רעיון מושלם לארוחת ערב או בוקר – לחמניות שקשוקה שמכינים ב-5 דקות. כל אחד והשקשוקה שהוא אוהב.
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם.
צפו בשלבי ההכנה:
View this post on Instagram
לחמניות שקשוקה
מצרכים:
4 לחמניות מכל סוג שאוהבים
1 צנצנת רוטב לשקשוקה – אני השתמשתי באלה של זיתא. יש שקשוקה קלאסית, חריפה, ירוקה ועם ארטישוק
4 ביצים M
אופציות לתוספות (לא חובה):
בולגרית או פטה
תירס
זיתים פרוסים
שמנת לבישול
בצל חתוך לרצועות דקות
מוצרלה מגורדת
אופן הכנה:
– חותכים עיגול רחב בחלק העליון של הלחמניות כך שישאר דופן של 2 ס”מ מסביב. מוציאים את החלק העליון ומניחים בצד.
– מניחים בכל שקע של לחמנייה 2-3 כפות גדושות מהשקשוקה ופותחים מעל ביצה. אם רוצים להוסיף תוספות מפזרים אותן מעל הביצה (ואפשר גם מתחת לביצה).
– מעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 20-230 דקות תלוי כמה עשויות אתם אוהבים את הביצים. תמיד אפשר להכניס לעוד כמה דקות.
הערות ושדרוגים
– אתם יכולים להשתמש בלחמניות קשר, לחמניות המבורגר עגולות, לחמניות ג’בטה או לחמניות מקמח מלא. הכל יעבוד.
– תשתדלו לרוקן את החלק הפנימי כך שיווצר שקע גדול יחסית שיכיל גם את הרוטב וגם את הביצה.
– את כיפות הלחמנייה שחתכתם אופים גם בתנור. הם גם נהדרים כדי לטבול בביצה וגם אפשר לפורר אותם לפירורי לחם ולשמור בקופסה סגורה.
– המתכון בשיתוף זיתא.
אויש נו באמת. בשביל מה לקלקל כך שקשוקה
כשהכנתי את המתכון הלחמנייה נשרפה והביצה נשארה חיה 🙁