מאז ומעולם כנפיים היו הגילטי פלז’ר שלי. למרות שלא חיבבתי בשר או עוף והעדפתי את התוספות שליד, כנפיים היו יוצאות דופן. העניין הוא, שתמיד הכרתי גרסה אחת בלבד, זאת של אמא שלי שכללה פפריקה, מלח ופלפל שחור וקדימה לתנור.
כל זה השתנה כשמישהו הכיר לי את דיקסי, המסעדה שהקים חיים כהן לפני 26 (!) שנים ומתמחה בגריל בר ניו-יורקי עם מנות קלאסיות מהמטבח האמריקאי. אחת מהן היא הכנפיים המפורסמות של המקום שרבים נוהגים להגיע למסעדה רק כדי להזמין דלי שלם שלהן, לצד הום פרייז.
העניין היחיד עם הכנפיים האלה, שעטופות ברוטב מתוק-חריף דביק וממכר, זה שהן לא כשרות ומשלבות בפנים גם חמאה. אז איך בכל זאת מכינים אותן בבית בגרסה נטולת חמאה? משתמשים בקרם קוקוס שביחד עם הצ’ילי מייצר רוטב סטיקי נהדר שעוטף את הכנפיים עם המעטה הזהוב והפריך, אותו הן קיבלו בתנור במקום בטיגון כפי שנהוג לעשות בדיקסי.
לפני ההגשה אני אוהבת לעטר אותן בשומשום ובצל ירוק שמרימים את הנראות שלהן ומוסיפים עוד שכבה של מרקם וטעם. רק זהירות, מדובר באחת המנות הממכרות ביותר ויעיד על כך אח שלי שזלל אותן בשנייה מתוך הקערה.
- הכנתם? מחכה לראות איך יצא לכם <3 שתפו אותי בעמוד האינסטגרם.
- המתכון פורסם לראשונה במדור שלי בזמנים מודרניים | ידיעות אחרונות.
כנפיים בסגנון דיקסי (כשרות ואפויות)
מצרכים:
1 קילו כנפיים, נקיות לגמרי וחתוכות לחצי
4 שיני שום, כתושות או 1/2 כפית אבקת שום
1/2 כוס רוטב צ’ילי מתוק
2 כפות רוטב צ’ילי חריף או 1 צ’ילי טרי, קצוץ דק
1/2 כוס קרם קוקוס
2-3 כפות שמן קוקוס – לא חובה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
לעיטור:
שומשום
בצל ירוק, פרוס לטבעות דקות
אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-190 מעלות.
– מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומעליו שמים את הכנפיים כשהצד של העור כלפי מטה.
– אופים בתנור במשך 20 דקות ואז פותחים, מרוקנים את הנוזלים שניקווים בתחתית התבנית (זה חשוב ממש כדי שהכנפיים לא יתבשלו אלא יצרבו) והופכים את הכנפיים לצד השני. ממשיכים לאפות עוד 20 דקות או עד שהכנפיים זהובות ממש.
– בינתיים שמים בסיר רחב את כל מצרכי הרוטב ומבשלים על אש נמוכה עד שהרוטב מעט מסמיך ומקבל צבע כתום משגע. זה לוקח בערך 10 דקות. טועמים ומתקנים תיבול – אם יצא לכם קצת מלוח אפשר להוסיף עוד רוטב צ’ילי מתוק.
– מיד כשהכנפיים יוצאות מהתנור מעבירים אותן לרוטב החם ומבשלים ביחד, תוך כדי ערבוב עדין, במשך 3-4 דקות עד שהן מכוסות לגמרי ברוטב הדביק והטעים. מעטרים בשומשום ובצל ומגישים.
הערות ושדרוגים
– במקום קרם קוקוס אפשר לשים גם חלב צמחי כמו חלב אורז או שקדים ואפילו שמנת צמחית שכאן לא מרגישים את טעם הלוואי המעט פרווה שלה.
– אם אתם אוהבים טעמים קצת יותר עדינים אפשר להקטין את כמות רוטב הצ’ילי בחצי ולהוסיף מיץ מחצי לימון.
– חשוב מאוד לבשל את הרוטב 10 דקות כדי שהשום הכתוש יספיק להתרכך והרוטב יסמיך.
אם אנינרטצה לטגן, מה אני עושה??
הי רחלי, תודה על המתכון, נשמע מעולה!! שאלה לגבי הכנפיים- לפעמים יש כאלה נוצות על העור, איך מטפלים בהן?
אפשר לשפוך על הכנפיים מים רותחים
ואם בכל זאת רוצים להשתמש החמאה במקום קרם קוקוס? מה הכמויות?
אפשר להכין באותה צורה שוקיים עוף?
אפשר חמאה במקום בקרם קוקוס? באותה כמות?
רחלי נראה מהממם אשמח גם למתכון מוצלח של הופ פרייז
גם אני מאודדדד אשמח למתכון הום פרייז
יופי של מתכון. תודה לך.
איזה כיף שנרשמתי לניוזלטר שלך. הכנתי כבר היום את הכנפיים!!! יצאו סוףףףף
אני ו 2 הגדולים שלי חיסלנו את הכל!
רחלי היקרה והמדהימה!
ראיתי גם בפוסטים קודמים איך הוצאת מרכיבים לא כשרים, הפכת למתכון כשר והוצאת מנות מדהימות,
תבורכי על כך שאת נותנת מקום של כבוד לכשרות!
אני גולשת בהנאה גדולה באתר שלך:)
הילה את צודקת לגמרי, בימינו נדיר למצוא מי שעושה כך, רחלי את באמת מצויינת
רחלי יקרה, אבל למה למה למה את לא עונה לשאלות??
הרי זה כל הרעיון של בלוג….
כנפיים ממש מעולות! ממליץ בחום!
מתכונים מעולים!!!
תודה גדולה ממש
מבקש להרשם.
תודה
תבורכי על הכשרות ,מגעיל לאכול בשרי עם חמאה איכסס
מגעיל זה לא, לא נדע כי לא ניסינו.
כ”כ טעים וקל. תודה רבה
האם ניתן להכין כמה שעות מראש?