אם אתם אוהבים לבשל ארטישוק ולאכול אותו ככה, עם קצת לימון, אתם הולכים להתאהב בגרסה הזאת שמזקקת ומעצימה את טעמו של הארטישוק. בעצם, גם אם לא אכלתם ארטישוק מבושל בחייכם תתכוננו להתאהב.
ואגב, אתם יודעים שבארטישוק שלם יש 50 קלוריות? זה מדהים! הכי הופך אותו לנשנוש האולטימטיבי.
אל תפספסו:
- הנה עוד מתכון מדהים – תחתיות ארטישוק במילוי בשר עם רוטב קישואים.
- מחכה לשמוע ולראות איך יצא לכם. אני באינסטגרם וגם בפייסבוק.
לבבות ארטישוק בתנור עם מטבל שום ולימון
מצרכים:
5 ארטישוקים
1/2 לימון
8 כפות שמן זית
5 ענפי טימין טרי
מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס
למטבל:
4 כפות מיונז איכותי
1 כפית חרדל דיז’ון גרגירים
מיץ מלימון שלם
2-3 שיני שום, כתושות
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
5 כפות שמן זית
מעט מלח
אופן הכנה:
– קוטמים את החלק העליון של הארטישוק (הצד של העלים) בערך 3-4 ס”מ מהעלים. לא חובה לעשות את זה אבל יותר נוח בתבנית ויותר אסתטי (אבל באמת שלא חובה).
– חוצים את הארטישוק לחצי לאורכו, כמו בתמונה, ובעזרת כפית קטנה מוציאים את השערות שנמצאות בתוך הארטישוק.
– מניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה וסוחטים מעט מיץ לימון על מרכז הארטישוק.
– מזלפים שמן זית בנדיבות, בעיקר על החלק הפנימי של לב הארטישוק, ממליחים ומפלפלים ומפזרים עלי טימין.
– הופכים את הארטישוק כך שהחלק החתוך כלפי מטה וצורבים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25-40 דקות או עד שהחלק התחתון זהוב. זמן האפייה תלוי מאוד בגודל ובטריות הארטישוק.
– בינתיים מערבבים בקערה את כל מצרכים המטבל.
– מוציאים את הארטישוק מהתנור ומגישים עם המטבל.
הערות ושדרוגים
– ממש מומלץ להיות נדיבים עם שמן הזית, גם ככה חלקו יוצא החוצה לתבנית, אבל זה חשוב כדי שהארטישוק יתרכך ויהפוך בפנים לסוג של קונפי מרוכז בטעמיו.
– אל תוותרו על המטבל, גם אם עד עכשיו אכלתם ארטישוק בלעדיו, הוא ממש מוסיף. ואם לא רוצים מיונז? שמים קרם קוקוס או יוגורט (חלבי או טבעוני).
אפשר בלי טימין? או טימין יבש?
בהחלט. אפשר בלי ואפשר גם את היבש.
וואו! יצא פגז!! תודה על המתכון המעולה!
מתכון מדהים!
יש לך רעיון מה אפשר לעשות עם הרוטב שנשאר במקום לזרוק לפח? הוא ממש טעים
לאיזה עוד דברים המתבל יכול להתאים? אשמח לרעיונות כי הוא נשמע טעיםםםם
חייב להוריד את כל השערות באמצע?
מה זה אומר החלק החתוך כלפי מטה? החלק של העלים או החלק הפנימי?
החלק שהוצאת ממנו את השערות- הפנימי בעצם למטה
החלק שהוצאת ממנו את השערות- הפנימי בעצם למטה
יצא מעולה, הארטישוק והמטבל. תודה רבה
יצא מעולה
ממש טעים
תודה
את הארטישוקים כבר בישלתי, אז ניסיתי את המטבל. הוא מדהים!
הארטישוק נאפה בתנור, אבל לא יכלתי להתאפק…המטבל מדהים!!!
תודה על המתכון הניפלא הזה
היי רחלי יקרה, צריך לבשל את הארטישוק לפני? פעם ראשונה שמכינה בעצמי 🙂
מה אפשר לשים במקום טימין?
יש לי אורגנו טרי, נראה לך שיהיה טעים?
נראה מעולה. שאלה מפגרת – איך קונים את הארטישוק ? זה קפוא / טרי ?
כמה ימים אפשר לשמור את המטבל?
איך מנקים ארטישוק? מחרקים וכו…
נשמע מתכון מעולה,
את חושבת שאוכל להכין מתחתיות ארטישוק קפואות?