לזניית בשר שאין טעימה ממנה

Posted on
לזניית בשר שאין טעימה ממנה

לזניה, תראו לי מישהו שלא אוהב אותה. הכי קונצנזוס. ולמרות זאת, מעטות הלזניות שטעמתי שהצליחו לחבר בצורה מופתית את השכבות לכדי ביס אחד מושלם. ואף מילה על לזניה בשרית שתמיד כבדה לי מדי. אז לקחתי על עצמי משימה ובחודשים האחרונים הכנתי מלא לזניות ובסוף מצאתי את שאהבה בטני.

מדובר בלזניה בשרית עם רוטב בשמל נפלא, ולמרות שהיא כשרה (נטלת מוצרי חלב) ולעיתים נדמה שמדובר בפשרה, תסמכו עלי שזה לא המקרה. השימוש כאן בשמן זית ובחלב צמחי, ובעיקר היעדר הגבינה, הופכים את הלזניה הזו לעדינה ונהדרת. כזו שאפשר לאכול ממנה עוד ועוד מבלי להרגיש כבדות בבטן. טעמי הבשר פה כל כך נפלאים ועמוקים שנאה להם החיבור עם הבשמל הרגוע.

אגב, סיפור קטן – כשסיפרתי לטל ואינה, שמצלמות ומסגננות ביחד איתי את המדור שלי בידיעות, שהלזניה כשרה הן קצת חששו. לא עבר זמן רב וכמעט חצי לזניה נעלמה מהתבנית כשכולנו מסכימות פה אחד שמדובר בביס מושלם.

לזניית בשר שאין טעימה ממנה
כמה טעימה כמה

לזניית בשר שאין טעימה ממנה

מצרכים:
5-6 כפות שמן זית
2 בצלים לבנים, קלופים
8 שיני שום, קלופות
3 ענפי סלרי, כולל העלים
2 גזרים, קלופים
1 שורש פטרוזיליה – לא חובה
500 גרם בשר טחון
1 קופסת שימורים עגבניות מרוסקות דק
3 כפות רסק עגבניות
3/4 כוס מים רותחים
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל שחור
2 עלי דפנה – לא חובה אבל משדרג
1 חבילה דפי לזניה

לרוטב בשמל:
70 גרם נטורינה או חמאה טבעונית או שמן זית או מזולה
2 כפות גדושות קמח לבן
2 כוסות חלב צמחי או מים
קורט אגוז מוסקט (הכמות שנכנסת בין 2 אצבעות)
3/4 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:
– קוצצים בצלים, שום, סלרי, גזרים ושורש פטרוזיליה לקוביות קטנות ומטגנים את כולם בסיר רחב עם שמן זית עד ריכוך. סבלנות זה לוקח 20 דקות בערך.
– מוסיפים את הבשר ומטגנים ביחד במשך 10 דקות או עד שהבשר משנה את צבעו. חשוב לפורר אותו קצת עם כף הערבוב.
– מוסיפים תבלינים, עגבניות מרוסקות, מים ורסק וממשיכים לבשל יחד במשך 35 דקות. טועמים ומתקנים תיבול. מצננים בצד.
– בסיר קטן ממיסים נטורינה או חמאה טבעונית וכשהיא נמסה לגמרי מוסיפים קמח ומערבלים ביחד עם כף עץ במשך 3-4 דקות עד שהקמח נטמע היטב.
– מוסיפים חלב, אגוז מוסקט, מלח ופלפל וטורפים יחד עם מטרפה ידנית, על אש קטנה, עד שהרוטב מסמיך ומגיע למרקם של טחינה. מורידים מהאש.
– ועכשיו מרכיבים: מניחים בתחתית התבנית 2-3 כפות מהבשר ומעל מניחים שכבה של דפי לזניה.
– מניחים 1/4 מכמות הבשר ומעל 1/4 מכמות הבשמל ושוב שמים דפי לזניה וחוזרים על השכבות. מסיימים למעלה עם רוטב בשמל. אם רוצים ניתן להניח מעל כמה פרוסות דקות של עגבנייה יפה.
– סוגרים את התבנית עם רדיד אלומיניום ואופים במשך 40 דקות.
– פותחים את הכיסוי ואופים עוד 10-15 דקות עד הזהבה יפה.

לזניית בשר שאין טעימה ממנה
רכה רכה וטעימה להתעלף
לזניית בשר שאין טעימה ממנה
טעימה גם ביום שאחרי

הערות ושדרוגים
– חשוב לחתוך את הגזר לקוביות קטנות כדי שהוא לא ישתלט במרקם שלו על הרוטב.
– במקום בשר טחון אפשר להשתמש בפרגיות טחונות.
– במקום קמח אפשר להשתמש בקורנפלור.
– כל חלב צמחי יעבוד אבל העדינים יתאימו יותר כמו NOT MILK של אלפרו, סויה ללא סוכר או שקדים של אלטרנטיב או המשקה סויה האורגני של גרין. בקיצור, חפשו את אלה שיש להם טעם ניטרלי.
– כן, דפי הלזניה לא עוברים בישול מקדים.

41 תגובות

  1. צליל says:

    התכוונת שאפשר ממש שמן זית במקום הנטורינה? גם 70 גרם?

  2. איילת says:

    נראה מדהים! אבל לחובבות “האמיתי” איך מכינים עם שמן הזית?
    תודה מראש איילת

  3. עינב says:

    רחלי, תודה על מתכון נפלא
    אשמח לדעת איך אפשר לעשות את הרוטב בשמל כן חלבי?
    תודה!

    1. מקלדת זה לא הכל בחיים says:

      את מבינה שאת באינטרנט ואת יכולה פשוט לחפש בגוגל “רוטב בשמל מתכון”?
      או שעוד לא הבנת את הפורמט?

      1. עינב says:

        את/ה מוזמן/ת ללכת לחפש מי שינענע אותך..
        חשבת על זה שאולי רציתי מתכון שהוא שלה כי אני אוהבת את המתכונים שלה.
        רמה ירודה.

        1. אלון says:

          🙂 _ _

        2. שרון says:

          מי שמדבר..

  4. דליה שטרן says:

    לאיזה גודל של קופסת שימורי עגבניות התכוונת? 400 או 800גרם?

  5. ידידיה says:

    בפסח? מתכון חמץ? אתם יהודים?

  6. אנוכי says:

    המתכון פורסם ב5 באפריל, שבוע אחרי פסח

  7. איילת says:

    הכנתי עכשיו, לקח לי המוןןן זמן להכין את זה – יצא לי כמו בתמונה מבחינת נראות אבל – לא טעים חחח
    הכנתי כבר עשרות מתכונים שלך ואף פעם הם לא אכזבו!! אז כנראה אני פישלתי במשהו – כי הבשמל השתלט על כל הטעם והבשר היה טפל. ישלך רעיון למה זה קרה??

    בכל אופן, תודה על המתכונים האלופים!!

  8. לינה says:

    שלום
    אני רואה שאין מענה לתגובות אבל בכל זאת אנסה…
    בתמונה רואים 2 שכבות של בשר אך במתכון רשום לשים כל פעם רבע מהכמות שזה יוצא 4 שכבות
    בכמה שכבות מדובר?
    תודה

    1. רננה says:

      כמה שאלות:
      1. מה גודל התבנית?
      2. מה גטבה האש לטיגון הירקות? ולטיגון הבשר? ולבישול הבשר?
      3. האם יש הבדלממשמעותי בטעם לטובת חלה צמחי מוול מים בבשמל?
      4.מה מעלות התנור? באפייה הסגורה? והפתוחה?

      1. אוראל says:

        היא נתנה מתכון כאורך הגלות ואת הדברים הכי בסיסיים לא רשמה.
        הלכתי למתכון אחר

        1. תמר says:

          המתכון הכי טוב שהכנתי אי פעם

  9. תמר says:

    הכנתי בגרסה הלא כשרה. הרבה זמן עבודה אך טעים מאוד.
    מאוד אוהבת את המתכונים שלך, תודה רבה

  10. גלית says:

    מה טמפרטורת האפייה בבקשה לא ציינת?

  11. אורי says:

    הכנתי לרה”ש יצא ממש טעים , תודה רבה )) השתמשיתי ברוטב עגבניות של pasata יצא מצויין !!!

  12. רותי says:

    מה טמפרטורת האפייה? לא כתוב

    1. יובל says:

      רק חסרה טמפרטורת אפייה

  13. שירה says:

    האם אפשר להכין בלי הבשמל?

  14. בת חן says:

    כמה מעלות בתנור ?

  15. מיכל says:

    הכנתי בדיוק כפי שרשמת. נראה מעולה

  16. נעמי says:

    וואו יצא מושלם!!
    אני השתמשתי בחצי כוס קרם קוקוס ומים ברוטב בשמל ויצא מדהים!
    תודה על מתכון מנצח!

  17. נעמה says:

    רחלי הכנתי את הלזניה לאורחים נכבדים, והיא יצאה מדהימה וגרפה המון מחמאות! תודה!!
    שאלה ברשותך, בחיתוך היא די התפרקה, למרות שהשתמשתי בסכין חלקה מושחזת, וחתכתי אותה כשהיתה כבר פושרת.
    יש טיפים לפעם הבאה לחיתוך אסטטי?

  18. שכל says:

    כל זה ובסוף לא כתבת כמה מעלות התנור…

    1. גאון says:

      אם לא כתוב, תמיד 180
      שכל..

      1. יעל says:

        אבל למה ככה?! אם בנאדם שואל הוא כנראה לא יודע
        איזה ענק יכלת לצאת אם פשוט היית נותן את זה כטיפ במקום להוסיף את המילה ״שכל״
        ככה בשניה יכולת להגדיל בנאדם במקום לגרום לכיווץ בבטן

        1. דפנה says:

          את כל כך צודקת.
          די להיות מגעילים.

        2. לדון לכף זכות says:

          את צודקת, אבל בקריאה חוזרת הוא (אולי) הגיב לשם של המגיב – “שכל”.

  19. לאה says:

    מה אמורים לעשות עם העלה דפנה?

    1. אירה says:

      אני לא בעלת המתכון, אבל עלי דפנה לא אוכלים ותמיד מוציאים בסוף הבישול (כמו במרק עוף למשל). אז פשוט תוציאי בתום ה35 דקות בישול לפני שאת מרכיבה את הלזניה..

  20. שרה says:

    מתכון נראה טוב ממש!!
    רק חבל שיש פה מלחמת מילים בין האחים
    חבל….

    1. על שום says:

      יחד עם הבצל. חתוך קטן קטן.

    2. לנשום says:

      חייבת להגיד שהמתכון אולי נראה טוב, אבל באמת יש דברים לא ברורים בו.
      חוסר סבלנות והמון שיפוטיות בתגובות

  21. גודי says:

    ברשימת המרכיבים רשום 8 שיני שום אבל לא רשום מתי להוסיף. וגם לא רשום איך: קצוץ, פרוס?

    1. על שום says:

      יחד עם הבצל. חתוך קטן קטן.

  22. יעל says:

    הכנתי ויצא מעולה! אחד המתכונים הטובים ללזניה שהכנתי ואיזה כיף זה הרוטב הבשמל הצמחי ככה נהנים מלזניה בסגנון ״אמיתי״. נהדר וכולם אהבו

  23. איתי says:

    שלום,
    הכנתי את הלזניה ושמצי לב שעשיתי טעות בכמות הנטורינה, הוספתי 125 במקום 70 ….
    הלזניה כבר בתנור , כמה קריטית הטעות והאם ניתן עדיין לאכול?
    תודה רבה על המענה

  24. תהילה says:

    אמאלההה תקשיבי רחלייי יצא נדירררר ואווווו וזה כשר ולא נראההה אמאלהה וואווו כמה זכויות יש לך בשמים שיהודים יאכלו יותר כשר בזכותךךךך!!!תודה וחג שמח ובשורות טובות ,ישועיות ונחמות בקרוב

  25. בלה says:

    לפני זה כתבתם על פסח-בפסח אפשר להכין לזניה עם מצה

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend