אם יש משהו שאני ממש אוהבת בסצנת האוכל, זה לגלות מקומות חדשים, עדיף קטנים ולא מתיימרים, עם אוכל שיודע בדיוק לאן הוא הולך ובעיקר מאיפה הוא בא.
לפני חודש, ממש במקרה, נתקלתי בעמוד האינסטגרם של מיכאל רוטשילד (40) שפתח לא מזמן מאפייה קטנה בשם FIKA עם מאפים שוודיים שנהג לאכול בילדות.
התמונות, והסיפור מאחוריהן, נתקעו לי בראש זמן רב אחרי שצפיתי בהן והשבוע סוף סוף יצא לי להכיר את האיש מאחורי העוגות והמאפים הכל כך מגרים. וגם לטעום אותם!
מלבד העובדה שהקינוחים שזללתי, וזללתי, היו מיוחדים וממכרים, עם ניחוחות עדינים של הל וזעפרן, גיליתי אופה עם תשוקה אדירה ורצון עז להכין את המאפים עליהם גדל בבית ולהכיר לקהל הישראלי מטבח שרבים לא מכירים. ומה שהכי מדהים בסיפור, זה שעד לא מזמן מיכאל בכלל עבד בהפקות טלוויזיה, אבל הריחות והזכרונות מהקינוחים של אמא הכריעו את הכף לטובת המיקסר והתנור.
אז מה תמצאו שם?
KANELBULLE – שבלולי קינמון מסורתיים עם נגיעות עדינות של הל בבצק (9 ש”ח), עוגיות חמאה עם ריבת פטל ביתית (25 ש”ח למארז), מאפי שמרים עם זעפרן ושוקולד לבן שאין מילים לתאר כמה מיוחדים וטעימים הם (10 ש”ח), מאפי שמרים עגולים במילוי רפרפת וניל (10 ש”ח), אצבעות מרציפן במילוי עוגת שוקולד (10 ש”ח), כדורי שוקולד ענקיים עם שיבולת שועל (7 ש”ח), מקרון שוודי על בסיס שקדים עם קרם חמאה שוקולדי (10 ש”ח) ועוד המון מאפים שמפיצים ניחוח משגע ועושים שימוש בחומרי גלם עונתיים.
איך מזמינים?
את המאפים של מאפיית FIKA ניתן להזמין דרך הטלפון ולקבל במשלוח או בטייק אווי (ליד כיכר המדינה בתל אביב). כל הקינוחים נאפים קרוב מאוד לשעת ההזמנה כך שחשוב להזמין מראש.
טלפון להזמנות: 03-5229505
לאתר: http://www.fika.co.il/
0 תגובות