את הכרוב הזה, שהוא באמת אחד הגאוניים, אכלתי בפעם הראשונה לפני חודשיים ביום צילום. הבחור המקסים, והסופר מוכשר יש לציין, שעזר לצלמים, הכין לנו ארוחת צהריים שכל כולה על טהרת הירקות והכרוב הזה לגמרי כיכב בארוחה ההיא.
אני זוכרת שישבתי מול שולחן שכולו ירקות צלויים ופתאום נחתה עלי ההבנה כמה ירקות הם הכוכבים האמיתיים וכמה פשוט להפוך אותם לעיקרית שלא זקוקה לשום תוספת בצד.
כשחזרתי הביתה החלטתי לשחזר את הטעמים המופלאים של הכרוב ולמרות ששכחתי לבקש מתכון היה לי ברור שהסוד הגדול הוא לא ברוטב אלא בשיטת ההכנה ואותה הבאתי לכם היום.
ואני ממש מדגישה – יש כאן 2 שלבים שאסור לדלג עליהם. האחד הוא בצורת החיתוך שמאפשרת לחום ולטעמים להכנס פנימה והשני הוא זמן האפייה. אל תקצרו אותו אחרת יצא לכם כרוב רך אבל לא מקורמל וזהוב. תהיו סבלניים ותנו לתנור לעשות את העבודה שלו.
ובהזדמנות זאת, תודה גם לאייל שני שהשאלתי ממנו את הביטוי “נמס לתוך עצמו”. בחיי שניסיתי להמנע, אבל הכרוב הזה באמת נמס לתוך עצמו.
- רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם כדי שאוכל לראות ולהתמוגג.
כרוב בתנור – כרוב שלם נמס לתוך עצמו
מצרכים:
1 כרוב יפה ומוצק
1/4 כוס שמן זית
עלים מ-2 ענפי טימין
1 כף מייפל
1 כפית מלח גס או דק
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית פטרוזיליה מיובשת
2 כפות רוטב צ’ילי – לא חובה
אופן הכנה:
– מניחים נייר אלומיניום גדול פי 2 מגודל הכרוב על השיש ומעליו מניחים נייר אפייה (שימו לב: יש סרטון הכנה מסודר אצלי באינסטגרם).
– מניחים את הכרוב במרכז נייר האפייה כשהצד של הגזע כלפי מטה.
– חוצים את הכרוב מעל כמו שחוצים פיצה למשולשים רק בלי לחצות עד הסוף ולחתוך את הכרוב לגמרי אלא רק ליצור חריצים עמוקים של משולשים מעל. כמה עמוקים? בערך 4-5 ס”מ.
– מערבבים בקערה קטנה את שאר המצרכים ומברישים את הכרוב מכל הכיוונים ובנדיבות. את יתר הרוטב הטעים שופכים פנימה לתוך חריצי הכרוב.
– עוטפים את הכרוב היטב עם נייר האפייה ורדיד האלומיניום ואם זה לא עוטף את הכרוב לגמרי בלי להשאיר ולו רווח אחד, לוקחים עוד רדיד אלומיניום ועוטפים את החלק הפתוח (ראו סרטון באינסטגרם).
– מעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות וצולים במשך 3 שעות. כן, לא דקה פחות. אפשר גם יותר למי שרוצה, זה רק מעצים את הטעמים ומקרמל את הכרוב.
– פותחים ונהנים.
הערות ושדרוגים
– אפשר להוסיף לרוטב של הכרוב גם 1/2 כפית אבקת שום או 2-3 שיני שום כתושות דק.
– השיטה הזאת תעבוד יופי גם על כרובית, רק בכרובית שימו לה לחרוץ אותה בעדינות שלא תתפרק.
– במקום מייפל אפשר סוכר חום, סילאן או כל ממתיק אחר שאתם אוהבים. אפשר גם להמיר ברוטב צ’ילי מתוק. ואם לא רוצים בכלל מתיקות? אז אפשר לוותר, אבל בעיני הקרמול של הסוכר, שנמצא פה בכמות מאוד קטנה, הוא גאוני.
– יש כאן אמנם רבע כוס שמן זית אבל המון מהשמן נשפך למטה גם ככה וחוץ מזה – מדובר בכרוב שלם.
– במקום שמן זית אפשר לשים 70-80 גרם חמאה מומסת. ואפשר גם כמובן יותר למי שאוהב.
אפשר להכין יום קודם ,ורק לחמם לפני ההגשה ? לא ייפגע בקירמול?? זה לא יהיה מושי??
אפשר לגמרי. תשאירי את הכרוב בתוך העיטוף שלו ויום למחרת תכניסי לתנור לכמה דקות רק לחימום.
היי, אפשר להכין גם עם כרוב סגול? האם זה יוצא אותו הדבר?
יוצא מושלם
180 מעלות ל3 שעות בצלייה? או באפייה?
וואו••••••מה שאת מצליחה להכין מירק לכאורה פשוט•
גאוני!!!!
כמה ימים אפשר לשמור במקרר?
וואו••••••מה שאת מצליחה להכין מירק לכאורה פשוט•
גאוני!!!!
אף פעם לא כתבתי תגובה כזאת•
גם אני פערתי עיניים אבל – זה אהן עובד כמו שכתוב: כרוב מדהים לאחר 3 שעות בתנור ב-180 מעלות.
נראה מושלם.
האם תתקבל תוצאה דומה ברוסטר? או בקוקי? אני מעדיפה לא להשתמש בנייר אלומיניום. תודה
180 מעלות בגריל? בטורבו או רגיל?
מה תגישי ליד?:)
שלום , אין לי אינסטגרם. אפשר סרטון בבלוג?
נראה מהמם!!!!
האם אפשר לוותר על העלי טימין אם אין לי ?
א. ניר האלומיניום לא במגע ישיר,
לפניו בא ניר אפיה או שניים.
שקיות הקוקי רעילות,לא פחות מניר הכסף,
וגם עושות תהליך אידוי,מופרשים הרבה נוזלים.
בצורה הראשונה,הנוזלים יורדים מטה
והחלק העליום פחות “רטוב”
ב. ברור שהתהליך הוא אפיה מעלה&מטה
בשלב לפני האחרון בתנור.
כעבור שעתיים אפשר להוריד את הניירות
ולשזף .
אפשר לפרוס ל 8 משולשים,לשטח בתבנית
ואז די בשעה אחת.
כיצד אנו מנקים את הכרוב אם רק חורצים אותו ולא ממש מפרידים עלים?
כדי מאד לקנות כרוב בגידול מיוחד ללא חרקים ואז את רק מורידה את השכבת העלים הראשונה ושוטפת ובפנים הכרוב כבר נקי …. ממליצה 🙂
מייפל טבעי או תעשייתי?
היי, נראה מדהים! נראה לך שאפשר להכין בסיר בישול איטי?
איזה טעים יצא!! וכשמוציאים למגש זה נפתח לצורת פרח לא ראיתי את זה בא!
וואו הכנתי ויצא שלמותתתת תודה רבה
אני אוהבת רעיונות נוספים להכנת ירקות כי הם המלכות האמיתיות!!!!!!!
האם לאפות בטורבו או באפייה רגילה?
רגילה עדיף
טעים מאוד מתכון מעולה. אני השארתי 4.5 שעות בתנור ויצא מדהים
הי.יצאה טעים בלי מייפל? יש במשפחה סוכרתיים.תודה וחג שמח
יצא מוש! מתכון מעולה
יצא מושלםםםם!! חובה להכין
מינימום עבודה מקסימום טעם!
מקסימה ♥
רחלי, זה יעבוד גם עם כרוב סגול?
בהחלט ♥
180 מעלות חום רגיל או טורבו?
במקרה הזה, כי הכרוב מכוסה, 2 האופציות יעבדו.
אם את פותחת והכרוב עוד לא זהוב לגמרי אפשר לכסות שוב ולאפות עוד חצי שעה-שעה.
היי קרוטית,
ממש אוהבת את המתכונים שלך, אבל הפעם מתלבטת איך להכין אתזה הכי נכון..
אם אני קודם מפרקת את הכרוב ושוטפת עלה עלה (ענייני כשרות), האם יש לך עצה איך להכין את המתכון הנוכחי?
תודה רבה!
יצא ממש חסר טעם
זה לא עובד גם עם פחות שמן, אני מניחה…? לטובת אלה שבדיאטה, כמוני…
יעבוד 🙂 קצת פחות חמאתי מבחינת המרקם אבל יצא אחלה
נראה נפלא. האם אפשר להמיר את האפיה בתנור לנינג’ה גריל או נינג’ה פודי? זה אולי יקצר זמנים?
תודה מראש
אין לי את המכשירים בבית אז קצת קשה לי לדעת
וואוו…טעים ממש!
ללא הצ’ילי וללא פלפל גרוס…ועדיין טעים בטרוף!
ממש משמח לשמוע ♥
לא התאפקתי
שעה בתנור 220 , יצא פצצה
אבל אנסה שוב
לידיעתך, משולבים בדף של המתכון פרסומות לניקוי שעוות אוזניים… כולל דוגמה של התוצרת. לא הולך טוב ביחד.. בכלל
מישהי ניסתה עם כרובית? איך יוצא?
לדעתך אפשר לעשות עם יין קימל ודבש? אכלתי פעם בגרמניה היה מושלם. לא יודעת לשחזר..
נשמע טוב האמת. צריך לבדוק 🙂
חבל שאין מענה לתגובות.
את מוזמנת לשאול אולי אפתיע 🙂 וחוץ מזה, דווקא יש מענה חלקן כבר כתבו באינסטגרם ונענו ועל חלקן עניתי פה
בדרך כלל אני עפה על המתכונים שלך. הפעם התאכזבתי – אחרי 3 וחצי שעות בתנור יצא תפל והרגיש שבקושי התבשל.. אכלנו קצת והרוב הלך לפח.
אם אחרי 3 וחצי שעות הוא לא התבשל אולי הטמפרטורה הייתה נמוכה מדי? פעם הבאה פשוט עוד זמן בתנור והוא יתבשל עד הסוף. לפעמים זה קורה כשהכרוב לא מספיק טרי.
בכל מקרה ברגע שחותכים את הכרוב מתבלים אותו באמצע ואז הוא לא יוצא תפל.
שלום,
יצא לי ניפלא בלענו את הכרוב והיצטערתי שלא אפיתי שניים…כשהיברשתי את הרוטב הוא גלש..נזל..ולא “נידבק” מה עושים כדי שהרוטב יצמד לכרוב..האם אפשר להסמיך אותו קצת?או להוריד את העטיפה בשעה האחרונה ולהוסיף עוד קצת רוטב?? תודה
שלום, אין לי אינסטגראם ופייסבווק – והשאלה שלי היתה אייך להסמיך את הרוטב העולמי של הכרוב(שנמס בתוך עצמו).הוא יצמד יותר לכרוב וגם אוכל לצקת אותו (בשוויץ, בגאווה ולראווה) על הכרוב בהגשה.תודה.
היי!!
נראה מדהים, האם אני יכולה להכין בסיר שאפשר להכניס לתנור במקום נייר כסף/אפייה?
תודה רבה!!
שיטה מבית אמא משתמשת בנוזלי צלייה שנשארו מעוף בגריל שתובל בתערובת דומה (שמן-סויה-מלח-כמון-מייפל/סילאן). לשמן מצטרף שומן העוף. פורסים את הכרוב ל”צמיגים”, יוצקים את הרוטב לתוכו, ולתנור.
את השיטה של עטיפה ואז 3 שעות, לא ניסיתי, נשמע רעיון מעולה להשאיר אותו עסיסי, איך_לא_חשבתי_על_זה..
הכנתי אתמול בפעם הראשונה. וואו, לא יאמן שזה כרוב. הטעמים מופלאים!! והתיאור מדויק, זה אכן “כרוב שנמס לתוך עצמו”. שאפו על המתכון