יש רגעים שאת יודעת שאת במקצוע הנכון.
למשל – הודעות מרגשות שמגיעות מגולשים, רגע קטן בבוקר כשאת רוצה לרקוד, חיוך ענק כשאת רואה שחזרו הדובדבנים וגם השנייה הזאת, כשמשהו יוצא מהתנור, והוא בדיוק מה שחלמת עליו בלילה.
על המאפה הזה אני חולמת כבר חודשים. גם כי אני אוהבת מאפים קטנים שמתחברים למאפה אחד גדול וגם כי חובבת חצ’פורי אנוכי.
כשהצעתי את המתכון הזה לחבר’ה בשף הלבן, לא ידעתי איזה מילים לבחור כדי לתאר את המאפה הזה. רק שיתלהבו כמוני וישמחו שהוא יכנס לחוברת.
למזלי הם הצליחו לדמיין ביחד איתי וכמה חודשים אחר כך הוא אכן צולם ונזלל. מזכיר לי כמה חשוב לחלום וכמה חשוב לעשות דברים שאוהבים. אין דרך אחרת לנצח את המסע הזה.
הכנתם? מחכה לראות איך יצא לכם <3 שתפו אותי בעמוד האינסטגרם.
חצ’פורי בתבנית עוגה במילוי גבינות ותרד
מצרכים לבצק (תבנית בגודל 26 או 28):
1 ק”ג קמח לבן
1 כף שמרים יבשים או 3 כפות שמרים טריים
2 כפות סוכר לבן
1/2 כוס שמן (זית/חמניות/קנולה/סויה)
1 ביצה L
2 כוסות מים
1 כפית מלח
למילוי:
1/2 שקית מדליוני תרד, מופשרים ומסוננים היטב מנוזלים
1 חבילה גבינת פטה מכל סוג שאוהבים פיראוס
200 גרם מוצרלה מגורדת (או כל צהובה מגורדת)
1 גביע גבינת שמנת נפליאון בטעם טבעי
1/2 כפית פלפל שחור
1 ביצה טרופה להברשת המאפים
אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל מצרכי הבצק לפי הסדר ברשימה. לשים על מהירות בינונית במשך 10 דקות. מכסים במגבת ומאפשרים לבצק לתפוח במשך שעה.
– בינתיים מערבבים את כל מצרכי המילוי בקערה ומעבירים למקרר עד שהבצק תפוח.
– מחלקים את הבצק ל-15-20 חתיכות שוות במשקלן ומרדדים כל בצק לצורת אליפסה בעובי 1 ס”מ.
– מניחים כף גדושה מהמילוי (לא להתקמצן המילוי סופר חשוב פה) באמצע הבצק המרודד וסוגרים את הקצוות לצורת חצ’פורי. מעין סירה פתוחה בחלקה העליון. מקפידים לסגור היטב את הקצוות כדי שהמאפים לא יפתחו במהלך האפייה.
– מניחים את מאפי החצ’פורי בתבנית עגולה, עם רווח של 1 ס”מ בין מאפה למאפה ומורחים בביצה טרופה את הבצק.
– מאפשרים למאפים לתפוח במשך 15-20 דקות ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 30 דקות או עד שהמאפים זהובים.
הערות ושדרוגים
– אם רוצים, אפשר להניח בתוך כל מאפה, מעל הגבינות, חלמון ביצה ולאפות אותו ביחד עם המאפים.
– לא אוהבים תרד? אפשר פשוט לוותר ולהוסיף עוד קצת גבינות ואפשר להמיר בקוביות בטטה רכות, חצילים קלויים (יצא מושלם!), פלפלים קלויים, פרחי ברוקולי או כרובית רכים ועוד.
– רוצים לשדרג? מוסיפים למילוי, או מפזרים מעליו, צנוברים קלויים.
אל תפספסו:
מתכון לסלט תפוחי אדמה צלויים עם בצל מקורמל
מתכון לעוגת גבינה ושוקולד עם הר קצפת
מתכון לפולנטה עם גרגירי תירס ופטריות צרובות
היי לך תתחדשי על האתר המושקע והמקצועי..לגבי המתכון אפשר ירק אחר במקום תרד..לא כל כך מתחברת כל השאר פצצה תודה רבה חג שמייח
תודה רבה על כל המתכונים, המתכון הזה נראה מעולה!
שאלה – אם אין לי מיקסר, יש אופציה ללוש את הבצק ביד?
תודה ☺️
בהחלט. תוסיפי עוד 5 דקות זמן ללישה והעיקר שהבצק יהיה גמיש וחלק.
לכמה תבניות כמות הבצק מספיקה?
תבנית ענקית גודל 28 או 2 של 22
הי הגר ראיתי שבסוף הפוסט היא רשמה אופציות לחלופות התרד מי שלא אוהב… כמו בטטות , חצילים ,פלפלים או רק גבינה
כתבתי לזה תשובה בהערות מתחת למתכון 🙂
אפשר פשוט לוותר ולהוסיף עוד קצת גבינות ואפשר להמיר בקוביות בטטה רכות, חצילים קלויים (יצא מושלם!), פלפלים קלויים, פרחי ברוקולי או כרובית רכים ועוד.
שיהיה חג שמח!
נראה מעולה וטעים
יש אפשרות להראות איך את יוצרת את הצורה של החאצפורי
נראה נפלא!! יש אפשרות להשתמש בקמח מלא \ קמח אחר בריא יותר?
אפשר להמיר לקמח כוסמין בהיר ב-100% או להחליף רק חצי בקמח כוסמין מלא.
זה פשוט כל כך יפה ורעיון גאוני לגמרי לשבועות או לכל בראנץ’ האמת 🙂
תודה גדולה! שמחה שאהבת. חג שמח
האם ניתן להקפיא?
הי נראה מעולה
יש אפשרות להכין ולהקפיא? אם כן אז להקפיא לפני או אחרי האפייה?
יכולה לענות לך על סמך ידע אישי- לאפות ולהקפיא אחרי אפייה, אפשר לאפות לא עד הזהבה מלאה ואז ברגע שתרצי להפשיר, פשוט תכניסי לאפייה חוזר של כמה דקות עד השחמה מלאה ויצא לך כמו חדש!!
מה שיולי אמרה <3
אכן אחרי האפייה. 10 דקות בתנור וזה כמו חדש.
הי, סליחה מראש על התגובה הקצת מבאסת…
אני מאוד אוהבת את הבלוג שלך! את כותבת מקסים, הצילומים נהדרים והמתכונים מעולים. כל מה שהכנתי( והכנתי לא מעט) יצא ממש טוב!
אבל מפריע לי מאוד שאת לא מגיבה לשאלות הקוראים. אני מבינה שזה כרוך בזמן רב ושאת אדם עסוק אבל בעייני זה חלק מהרעיון של בלוג אוכל. האפשרות לשיח עם כותב המתכון, היכולת להתייעץ ולשאול שאלות. זה לא שווה הרבה אם לא מקבלים תשובות…
את עונה לחלק מהשאלות אבל רבות( מאוד) נותרות ללא מענה וזה ממש חבל בעייני. בעיקר כשאנשים רבים כותבים בזמן אמת וזקוקים לעצה זריזה… וגם כשמתכננים כמה ימים קדימה ועדיין שואלים בזמן, שאלות רבות נותרות ללא מענה.
זהו. מזל שהבלוג כ”כ טוב שהוא שווה גם את סימני השאלה שנשארים איתם…( ;
חג שמח(:
חבל שהנצרכים לא מופיעים בגרמים לאלה שיושבים מחוץ לישראל. אין דרך לדעת כמה זה גביע שמנת, אחד חבילת וכו’
צודקת. מבטיחה לזכור מעכשיו לשים גם כמויות בגרמים.
הי ובאותו עניין 🙂 עוקבת אחריך מקצה העולם. אשמח לדעת מה הכמות לתרד טרי בכרמים? תודה וחג שמח ותמשיכייייי! את מוסיפה לנו טעם טעים לחיים.
כיף לשמוע שאת מבינה שאת במקצוע הנכון. רק רצוי להבהיר בדיוק מהו- נציגת מכירות של תנובה.
קידום מכירות מוגזם עד כדי שגורם לקונטרה. הכנתי את המתכון המאוד פשוט ולא מדוייק שלך, רק עם מוצרים של מחלבת השומרון המעולה.
פעם הבאה כדי לציין שזה מתכון ממומן. ואם כבר לתמוך כדאי לתמוך במחלבות קטנות שזקוקות לעזרה ולא במונופול רציני במדינה. חבל.
איזה תגובה ממורמרת ולא נעימה..
Hi thanks for all the recipes, do you think that we can prepare it and froze it? C
היי! האם אפשר להכין ולעצב ולהקפיא לפני האפייה?
כן. לשמור במקפיא עטוף היטב ולחמם בתנור 10 דקות בערך עד שזה חם.
חג שמח!
היי,
אם אני רוצה לעשות עם תרד טרי, כמה צריך לשים בגרמים? והאם לחלוט אותו/לטגן אותו קצת לפני?
תודה
היי רחלי ערב טוב,
האם את הבצק והמלית אפשר להכין מראש? כלומר יום יומיים מראש או אפילו רק את הבצק? ופשוט לאפות ביום האירוע?
אפשר להכין הכל מראש, כולל האפייה, ולשמור במקרר סגור בשקית (יום קודם) או במקפיא (כמה ימים קודם). ואז לפני שמגישים מחממים בתנור 10 דקות בערך
היי רחלי,
האם לדעתך אפשר לעשות את ההתפחה ה*שניה* במקרר לילה? כלומר להוציא את המאפה ה”מוכן” בבוקר מהמקרר וישר לאפות? אני צריכה להביא מאפה לעבודה ולא רוצה להתעסק עם ההכנה על הבוקר 🙂
תודה רבה!
נראה לי שעניתי לך באינסטגרם 🙂 אם לא, עדיף לאפות ואז לחמם לפני ההגשה ולשמור לילה במקרר
באמת שאפשר להשתגע מזה שאת לא עונה על שאלות
רק לא להשתגע. אני עונה על למעלה מ-600 שאלות ביום, יש גבול גם ליכולת שלי.
היי זה ממש מוזר אבל הכמות יצאה לי מספיקה לשתי תבניות.. האם הגיוני? הכמות פשוט הייתה ממש ממש גדולה.. ולא רציתי לצופף אותם אחד בשני כמו שאמרת
היי זה ממש מוזר אבל בכנות יצאה לי לשתי תבניות.. האם הגיוני? הכמות פשוט הייתה ממש ממש גדולה.. ולא רציתי לצופף אותם אחד בשני כמו שאמרת.. וגם חייבת לציין שבגלל התפילה השניה הם כל הזמן נפתחו לי:/
הי, כתבת לחלק את הבצק ל 15-20 חתיכות, כאשר בתבנית בתמונה רואים בבירור רק 13 חתיכות 🙁 עשיתי מה שכתבת, התבנית מלאה בחצפורי מוכנים אבל יש לי עוד 8 כדורי בצק שאין לי מה לעשות איתם. מבעס
תכיני עוד תבנית ותשלחי אליי חחחחחח
היי רחלי, המתכון נראה מעולה!! אם אני רוצה להכין עם תרד טרי, מה משקל התרד שצריך והאם צריך לטגן אותו לפני?
יש אפשרות לראות את המתכונים באנגלית ?
יש דרישה מארהב
הבצק בזה מושלם!! יצא אחד המאפים הטעימים בחג! מה עוד אפשר לעשות עם הבצק?
וואו אחד המתכונים אם לא המתכון!! קיבלתי אין ספור מחמאות בחג! הבצק יצא כך כל רך והיה תענוג לעבוד איתו, ואחרי האפיה היה פשוט חלומי ואוורירי. קיבלתי מחמאה מבשלן מאוד מוערך שזה הבצק הכי טעים שאכל! הצלחה מסחררת! תודה על מתכון שונה מקורי ופשוט מעולה! את אלופה!
איך שימחת אותי! ממש ממש תודה שחזרת לכתוב <3
אני מצטרפת לשאלה שנשאלה מספר פעמים ולא ראיתי תשובה אליה…
אם אני רוצה לעשות עם תרד טרי, כמה צריך לשים בגרמים? והאם לחלוט אותו/לטגן אותו קצת לפני?
תודה רבה!
סלסלה שלמה, באמת לא קריטי אם יהיה יותר או פחות (בכמות שיש בשקיות תרד שנמכרות בסופר במקררים). רק עלים.
קוצצים דק ומוסיפים לתערובת. לא צריך לטגן או לבשל לפני.
לדעתי האישית 20 כדורים מקילו קמח זה מעט. מאחר והמאפה יתפח הכל ידבק אחד לשני מעבר למה שנראה בתמונתך.
כרגע המאפה בתנור מקווה שגם ייצא טעים 🙂
הי,
אשמח לדעת אם הבצק הזה מתאים גם למאפה של אבולפיה עם הביצה,
ואם כן, אני מבינה שיצא לי כמות גדולה יותר של בצק (יותר מ6 עיגולים)
מה אני עושה עם היתר? האם ניתן להקפיא את הבצק שנותר? ואם כן, מה הדרך להפשיר אותו ?
פשוט להוציא מהפריזר ולשים על השיש? כמה זמן זה אמור לקחת בערך? (לא עשיתי את זה אף פעם)
אשמח לקבל את תגובתך בהקדם??
האם ניתן להכין מראש ולהקפיא? או שעדיף להכין יום לפני ההגשה ולחמם רגע לפני?
[…] תפספסו: מתכון למאפה חצ’פורי במילוי גבינות ותרד מתכון לסלט תפוחי אדמה צלויים עם בצל מקורמל מתכון לעוגת […]
[…] תפספסו: מתכון למאפה חצ’פורי במילוי גבינות ותרד מתכון לסלט תפוחי אדמה צלויים עם בצל מקורמל מתכון לעוגת […]
הי, שאלה לגבי השמרים- כמה זה 3 כפות שמרים טריים? יש לי חבילות קטנטנות של 25 גרם כל אחת, נראה לי שכל אחת זה כך בערך אבל 75 גרם לקילו קמח זה לא הרבה?
תודה מראש 🙂
קצת פחות מ-50 גרם שמרים טריים
היי,
הכנתי היום, (בתנור כרגע) ומשהו בכמויות לא מסתדר. המאפים יצאו לי משמעותית גדולים משלך, חילקתי ל16 והכמות הזאת בקושי נכנסת בשתי תבניות 26. פספסתי משהו?
תודה
בקיץ הבצק תופח הרבה יותר ובכל מקרה אני אהדק את המתכון ואכין אותו שוב השבוע כדי לוודא שזה אכן תבנית 28 ולא קצת יותר מזה. בכל מקרה אם נשאר בצק אפשר כמובן להכין עוד תבנית קטנה
[…] לכל הטוב הזה אחרית רחלי קרוט המדהימה, בעלת הבלוג "קרוטית", בבלוג שלה תוכלו למצוא מאות מתכונים נוספים […]
היי רחלי, הכנו אתמול את המאפה. הבצק רך ומוצלח מאוד. מבחינת כמות הבצק והתבניות, כמו שכתבו עוד כמה מגיבים, כמות הבצק הספיקה לנו לתבניות 28, תבנית 26 ועוד תבנית מרובעת קטנה יחסית, וקצת צופפנו את המאפים יותר מדי, כך שהיו יכולים לתפוס עוד מקום.
בכל אופן יצא טעים מאוד, תודה!
מספיק להכין בצק מחצי קילו קמח ואת שאר חומרי הבצק להקטין לחצי.
המילוי יצא בסדר, בפעם הבאה אותר על התרד ואוסיף עישבי תיבול במקום.
יצא נחמד, אם כי לא ואוו כפי שציפיתי…
מה המשקל של גבינת פטה שצריך? תודה.
וואו הבצק מושלם!!!
הכנתי מיני חצ’פורים לפי המתכון שלך.
חצי במילוי תערובת גבינות וחצי עם רוטב עגבניות וגבנצ לטובת הצעירים.
חוסל בשניות!
ממש ממש משמח לשמוע ♥
החצ’פורי הוכן להדלקת נרות והוא דפינייטלי המאפה הכי מוצלח שיצא לי להכין לאחרונה. הבצק מהאגדות, נוח ונעים לעבודה וזה נדיר מבחינתי. הקפאתי כמה כדורים שנשארו, הפשרתי למחרת ומילאתי והיה מוצלח בדיוק כמו הקודמים. המון תודה!
היי רחלי תודה רבה על המתכון
רציתי לשאול לגבי הבצק למה הוא מתאים חוץ מלחצ’פורי?!
חג שמח
אני חושבת שלמאפים שטוחים…