את הלחמניות האלה אני רוצה להכין כבר כמה חודשים, בעקבות שיחה עם חבר קרוב שסיפר על לחמניות שוקולד שמכינה גיסתו. בכל פעם שהוא תיאר אותן, וסיפר כמה מהן הוא יכול לזלול, התחשק לי להגיד לו שאני כבר חוזרת ואז לרוץ למטבח ולהכין בצק. טוב נו, וגם להתקשר לגיסתו להגיד לה שאני בדרך ושתכין לי גם לחמניות כאלה.
הבעיה התחילה כשניסיתי להבין ממנו אם הלחמניות ממולאות בקוביות שוקולד או ממרח שוקולד. “יו, תשאל אותה!” ביקשתי בכל שיחה שלנו. ובסוף, כשלא הייתה לי יותר סבלנות לחכות לתשובה, החלטתי ללכת על הפתרון הכי טוב שאני מכירה – גם וגם. גם ממרח וגם קוביות שוקולד.
מה שטוב בשילוב בינהם, פרט לעובדה שמדובר בעונג מתוק במיוחד, זה שהממרח מוסיף את העושר והרכות וקוביית השוקולד מאזנת מעט וגם מוסיפה מרקם, בעיקר אחרי שהלחמניות מתקררות והשוקולד מעט מתמצק באמצע (אבל עדיין נשאר רך).
אגב, פרט לעובדה שהן באמת ממכרות ברמות אחרות בגלל המילוי, השוס הגדול שלהן בעיני הוא דווקא הבצק המופלא שאפשר להכין ממנו לחמניות ממולאות בכל ממרח או מילוי שתרצו.
מדובר בבצק מתמסר, מאוד נוח לעבודה, שהמרקם שלו רך אבל לא דביק.
ולא, לא תצטרכו לחפש פה את המילוי אחרי פתיחת הלחמנייה כפי שקורה לא פעם, כאן השוקולד נוכח בכל ביס ויעידו על כך התמונות המטורפות שצילם בכשרון רב אפיק גבאי בבוקר אפייה משותף שעשינו השבוע אצלי בבית.
לחמניות במילוי שוקולד
מצרכים ל-25 לחמניות קטנות:
500 גרם קמח לבן רגיל
100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן
1 כף שמרים יבשים או 3 כפות שמרים טריים
100 גרם חמאה רכה
300 מ”ל (1 ו-1/4 כוסות) מים
למילוי ולעיטור:
1 צנצנת ממרח שוקולד
100 גרם שוקולד מריר (חפיסת שוקולד)
1 ביצה L
אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל המצרכים פרט לחמאה ולשים במשך 3 דקות.
– מוסיפים את החמאה ולשים עוד 10 דקות.
– מכסים את הקערה ומתפיחים במשך שעה.
– קורצים 25 עיגולים מהבצק, מרדדים לעיגול שטוח בעובי 1/2 ס”מ וממלאים בכפית ממרח שוקולד וקוביית שוקולד מעל. סוגרים לכדור ומניחים בתבנית תנור עם נייר אפייה.
– מתפיחים במשך 30 דקות עם מגבת או ניילון רופף מעל.
– מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ואם רוצים מפזרים מעל מעט שומשום.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות או עד שהלחמניות זהובות.
הערות ושדרוגים
– במקום ממרח שוקולד אפשר לשים ממרח חלבה או חמאת בוטנים.
– במקום שומשום מעל אפשר לעטר בפרג שלם.
– ניתן להמיר חצי מכמות הקמח בקמח כוסמין מלא או להמיר הכל בקמח כוסמין בהיר.
היוש רחליייייי
את יודעת אם הן שורדות הקפאה?
היי רחלי, אפשר להכין בלי מילוי? רק לחמניות? או שעדיף מתכון אחר ללחמניות?
תודה רבה על המתכון, לא הבנתי איך סוגרים את הלחמניה אחרי המילוי. אודה להבהרה
תצבטי את כל הקצוות פנימה, ואת יכולה או לעגל אותה בעזרת היד על השולחן אם את יודעת איך, או לכדרר בין הידיים כמו קציצנ רק ביותר עדין 🙂
הי. נראה מדהים! יש תחליף לחמאה ?
הלחמניות ניתנות להקפאה?
את מדהימה…כל הכבוד לך
עוקבת עוקבת עוקבת
בחפיסת שוקולד יש 24 קוביות… לחמנייה אחת תישאר בודדה 🙁
רחלי, איך אני יכולה להכין אם אין לי מיקסר? זה בר ביצוע בכלל? ?
יש אפשרות לתחליף פרווה לחמאה?
מעולות!!! הכנתי עם מילוי דובדבנים יצאו רכות וטעימות
הי – את אלופה אמיתית, תודה רבה.
אישתי אוהבת מאוד ממרח שוקולד השחר, זה יעבוד במתכון הזה ?
תודה גדולה! ובטח, זה הממרח שהשתמשתי בו גם אני
לא נראה לי רק נוטלה
שאלה…
האם לאפות את הלחמניות על טורבו או חום עליון ותחתון?? מה מה מצריך המתכון הזה ומה ההמלצה לשירים בכלל…כי אני יודעת שהדעות חלוקות
הצלחה גדולה. השוקולד יצא מדהים. בחלק מהלחמניות שמתי גבינת עיזים. עבד מצויין. בנוסף, בחלק מהבצק אני והבת שנתיים פיסלנו צורות, ואפינו. היה מאוד נח לעבודה. נחזור על המתכון שוב. תודה
היי רחלי, אפשר להשתמש בקמח שמרים מוכן?
כן, אפשרי
היי, נראה נהדר הולכת להכין.
שאלה קטנה לפני, אין צורך במעט מלח בבצק? שמרים בד”כ ניזונים ומאד אוהבים את המלח כדי לתפוח ולהצליח.
תודה
היי רחלי,
רציתי לספר לך שהיום רק הכרתי את הבלוג שלך, וזה קרה במקרה דרך הפייסבוק. ומתוך עיניין וחיפוש אחר משהו טעים, ראיתי את הלחמניות האלה והחלטתי ללכת עליהן ואני פשוט לא מאמינהה עד כמה הן רכותתת וטעימותתת. אז קודם כל תודה רבה וללא ספק שאטייל בבלוג הזה עוד הרבה 🙂
נתקלתי רק עכשיט במתכון וזה בגלל שנזכרתי בגעגועים לסבתי ז”ל אשר הייתה מכינה כל יום שישי יחד עם חלות שבת, לחמניות כאלו לנו ולכל ילדי השכונה. היא הייתה שמה קוביות שוקולד בלבד.
היי!
אפשר להכין בלי מיקסר?
אפשר להכין פרווה ?
תודה!
שלום הכרתי את האתר דרך חברה מקסים מקסים . מאוד רוצה להכין את הלחמניות אבל הבת שלי אלרגית לחלבי-במה אפשר להחליף את החמאה? ומהי הכמות בהחלפה?
תןדה
במידה ואני מכינה את הלחניות יום מראש? איך אפשר לשמור עליהם טריות? אולי הקפאה ?
יש לי רק 75 גרם חמאה זה בסדר להמשיך להכין??? או שזה יהרוס את כל המתכון??
יש אפשרות להמיר לקמח ללא גלוטן?
יש לי רק 75 גרם חמאה זה בסדר להמשיך להכין??? או שזה יהרוס את כל המתכון??
יצא טעים, אבל חסר מלח..
אני לא נוהגת לשים מלח במתוקים למרות שהמון אוהבים. פחות הטעם שלי 🙂 אבל כמובן שאפשר לשים
שאלה..
איך הם יום למחורת? מישהו ניסה?
היי רחלי !
פשוט תענוג לקרוא את הבלוג שלך- תשומת הלב לפרטים הקטנים המגוון הרחב של האופציות-
מושקעות ודקדקניות ופשוטות אך מושלמות מאין כמוהן- שאפו ???
אני נוהגת להכין בצקי שמרים עשירים יותר על בסיס חלב ושמנת חמוצה – יש אפשרות להמיר את כל / מרבית מכמות המים בשילוב של חלב ושמנת חמוצה?
אני מניחה שאאלץ להוסיף לאחר התפיחה הראשונה מנוחה קלה במקרר- אך ליתר ביטוחון מנסיונך זה אפשרי? תודה רבה ! ליאור ?
לגמרי אפשרי <3 אבל מאתגרת אותך לנסות את המתכון הזה. השוקולד כל כך עשיר והבצק מאוד נוח שכדאי לנסות.
ותודה גדולה על המילים הכל כך משמחות.
היי האם הבצק אמור להכפיל את עצמו ???
היי האם הבצק אמור להכפיל את עצמו ???
הי, אפשר להקפיא את הלחמניות לאחר האפייה?
אם לא- כמה זמן אפשר לשמור אותן ואיך כדאי?
תודה!
בטח, אפשרי. עטוף היטב בניילון ולהפשיר אחר כך על השיש. והכי טעים? לחמם כמה דקות בתנור.
הי הי.. נראה מושלם!!
אפשר כמה מילים על איך אני מכינה את הבצק בידיים? אין לי מקסר.. או כל מכונה כזאת אחרת.
תודה.
אני מחליפה בשמן זית אעדכן 🙂
היי! אפשרי להכין ללא מיקסר?
טעים ממש! הכנתי עם הקטן בימים אלו שצריך להפעיל:)
שמנו סוכריות צבעוניות במקום שומשום בחלקם, יוצא מהמם.
תודה:)
היי רחלי אני בדיוק מכינה את הבצק והוא יצא לי מאוד רך,האם הוא אמור ליהיות ככה?(לפני התפיחה)
היי רחלי עשיתי את לחמניות המופלאות שלך הייתה בעיה עם בצק עשיתי הכל חצי מהכמות כי לא רציתי כמות גדולה ויצא לי בצק שלא תפח ולא היה אלסטי מספיק מה יכולה להיות הבעיה עשיתי הכל לפי מתכון רק חצי כמות ??
קודם כל רוצה להגיד שיצא מעולהההההה
ושאלה- הבצק יצא לי דביק מאוד, ברמה שקשה לעבוד איתו
מה עשיתי לא בסדר?
[…] מתכון מדהים ללחמניות במילוי דאבל שוקולד […]
היי רחלי(:
האם אפשר ללוש ידנית? אם כן כמה זמן כדאי?
והלחמניות מתאימות להכנה גם ללא מילוי?
תודה רבה ושבת שלום!
היי רחלי:) יש אפשרות להחליף את החמאה בשמן?
היי , קודם כל את מהממת ואלופה !!
אשמח בבקשה לעזרה קטנה
כוס של שתייה חמה זה בסדר ?
אם לא ,אשמח להסבר יותר מפורט על איזה כמות מדובר של הקמח
האם אפשר להמיר את החמאה בשמן???
היי,
האם הלחמניות טובות בהקפאה?
רציתי לדעת אם אפשר להחליף את החמאה בשמן או במוצר אחר
אשמח לקבל תשובה
תודה רבה ויום טוב!!!!!!!!!!!!!!