אחד הדברים שאני הכי אוהבת להכין זה סנדביצ’ים. מספיק שיש לי ממרח ביתי אחד במקרר והוא הופך כל בוקר ליצירה אחרת. פעם אני משדכת לו עשבי תיבול וצ’ילי ופעם אבוקדו קרמי וזרעי צ’יה. כך או כך, אני תמיד מתייחסת לפרוסת הלחם כקנבס ריק שצריך לצייר עליו צורות וצבעים שעושים כיף בבטן.
הפעם, ברוח החופש הגדול והיצירתיות, הזמנתי אלי את שרית נובק – הקוסמת מאחורי הבלוג הפופולרי MissPetel כדי להכין ביחד יצירות חמודות ומאוד טעימות. כי אם יש מישהי שיכולה להפוך מלפפון לפרח זאת היא.
הבלוג של שרית, שמתמקד בעיקר במתוקים קטנים וסופר אסתטיים ומוקפדים (אבל די פשוטים להכנה) הוא אחד המקומות הכי יפים וחמודים ברשת ואני נכנסת אליו לפחות פעם בשבוע כדי לקבל השראה ולשטוף את העיניים.
מהבוקר המופלא והצבעוני שלנו יצאו בסוף 12 רעיונות מאוד טעימים שקל מאוד להכין, מספיק להציץ בתמונה ואפשר להבין בדיוק איך לבנות את הסנדביץ’, וגם 4 מתכונים לממרחים ביתיים – ממרח טחינה ורוד שאם יש דבר אחד שאתם חייבים להכין מכאן זה הממרח הזה, ממרח חלבה וממרח שוקולד ביתיים בלי תועפות סוכר שהילדים ממש יאהבו וסלט ביצים מהיר שמכינים באמת בדקה מהרגע שהביצים מבושלות.
והמלצה קטנה: שחקו ותהיו יצירתיים, לפעמים כל מה שילד (או מבוגר) צריך כדי לאכול ירקות, פירות או ממרח קצת יותר שפוי זה שירכיבו לו דובי או כלב על הלחם. זה חמוד יותר, טעים יותר ושמח הרבה יותר.
- הפוסט התפרסם לראשונה במדור שלי בזמנים מודרנים | ידיעות אחרונות | 29.08.2018
- סנדביץ’ דובי מתוק
- מה צריך?
— ממרח שוקולד ביתי: מערבבים בקערה בינונית 1/3 כוס טחינה, 1/3 כוס מייפל, 1 כף קקאו איכותי ו-4 כפות מים עד שנוצר ממרח חלק. שומרים בצנצנת במקרר.
— עוגיית שוקולד צ’יפס קנויה
— בייגלה שמיניות
— סוכריות עיניים (להשיג בחנויות אפייה). ואם אין? משתמשים בעדשים צבעוניות
- הפסקת בריאות – סנדביץ’ סלסולי גזר
- מה צריך?
— גבינה לבנה או קוטג’ או גבינה למריחה שאוהבים
— גזר קלוף וחתוך לרצועות דקות (בעזרת סכין או קולפן ג’וליינים)
— שומשום שחור
- סנדביץ’ הנסיך הקטן
- מה צריך?
— טחינה ורודה: מבשלים 2 סלקים עם הקליפה עד ריכוך וקולפים. טוחנים במעבד מזון את הסלקים ביחד עם 3/4 כוס טחינה גולמית, מיץ מ-1/2 לימון, 1/2 כפית מלח ו-1/2 כוס מים.
— מניפת אבוקדו: חוצים את האבוקדו לחצי ומוציאים את הגלעין. פורסים לפרוסות דקות ומועכים מעט עם היד עד שהפרוסות מתרחקות אחת מהשנייה ונוצרת צורה של מניפה.
— כוכבי מלפפון: חותכים את המלפפון לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ וקורצים עם קורצן עוגיות כוכבים בכל גודל שאוהבים. אם אין קורצן בבית אפשר לחתוך כוכבים עם סכין קטנה.
— ענפי עירית
- סנדביץ’ ינשוף
- מה צריך?
— ביצים קשות
— עיגולי גבינה צהובה, צ’דר כתומה ומוצרלה: קורצים עיגולים עם קורצן עוגיות עגול או בעזרת תחתית של כוס קטנה
— עלי בזיליקום
— טבעות זיתים שחורים
— פרוסת אבוקדו או מלפפון
— חרדל גרגירים או חמאה למריחה או כל ממרח אחר שאוהבים
- הפסקת בריאות – סנדביץ’ כוכבים
- מה צריך?
— שתי וערב מלפפונים: בעזרת קולפן יוצרים פרוסות דקות ממלפפון מיני. מניחים 4-5 פרוסות אחת ליד השנייה ומתחילים לקלוע שתי וערב עם פרוסות מלפפון נוספות (מרימים בכל פעם פרוסה כן פרוסה לא). חותכים את השתי וערב לגודל הפרוסה
— כוכבי אבוקדו ומלפפון: חותכים את האבוקדו והמלפפון לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ וקורצים כוכבים בעזרת קורצן עוגיות או חותכים בעזרת סכין קטנה
— גבינה לבנה או כל ממרח אחר שאוהבים
- הפסקת בריאות – סנדביץ’ רקדניות
- מה צריך?
— פרחי מלפפונים: פורסים את מלפפונים מיני לפרוסות דקות בעזרת קולפן ומגלגלים לגליל יחסית הדוק
— גבינה לבנה או כל ממרח אחר שאוהבים
- הפסקת בריאות – סנדביץ’ מערבולות
- מה צריך?
— ממרח אבוקדו: מועכים אבוקדו בשל ומוסיפים כפית מיץ לימון ומעט מלח
— מערבולות אבוקדו: פורסים 1/2 אבוקדו לפרוסות דקות ומגלגלים כשהחלק של הפרוסות המעוגלות כלפי מעלה
- הפסקת בריאות – סנדביץ’ אנרגיה
- מה צריך?
— פרוסות קיווי
— גבינה לבנה או כל ממרח אחר שאוהבים
— ענפי עירית
- סנדביץ’ שחיתות עם ממרח חלבה, שערות חלבה וקוביות בראוניז
- מה צריך?
— ממרח חלבה ביתי: מערבבים בקערה בינונית 1/3 כוס טחינה גולמית, 1/3 כוס מייפל ו-2 כפות מים
— שערות חלבה וניל או שוקולד
— מיני בראוניז: חותכים בראוניז קנויים (או מכינים בבית) לקוביות קטנות. אופציה נוספת היא לפזר פקאנים טבעיים או מסוכרים ואפילו פניני שוקולד
- סנדביץ’ גלקסיה
- מה צריך?
— סלט ביצים ביתי: חותכים 3 ביצים לקוביות קטנות ומוסיפים 2 כפות מיונז ו-1/4 כפית מלח
— כוכבי גזר: חותכים גזר לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ וקורצים כוכבים בעזרת קורצן עוגיות או חותכים בעזרת סכין קטנה
— טבעות עירית
- סנדביץ’ פרחוני או סנדביץ’ גינה
- מה צריך?
— שתי וערב מלפפונים: בעזרת קולפן יוצרים פרוסות דקות ממלפפונים מיני. מניחים 4-5 פרוסות אחת ליד השנייה ומתחילים לקלוע שתי וערב עם פרוסות מלפפון נוספות (מרימים בכל פעם פרוסה כן פרוסה לא). חותכים את השתי וערב לגודל הפרוסה
— פרחי אבוקדו: חותכים אבוקדו לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ וקורצים פרחים בעזרת קורצן עוגיות או יוצרים כל צורה שאוהבים בעזרת סכין קטנה
— ממרח גבינה או כל ממרח אחר שאוהבים
- סנדביץ’ מסיבה
- מה צריך?
— טחינה ורודה: מבשלים 2 סלקים עם הקליפה עד ריכוך וקולפים. טוחנים במעבד מזון את הסלקים ביחד עם 3/4 כוס טחינה גולמית, מיץ מ-1/2 לימון, 1/2 כפית מלח ו-1/2 כוס מים.
— עגבניות שרי בשלל צבעים
— צנוניות
— כוכבי מלפפונים: חותכים מלפפון לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ וקורצים כוכבים בעזרת קורצן עוגיות או בעזרת סכין קטנה
- סנדביץ’ כלבלב
- מה צריך?
— חמאת בוטנים חלקה או משובצת בשברי בוטנים
— פרוסות בננה
— עדשי שוקולד
הכי חמוד שראיתי!!
ממרח חלבה וממרח שוקולד ביתיים.. גאוני. תודה רחלי!
נראה מעולה
אם יש תחליף למופת בשני הממרחים?