כרובית בטחינה – כרובית שלמה אפויה בתנור שמגישים עם טחינה

Posted on

אחד הירקות שאני הכי אוהבת זה כרובית. יש משהו בעדינות שלה, ביכולת שלה לספוג טעמים ובמרקם הכל כך מגוון שלה, שהופך אותה לנהדרת במטבח.

אפשר לגרד אותה על פומפייה ולהכין סוג של אורז (הנה, כמו במתכון הזה לאורז כרובית), אפשר לחתוך אותה לפרחים ולהכין חמוצים מעולים (הנה מתכון לחמוצים בסגנון סוהו שמכינים עם כרובית) ואפשר כמובן לבשל או לאפות אותה ולהכין קציצות כרובית או המבורגר כרובית.

הפעם בחרתי להביא לכם את הכרובית בגרסתה השלמה והכל כך אלגנטית שאפשר להכין באמת בכמה דקות של עבודה – את רוב העבודה יעשה הסיר והתנור.

אפשר להגיש אותה למרכז השולחן בארוחת ערב או כשמארחים ולהוסיף בצד רוטב צ’ילי וטחינה גולמית כדי שכל אחד יוכל לזלף מעל המנה שלו ואפשר לקחת אותה איתכם לפיקניק או למנגל השנתי ולהכניס אותה לפיתה או להגיש לצד האוכל.

מאחלת לכם חג שמח והלוואי ובשנה הקרובה נלמד כולנו לחבק את המקום הזה, שאנחנו חיים בו, קצת יותר – ובעיקר לשמור עליו. נקי, שמח ומלא בתקווה.

מזל טוב ישראל, ותודה על הכרוביות היפות <3

הכוכבת של הארוחה

כרובית בטחינה

מצרכים:
1 כרובית, בינונית – שטופה היטב
2 כפות חרדל גרגירים
1 כף חרדל חלק
3 כפות רוטב צ’ילי מתוק-חריף
1 כף מייפל או סילאן
1/2 כפית מלח
4 כפות שמן זית

להגשה:
טחינה גולמית

אופן הכנה:
– בסיר גדול שיכול להכיל את הכרובית מחממים הרבה מים (עד לגובה הכרובית). כשהמים רותחים שמים בתוך הסיר את הכרובית, כשהצד של הגזע כלפי מטה, ומבשלים במשך 20 דקות. הופכים ומבשלים במשך 10 דקות נוספות. מסננים היטב מכל הנוזלים.
– מערבבים בקערה את כל המצרכים הנוספים (2 סוגי חרדל, רוטב צ’ילי, מייפל, מלח ושמן זית).
– על תבנית תנור עם נייר אפייה מניחים את הכרובית המבושלת חלקית ועוטפים אותה ברוטב בעזרת הידיים. מקפידים להכניס את הרוטב גם פנימה איפה שאפשר.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 30-40 דקות ואז מגבירים את טמפרטורת התנור ל-190 מעלות ואופים עד שהיא זהובה לגמרי.
– מוציאים ומגישים עם טחינה גולמית ומלח גס.

כמה שהיא יותר זהובה ככה הטעמים שלה יותר טובים

הערות ושדרוגים
– אם אתם לא אוהבים חרדל גרגירים או שאין לכם בבית אפשר להשמיט אותו. אבל אל תוותרו על החרדל החלק.
– אל תתקמצנו על הרוטב, כמה שיותר יותר טעים. ואם נשאר לכם בקערה מומלץ מדי פעם להבריש את הכרובית כשהיא בתנור.
– חשוב מאוד להפטר מכל הנוזלים אחרי הבישול כדי שהכרובית לא תהיה רטובה ואז הרוטב לא ידבק אליה כמו שצריך.

12 תגובות

  1. הילה says:

    היי, נראה מעולה! חייבים עם כרובית שלמה? אי אפשר עם פרחים?

  2. יעל says:

    מעולה!! מעולה!! תודה רבה :-))

    1. רחלי קרוט says:

      שמחה שאהבת!

  3. יפעת says:

    יצא מעולה. אפשר לדעתי לבשל פחות את הכרובית שתישאר קריספית.
    כל מתכון שלך פיצוץ. תודה

  4. נטע says:

    שוב אני שאמרה שהיא לא מגיבה אבל חייבת להגיב הפעם… מתכון מעולה ובטעם מיוחד. מתחילה כבר לעשות מתכון שלך בידיעה שייצא מצוין… ויוצא!

  5. אורטל יעיש says:

    היי, אפשר להשתמש בכרובית קפואה של סנספורט?

    1. מלי says:

      השתמשת בסוף בקפוא?

  6. שני ב says:

    אפשר לוותר על הצ’ילי? או שאת ממליצה על משהו אחר במקום

  7. מאשה says:

    האם צריך לבשל את הכרובית עם מכסה או בלי?
    תודה רבה!

  8. Gadi says:

    יצא מעולה

  9. נועה says:

    מתכון מעולה!הכרובית יצאה ממש רכה ומלאה בטעם..תודה😊

  10. נילי says:

    אוף בישלנו ןהכרובית יצאה כמו פירה. רכה ממש. לא יודעת איך יצא… הכנסנו לתנור בנתיים

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend