חצי כמות. יצא מעולה!
    בחלק שמתי גם קוביית שוקולד באמצע.. ?

  31. מעין says:

    הכנתי עם שליש כוס מייפל טבעי במקום סוכר ועם קמח קינואה במקום כוסמין, יצא מעולה!

    1. רחלי קרוט says:

      איזה תחליפים נהדרים! כיף לשמוע שהצליח

  32. אורלי says:

    הוספתי חמוציות לבלילה וגם פיזרתי למעלה, יצא מעולה! אפילו הגדול הבעייתי (הבעל) התלהב….

  33. תום says:

    אפשר להחליף את הקמח
    הלבן בקמח שקדים?

  34. קורין says:

    היי רחלי, תודה על מתכונים מעולים ומוסברים היטב! למה המאפינס יוצאים לי קצת נפולים ועצובים? שקלתי את כל החומרים, והקיסם יצא עם פירורים לחים. יכול להיות שחסרות עוד כמה דקות אפיה? תודה רבה

  35. אורלי says:

    היי
    באיזה עוד ממתיקים אפשר להשתמש במקום סוכר? אפשר בסילאן או אגבה?

  36. טל ברנשטיין says:

    הי רחלי, אני רוצה להכין את המאפינס אבל אין לי מיץ תפוזים. ראיתי שהצעת להחליף בשמנת חמוצה. זה יהיה שילוב טוב עם הטחינה?

  37. יעל says:

    ווואווו!! בדר”כ לא מגיבה אבל הפעם חייבת! יצא מושלם- רך ונמס בפה. נשנוש מעולה בלי מצפון.
    עשיתי בדיוק לפי המתכון והוספתי קצת מייפל:)

    1. רחלי קרוט says:

      יא מקסימה שאת. תודה גדולה גדולה ושמחה מאוד שאהבת <3

  38. שחר says:

    הכנתי את הbatch השלישי כבר בכמה ימים – כל הבית אוהב ממש !
    בתנור המאפינס תופחים ממש יפה אבל כשאני מוציא מהתנור הם צונחים 🙁
    מה אני לא עושה טוב?

    1. רחלי קרוט says:

      אתה משתמש בקמח כוסמין? אבקת אפייה בנפרד?

      לרוב נפילה של עוגות הן בגלל אפייה לא מספיק מספקת ואז רק צריך להוסיף עוד 5 דקות אפייה או כששמים יותר מדי אבקת אפייה.

  39. איריס says:

    הכנתי מקמח ללא גלוטן ויצא מוששלם. תודה!
    האם ניתן להחליף את הסוכר בסילאן?

    1. רחלי קרוט says:

      יש כאן מעט מאוד סוכר והוא נועד לייצב את המאפינס ולא רק להמתיק ולכן זה בעייתי. וממש שמחה לשמוע שיצא מוצלח!

    2. טל says:

      יצא כה טעים!!! הכנתי עם קמח רגיל כי לא היה לי כוסמין, אדאג לקנות להכנה הבאה… תודה 🙂

  40. גיא כהן says:

    תודה רבה יצא ממש טעים

  41. גיא כהן says:

    הם יצאו ממש טעימים .

  42. גיא כהן says:

    אהבתי מאוד את הטחינה

  43. קרן אוחיון says:

    היי!
    יש לי קמח כוסמין מלא. האם אני שמה אותה כמות או זה משנה בגלל שהוא מלא?

  44. שירלי says:

    היי רחלי,
    אם אני אופה באינגליש קייק, יש צורך להוסיף זמן אפייה?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, בערך 10 דקות אבל תבדקי מדי פעם עם קיסם

  45. מרין says:

    טוב זה לא חוקי כמה שהמאפינס טעימים, פשוט להתענג על כל ביס.
    בלי להגזים-הכי טעים שאכלתי, והכנתי לא מעט מתכונים שהרוב יצאו דחוסים ולא אכילים.
    אין עלייך רחלי, כל מתכון שלך פגז!
    אלף פעם תודות.

  46. מרין אסייג says:

    אגב החלפתי את הסוכר ב3 כפות מייפל, ויצא מושלם מבחינת מתיקות.

  47. שירן says:

    המאפיינס הכי טעימים ונימוחים שהכנתי !
    תודה לך 🙂

  48. לי says:

    איזה טעם מיוחד! ביס ראשון היה לי קצת מוזר, בביס השני התאהבתי!

  49. רחל פרידלנדר says:

    אוהבת את הבלוג שלך.הכל יוצא מדהים.,

  50. מעיין says:

    הי אם אני רוצה להחליף את הביצה ברסק תפוחים אפשרי?
    באיזה כמות?

  51. מרגלית says:

    יצא נדיר 🙂

  52. מרגלית says:

    יצא מושלםםםםםם 🙂

  53. שיראל says:

    היי רחלי,מתה להכין את המאפינס כמו את כל המתכונים שלך! האם אפשר להשתמש הקמח כוסמין מלא,אם כן,האם להשתמש באותה כמות או פחות?

  54. גילה says:

    עוד מתכון מעולה! תודה!
    האם כדאי לשמור במקרר?

  55. קורל says:

    היי, אשמח לדעת מה אפשר לשים במקום סוכר, למי שיש סכרת הריון

  56. ליעד says:

    אפשר להכין במוליטיקייק?

  57. ליאה says:

    טעים טעים טעים!
    וממש פשוט להכנה, שזה לא פחות חשוב..
    מכינה כבר בפעם השנייה!
    אבל משום מה זה נורא מתפורר, יש מה לעשות עם זה?

  58. חן says:

    היי כמה שאלות לפני הכנה:
    1. התוכנית אפייה עליון תחתון או טורבו?
    2. איזה גודל כוס?
    3. אפשר להשתמש במייפל או במשהו אחר במקום הסוכר?
    4. במה שונה הקמח הכוסמין הבהיר מהקמח הרגיל?

  59. Jess says:

    יצא מעולה!
    לא היה לי קמח כוסמין לבן, אז שמתי מה שיש בבית (היה לי קמח לחם).
    לא היתה לי טחינה מלאה, אז שמתי טחינה רגילה.
    למרות כל זאת יצא לי ממש טעים.
    החלפתי חלק מכמות הסוכר במייפל.
    תודה על המתכון ושמחה שלא נהרס לי למרות כל השינויים שנאלצתי לעשות.

  60. חן says:

    האם אפשרי לאפות בתבנית מלבנית או עגולה בשביל יום הולדת בגן? אם כן איזה גודל יתאים?
    במה אפשר להחליף את הסוכר? כמה סילאן או מייפל?
    ואם אופים בתבנית גדולה מלבנית, בכמה הכמויות משתנות?

  61. דפנה says:

    המתכון יוצא מעולה! נשמרות רכות להרבה זמן ושורדות הקפאה מצוין
    עכשיו הכנתי עם בננה נוספת במקום הביצה (פשוט היו שלוש רכות) ובתבנית אינגלישקייק ויצא גם מעולה (:

  62. דנה says:

    תודה על העדכון, רצה להכין.

  63. חן says:

    היי רחלי, האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא?
    במידה וכן , האם להשתמש באותה כמות?

    תודה על המענה!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend