כיפות קדאיף במילוי אגוזים ולוטוס (פרווה)

Posted on

כיפות קדאיף זהובות במילוי פקאנים, פיסטוקים, שקדים ולוטוס שמוסיף טעם קרמלי נפלא ומחבר את המילוי. קינוח מושלם לערב חג או לכל ארוחה. והבונוס? אפשר להכין גם יום ויומיים קודם והפריכות תשמר נהדר.

כיפות קדאיף במילוי אגוזים ולוטוס

כיפות קדאיף במילוי אגוזים ולוטוס

מצרכים ל-16 כיפות קדאיף:
300 גרם שערות קדאיף קפואות
100 מ”ל (1/2 כוס) שמן קוקוס או חמאה מומסת לגרסה חלבית
2 כפות אבקת סוכר

למילוי:
1/2 כוס פיסטוקים
1/2 כוס פקאנים טבעיים
1/2 כוס שקדים טבעיים
1/2 צנצנת ממרח לוטוס רגיל או קראנצ’י

להגשה:
5-6 כפות דבש או סירופ סוכר מ-1/2 כוס מים ו-1/2 כוס סוכר
6 עוגיות לוטוס

אופן הכנה:
– בקערה גדולה שמים את שערות הקדאיף וממתינים 10 דקות שיפשירו.
– בינתיים קוצצים דק את הפיסטוקים, השקדים והפקאנים ומעבירים לקערה.
– מוסיפים ממרח לוטוס ומערבבים היטב. התערובת צריכה להיות קצת דביקה. מניחים בצד.
– מוסיפים לקערה עם הקדאיף שמן קוקוס (או חמאה מומסת) ואבקת סוכר ומערבבים עם הידיים עד שכל האטריות מצופות בשמן.
– מחממים תנור ל-190 מעלות.
– לוקחים כמות קטנה של קדאיף ומניחים בשתי וערב בתוך תבנית שקעים כך שכל שקע בתבנית יהיה מכוסה גם בתחתית וגם בדפנות עם שערות הקדאיף. אם יתרת הקדאיף שמשתפלת החוצה משאירים על גבי התבנית.
– בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים בגודל 3-4 ס”מ (בהתאם לגודל תבנית השקעים) מתערובת האגוזים והלוטוס ומניחים בתוך כל שקע שיש בו כבר קדאיף. אפשר גם להניח כף גדושה מהמילוי בתוך השקעים בלי לגלגל לכדורים.
– סוגרים כל שקע עם אטריות הקדאיף שנותרו מסביב לשקע התבנית ומהדקים היטב.
– אופים במשך 15-25 דקות או עד שהאטריות זהובות. מומלץ להציץ כבר אחרי 15 דקות.
– אם רוצים להרטיב בסירופ סוכר במקום דבש מחממים יחד את המים והסוכר עד שהסוכר נמס ומניחים בצד.
– כשכיפות הקדאיף מוכנות הופכים אותן לצלחת הגשה, מזלפים סירופ סוכר או דבש בנדיבות ומעטרים עם שברי עוגיות לוטוס או פיסטוקים קצוצים.
– שומרים בחוץ, בקופסה סגורה, עד שבוע.

הלוטוס מחבר את כל מרכיבי המילוי ומוסיף טעם קרמלי מושלם
  • לשתף זה כיף

6 תגובות

  1. ניבה says:

    וואו
    ניראה לי שזה מתכון מדהים…שווה להכין לערב חג

  2. בר says:

    מושלם. מה אפשר במקום ממרח לוטוס?

  3. אורלי says:

    וואו נראה מדהים , צריך לשמן את השקעים? אפשר בתבנית שקעים סיליקון?
    שנה טובה

  4. יוחנן says:

    היי תודה על המתכון! אפשר להקפיא?

  5. טלי says:

    מתכון מעולה!!!!!
    ממליצה ממש!

  6. שמעון says:

    צריך לקלות את השקדים והפיסטוקים ?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend