מי שביקר במסעדת סוהו בראשל”צ בטוח טעם את המנה הכל כך אהובה שלהם לכדורי עוף בשום ודבש שמגישים שם לצד אורז עם אפונה, גזר ותירס. מסוג המנות שאי אפשר להפסיק לאכול בעיקר בזכות המתיקות של הרוטב והמרקם הכיפי של כדורי העוף שסופגים את כל הטעמים.
אז השבוע החלטתי לנסות ולשחזר אותה בבית ותקשיבו – יצא מדהים או כמו שאמא שלי סימסה לי אחרי ששלחתי לה סיר של העוף עם האורז “זה ממשלוח או שהכנת?”.
שימו לב שהשתמשתי כאן בתערובת ציפוי לנאגאטס של מאסטר שף שמאז שהכרתי אותה לפני שנה אני משתמשת בה לא מעט לקימוח עוף או טופו לפני שאני צורבת אותם במחבת ומוסיפה למוקפץ. חוץ מזה שאפשר להכין ממנה בלילה לנאגאטס או לציפוי ירקות אפשר גם לקמח איתה ואז לצרוב ולהוסיף לרוטב – הציפוי הזה גם שומר על העוף עסיסי אבל גם מעבה את הרוטב ואז הוא לא דליל.
ויש גם סרטון עם שלבי ההכנה!
View this post on Instagram
ודבר אחרון – תקראו קודם את ההערות למטה לפני שאתם מתחילים לבשל, כתבתי לכם שם מלא אופציות לשינויים גם דיוקים קטנים וחשובים.
כמה אני אוהבת את סוהו? הנה כמה מתכונים שהכנתי בהשראתם
– לחמניות באן עם קריספי סלמון
– חמוצים כמו בסוהו
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם כדי שאוכל לראות ולהתמוגג.
כדורי עוף בשום ודבש כמו בסוהו
מצרכים לאורז:
2 כפות שמן זית
1 כוס אורז יסמין או בסמטי
1/2 כפית מלח
1 כוס לקט אפונה וגזר קפוא
1/3 כוס גרגירי תירס
2-3 כפות רוטב צ’ילי מתוק – מאסטר שף
1 כף רוטב סויה או טריאקי או רוטב פטריות
לכדורי עוף:
1 כוס תערובת ציפוי לנאגאטס – מאסטר שף
3/4 כוס מים קרים
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
2 חזה עוף שלמים (לא כזה ששיטחו לשניצל)
שמן לטיגון עמוק
1 גמבה אדומה
1/2 גמבה ירוקה
1/2 גמבה צהובה
1 בצל לבן גדול, קלוף
3 שיני שום, קלופות
1 כף דבש
5-6 כפות רוטב צ’ילי מתוק – מאסטר שף
1/2 כוס מים
אופן הכנה:
– להכנת האורז: שוטפים היטב את האורז ומשרים אותו בתוך קערה עם הרבה מים קרים למשך 15-30 דקות. מסננים היטב.
– בסיר רחב מחממים שמן זית ומוסיפים את האורז המסונן. מטגנים יחד עם השמן במשך 2 דקות.
– מוסיפים 1 ו-3/4 כוסות מים רותחים ומלח ומערבבים. סוגרים את הסיר עם מכסה ומבשלים על האש הכי נמוכה במשך 20 דקות.
– כשהאורז מוכן מאווררים אותו מעט עם מזלג ומצננים אותו על השיש, כשהמכסה פתוח, במשך 30 דקות או עד 2 ימים. כן, אפשר לשמור בשלב הזה את האורז כשהוא מוכן גם במקרר עד שיהיה לכם זמן להמשיך.
– בסיר רחב שמים את האורז שהספיק קצת להתקרר, 1 כוס לקט אפונה וגזר, גרגירי תירס, רוטב צ’ילי וסויה או טריאקי או רוטב פטריות. מערבבים, תוך כדי בישול על אש נמוכה-בינונית, במשך 5 דקות או עד שהאפונה והגזר כבר לא קפואים. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם להעדפה האישית שלכם.
– להכנת כדורי עוף: חותכים את העוף לקוביות בגודל 2 ס”מ (אפשר לבקש מהקצב שיעשה לכם את זה) וחותכים את הגמבות והבצל לקוביות בגודל 3-4 ס”מ. את שיני השום פורסים דק.
– בקערה בינונית טורפים יחד תערובת ציפוי נאגאטס, מים וסודה לשתייה.
– מכניסים פנימה לבלילה את קוביות העוף ומערבבים. בשלב הזה אפשר לשמור את הבלילה והעוף במקרר, מכוסים היטב, עד יממה.
– מחממים שמן עד לגובה של 4 ס”מ ומעבירים אליו את קוביות העוף המצופות לאט ובזהירות. לא להפיל אותן לתוך השמן הרותח כדי שלא יעוף עליכם אלא להניח עם מזלג או כפית. מטגנים עד שהכדורים זהובים ומעבירים לנייר סופג.
– בסיר רחב מחממים מעט שמן זית ומטגנים ביחד גמבות ובצל עד שהגמבה מתחילה טיפה להתרכך. זה לוקח 5 דקות ולא צריך יותר מזה כי כל הרוטב עוד יתבשל ביחד.
– מוסיפים שום, דבש, רוטב צ’ילי ומים ומבשלים יחד עד שהרוטב מסמיך. בערך 5 דקות. אם הרוטב סמיך מדי אפשר להוסיף עוד טיפה מים אבל לא יותר מדי.
– מוסיפים את כדורי העוף, מערבבים ביחד עם הרוטב במשך דקה ולא יותר כדי שלא יתרככו מדי וזה מוכן.
הערות ושדרוגים
– ניתן להכין את האורז גם מאורז לבן שנותר במקרר יום או יומיים קודם.
– למי שרוצה להוסיף נטיפי ביצה לאורז פשוט תכינו מקושקשת ותוסיפו לאורז בזמן הוספת האפונה והגזר.
– אפשר לחתוך את העוף בבית לקוביות או לבקש מהקצב שיעשה את זה עבורכם.
– אפשר לחתוך את העוף לכל גודל של קוביות תלוי כמה גדולים אתם אוהבים את הכדורים שלכם.
– במקום אבקת סודה לשתייה אפשר להמיר את המים בהכנת הנאגאטס לסודה רגילה – כזאת ששותים. ואם אין לא אבקת סודה לשתייה ולא סודה רגילה? אפשר לוותר ולהשתמש רק במים.
– רוצים לאפות במקום לטגן? אפשר לאפות את העוף המצופה בתנור רק שלא יצאו כמובן כדורים כי הבלילה מסביב נוזלית אלא יותר צ’אנקים כאלה של עוף. זה עדיין טעים אבל לא יראה אותו דבר. רק חשוב לשמן היטב את נייר האפייה לפני ששמים את העוף.
– אופציה נוספת למי שלא רוצה לטגן היא לא לעטוף את קוביות העוף בבלילה אלא לצרוב אותם על מחבת ואז להוסיף לרוטב.
– לגרסה טבעונית ממירים את העוף בקוביות טופו. יוצא מושלם. גם במקרה הזה אפשר לעטוף אותם בבלילה ואפשר גם להכניס אותם לרוטב כמו שהם ללא העיטוף.
– האם אפשר אפונה וגזר מקופסת שימורים? לא. הגזר שם רך מדי והאפונה עם טעם אחר לגמרי. זה לא מתאים. מה כן אפשר? אפונה עדינה קפואה ו/או קוביות גזר טרי קטנות. אם משתמשים בגזר טרי חתוך לצרוב אותו קודם בסיר לפני הוספת האורז כי ברגע שהוספתם את האורז והרטבים זה מתבשל 5 דקות גג ומוכן והגזר זקוק ליותר זמן מזה.
נראה מדהים!!!אני גרה בחול ואז אין לי אפשרות להכין עם התערובת ציפוי של מאסטר שף. מה אפשר במקום בבקשה?
בדיוק השאלה שרציתי לשאול. מחכה לתשובה
אני עשיתי
4 כפות קורנפלור, 4 כפות קמח, כפית מלח וכפית אבקת אפיה זה בערך יצא חצי כוס תערובת
תראי מתכון של ליהיא קרויץ היא עושה עם קורנפלור וקמח
אפשר לשים בירה יחד עם התערובת במקום מים וסודה? אני יודעת שיש גם בלילות מהסוג הזה; השאלה אם זה מתאים פה
האם יש רעיון איך לעשות את זה ללא גלוטן?
התערובת לנאגטס לא רלוונטית במקרה הזה
האם אפשר להכין את הרוטב של העוף גם ללא הפלפלים? והאם נראה לך שילדים יאהבו את הכדורי עוף?
גם אני אשמח לדעת, מה אפשר לשים במקום הגמבות ?
בנוסף נראה בתמונה שיש בצל, סגול או רגיל? זה לא מופיע במתכון
אויש זה כתוב בשלבי הכנה אבל לא במצרכים. מתנצלת, זה תוקן.
כדי לטבען את המנה, בכמה טופו צריך להשתמש? (כמה לערך משקל זה שני חזה עוף?)
פרוסות או קוביות של קישואים/זוקיני ואפשר גם תירס גמדי או גזר גמדי או פרחים קטנים של ברוקולי או כרובית.
נראה מושלם! איזו תחלופה את מציעה במקום רוטב צ’ילי? מטעמי בריאות. הלוואי ותהיה לך הצעה טובה 🙂
שלום,
תודה על המתכונים הנפלאיםפ שאת מפרסמת. מעולם אחד אחד ! אני מבקשת להעיר הערה – כשמדפיסים ישנן מיחלים משפטים שהמילים מתחלפות משתבשות. אודה מראש אם אפשר לתקן זאת -יחסון לעבור על כל ההדפסה לבדוק ולהתאים להוראות. בתודה מראש
סליחה על השיבושים בפרסום שלי.
הי קרוטית. אני אוהדת שרופה שלך. שכחת לכתוב ברשימת המצרכים כמה בצל צריך ובמתכון עצמו כתוב שתריך לטגן את הפלפלים עם הבצל. אז כמה בצל צריך?
את לגמרי צודקת וזה טופל ♥
היי
כדאי להשאיר במקרר יוםמקודם את הבלילה עם סודה לשתיה ? בדכ אומרים שהסודה לשתיה בתערובת מתחילה לעבוד מיד.
אין בעיה להשאיר במקרה הזה.
טעיםםםםם
כיף לשמוע!
במה אפשר להשתמש במקום הציפוי של מאסטר שף לא משיגה
תודה שושי
4 כפות קורנפלור, 4 כפות קמח, כפית מלח וכפית אבקת אפייה יתן בערך כחצי כוס תערובת דומה לזו של מאסטר שף
היי רחלי,
על כמה מנות מדובר במתכון? שאני אבין אם צריך להכפיל כמויות
תודה
המתכון נראה מושלם,
האם יש אפשרות לאפות את כדורי העוף במקום לטגן אותם?
האם ניתן להשתנש בפרורי פנקו במקום תערובת לנגטס?
היי רחלי לגביי התירס זה תירס קפוא או משימורים?
וואווו…יצא ממש טעים.
תודה לך רחלי, כל מתכון אליפות. אף פעם לא מאכזבת.
שימחת אותי. תודה רבה!
היי רחלי! נראה מדהים רק קשה מאוד להשיג את התערובת לכדורי העוף, חיפשתי בכמה מקומות ואני רואה גם פה המון תגובות בנושא, אשמח לדעת איך בכל זאת להכין את התערובת יש רעיונות?
מלח?