מה קורה שמשלבים בין לחם ביתי נפלא, עם בועות אויר קטנות שמייצרות מרקם רך, ביחד עם שבילים ירוקים של עשבי תיבול וניחוח עז של שום? מתקבל ביס טעים במיוחד שנע בים לחם למאפה.
אתם יכולים להגיש את הלחם בארוחת ערב, או כשאתם מארחים, לצד גבינות רכות או קשות וכמובן יוגורט או חמאה ואפשר גם להנות ממנו ככה כמאפה בפני עצמו בלי למרוח עליו דבר.
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם.
לחם שום ספירלה
מצרכים ללחם (2 כיכרות לחם בתבניות אינגליש קייק):
630 גרם (4 ו-1/2 כוסות) קמח לבן או כוסמין לבן/בהיר
10 גרם (1 כף גדושה) שמרים יבשים או 3 כפות שמרים טריים
3 כפות סוכר או דבש או מייפל או סילאן או ממתיק
3 כפות שמן זית
400 מ”ל (1 ו-2/3 כוס) מים
1 כפית מלח
למילוי:
1/4 צרור עלי פטרוזיליה
1/4 צרור עלי כוסברה
8 ענפי בצל ירוק או 1/3 צרור עירית
1 צרור עלי בזיליקום
8 שיני שום, קלופות
5 כפות שמן זית או חמאה
100 גרם פתיתי גאודה השף הלבן
150 גרם מוצרלה מגורדת השף הלבן
אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל מצרכי הבצק ולשים על מהירות איטית במשך 5 דקות.
– מוסיפים את המרח ולשים ביחד עוד 12 דקות. סה”כ 17 דקות. מומלץ מדי פעם לעצור את פעולת המיקסר, להוריד את הבצק מוו הלישה ולהמשיך ללוש.
– מכסים ומתפיחים בחוץ במשך שעה או במקרר במשך 6-24 שעות. חשוב שהקערה תהיה מכוסה היטב כדי שהבצק לא יתייבש.
– בקערת מעבד מזון טוחנים את כל מצרכי המילוי פרט לגבינות. ואם אין מעבד מזון? קוצצים דק דק את עשבי התיבול וכותשים את השום. מעבירים לקערה.
– מוסיפים את הגבינות ומערבבים.
– אחרי שהבצק תפח מחלקים אותו ל-2 ומרדדים כל בצק למלבן ברוחב תבנית האינגליש קייק שלכם. הבצק צריך להיות בגובה של 1 ו-1/2 ס”מ ולא דק מדי. אם הבצק רך או דביק משתמשים בקמח בזמן הרידוד.
– מורחים על כל בצק מחצית מהמילוי ומגלגלים מהצד הצר יותר כלפי פנים ליצירת רולדה הדוקה.
– מניחים פס של נייר אפייה בתוך 2 תבניות אינגליש קייק או משמנים אותן מעט ואז מקמחים בשכבה דקה דקה של קמח או של קמח תירס.
– מניחים בכל תבנית את הבצק המגולגל, כשהצד של החיבור כלפי מטה, ומכסים. מתפיחים בחוץ במשך שעה או עד כמעט הכפלת הנפח.
– מחממים תנור ל-200 מעלות.
– כשהבצק תפח מתיזים עליו מעט שמן זית ומפזרים מלח גס.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 35-45 דקות או עד שהחלק העליון זהוב.
– מוציאים את הלחם מהתבנית ישר כשהוא יוצא מהתנור כדי שלא יספוג אדים מתוך התבנית ומניחים על רשת צינון או מגבת.
הערות ושדרוגים
– במקום לטחון עשבי תיבול אפשר לערבב ממרח פסטו קנוי עם 1 כפית אבקת שום או 7-8 שיני שום כתושות.
– רוצים לשדרג? מוסיפים למילוי גבינת פטה או בולגרית מפוררת.
– ניתן לוותר על כל עשב תיבול שאתם לא אוהבים.
– במקום עשבי התיבול ניתן לקצוץ דק דק סלסלה שלמה של עלי תרד.
– אם יש לכם שום קונפי בבית שימו אותו במקום שיני השום הטריות. כמה שיותר הרי זה משובח.
– המתכון בשיתוף תנובה.
הבצק מתאים גם לצילוי בשר?