אם יש מטבח שאני ממש אוהבת זה המטבח האסיאתי. על כל גווניו.
מישהו פעם שאל אותי איך אני אומרת שזה המטבח האהוב עלי אם יש בו כל כך הרבה רבדים של טעם, כל כך הרבה תרבויות ומטבחים שונים. אז התשובה הפשוטה היא שאני באמת אוהבת את כולם. את האוכל התאילנדי והסיני, את ההודי והויאטנמי. כל כך שונים אבל כל כך מיוחדים וטעימים.
יש משהו ממכר באיזון החמוץ-חריף-מתוק, יש משהו מהפנט בתרבות שנותנת כל כך הרבה כבוד לאוכל ובעיקר כל כך הרבה כבוד למסורת.
המתכון שלפניכם הוא שילוב של כמה ארצות אבל יש בו את אותה סקרנות, ייחוד ואיזון שיש במטבחים רבים באסיה.
ומילה לגבי הרוטב – הוא באמת משתדך להמון דברים ולא רק לכדורים האלה ואתם יכולים להכין רק אותו ולהגיש לצד אגרול או ספרינג רול, לזלף אותו מעל סלט ירקות שורש חתוכים דק, לערבב אותו עם נודלס או לבשל בתוכו קוביות טופו. אני מבטיחה לכם שלא משנה איך תגישו אותו, בטוח תקצרו מחמאות.
כדורי עוף ברוטב חמאת בוטנים
מצרכים ל-35 (כדורי עוף):
500 גרם עוף טחון
1/2 צרור עלי כוסברה
3 ענפי בצל ירוק, כולל החלק הלבן
1/2 כפית משחת קארי ירוקה או אדומה
3 פרוסות לחם לבן/חלה או לחמנייה
1 ביצה
1 כף רוטב סויה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה – לא חובה
לרוטב:
1 כף שמן זית
1 כפית שטוחה משחת קארי ירוקה או אדומה
3 כפות חמאת בוטנים
כף רוטב סויה
קופסת שימורים (400 מ”ל) קרם קוקוס – תבדקו מאחורה שיש מעל 17% שומן
1/2 כפית שמן שומשום
כפית סוכר חום בהיר דמררה
1/2 כוס בוטנים קלויים, ללא קליפה
אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-180 מעלות.
– קוצצים את הכוסברה והבצל הירוק דק, כמה שיותר דק יותר טוב, ומעבירים לקערה גדולה.
– משרים את הלחם בקערה עם מים עד כיסוי במשך 5 דקות. מוציאים, סוחטים היטב ומעבירים לקערה עם הבצל והכוסברה.
– מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב, עדיף תוך כדי לישה עם הידיים, במשך 2-3 דקות.
– יוצרים קציצות עם ידיים משומנות היטב ומניחים על תבנית תנור שמעליה נייר אפייה. אופים במשך 15 דקות. זה בסדר אם העוף לא לגמרי מוכן, הוא עוד יתבשל ברוטב. הכי חשוב בשלב הזה לא לייבש את העוף.
– ברבע שעה שיש לכם מכינים את הרוטב: מטגנים בשמן זית את הקארי על מנת לפתוח את הטעמים. מוסיפים חמאת בוטנים, סויה וקרם קוקוס ומערבבים היטב. מבשלים עד שהרוטב מגיע לסף רתיחה וחמאת הבוטנים נמסה לגמרי.
– מוסיפים סוכר חום ושמן שומשום ומבשלים עוד 2 דקות עד שהרוטב מתחיל להסמיך.
– מוציאים את כדורי העוף מהתנור ומוסיפים לרוטב. מפזרים מעל את הבוטנים הקלויים.
– מבשלים במשך 10 דקות עד שכדורי העוף עטופים היטב מסביב ומגישים עם אורז לבן ועלי כוסברה.
הערות ושדרוגים
– ניתן להוסיף לרוטב, בשלב הוספת הסויה, 2 כפות רוטב צ’ילי.
– אם אתם אוהבים את האוכל שלכם מאוד חריף אפשר לשים גם כף משחת קארי במקום כפית.
– מומלץ להגיש לצד אורז לבן שסופג את טעמי הרוטב.
– במקום פרוסות לחם אפשר להשתמש ב-3/4 כוס פירורי לחם.
– במקום לאפות את כדורי העוף (בעיני זה מהיר, טעים וחסכוני יותר בקלוריות. וגם משפריץ פחות שמן מסביב לכיריים) אפשר לטגן בסיר רחב עם מעט שמן. במקרה הזה חשוב לערבב את הכדורים כל הזמן כדי שיקבלו צבע ויתבשלו מכל הצדדים. עכשיו אתם מבינים למה אני מעדיפה לאפות?
– במקום קארי ירוק/אדום אפשר להשתשמ בקארי מאסאמן שיקח את המנה לכיוונים יותר מוסלמים עם ניחוחות של הל, קינמון וציפורן או קארי הודי שיפיץ ריחות של ארץ רחוקה. ואפשר גם לוותר עליו ולשים במקום פלפל צ’ילי טרי קצוץ דק מאוד. זה אמנם לא יהיה אותו הטעם אבל זאת גם אופציה מצוינת.
– אם חריף לכם מדי אפשר להוסיף עוד קרם קוקוס או 1/2 מים רותחים או כפית סוכר נוספת. אם מתוק, אפשר להוסיף קצת סויה, מלח או חמאת בוטנים.
מחפשים עוד מתכונים עם עוף טחון? הנה כמה מעולים ממש:
קציצות עוף רכות ברוטב לימון, דבש וצ’ילי
ספגטי עם כדורי עוף ברוטב עגבניות
קציצות עוף ובקר בציפוי פירורי לחם
כדורי בשר ואורז ברוטב עגבניות
נשמע מעולה, אנסה עוד השבוע!
האם כדאי להשתמש בחזה עוף טחון או כרעיים ?
תודה רבה מראש!
2 האופציות יעבדו מעולה 🙂 אני לרוב מכינה עם חזה עוף אבל עם כרעיים יצא אפילו טוב יותר.
תודה!
יצא מעולה!!!
יש!
במקרה הגעתי לבלוג שלך, הכל נראה כל כך טעים ומגרה!!!!
יצא לי פחות חום מאשר בתמונה . אבל טעים מאוד
מה הסיבה?
תלוי באיזה קארי השתמשת (אדום או ירוק) ואם הכדורים יצאו מהתנור זהובים או לא. וגם תלוי בחמאת בוטנים עצמה.
כל עוד יצא טעים הצבע פחות קריטי 🙂
היי רחלי
הבטחת הנאה גדולה ….וזה אכן קרה
רוטב השום ודבש מושלם ומיוחד…..הכנתי אותו עם כנפי עוף
יום נעים לכולן
ממש שמחה לשמוע!
נראה מעולה! את חושבת שזה עובר הקפאה?
עובר מעולה 🙂
הכנתי ויצא טעים טעים!
שאלתי היא, אם אני רוצה להפחית בקלוריות. במה ניתן להחליף את החלב קוקוס? האם אפשר להחליף חלק מהכמות או כולה למשל בחלב שקדים?
תודה!
ממש כיף לשמוע.
אפשר להמיר חצי מהכמות בחלב קוקוס שיש בו הרבה פחות אחוזי שומן
תודה רחלי ! אנסה
הי רחלי!
אם אני מקפיצה חתיכות חזה עוף את חושבת שאפשר להקפיץ און ואז להכניס לרוטב הזה? יילך טוב?
כן, לגמרי
אם אין לי משחת קארי? פשוט לשים אבקה?
היי
הבלוג שלך הוא כיף גדול.
איפה משיגים משחת קארי איכותית?
היוש…
אין לי קרם קוקוס אפשר להשתמש במי קוקוס? ?
פחות יעבוד 🙁
יעבוד עם פילה עוף? לא בכדורים
אם אין לי משחת קארי, אבקת קארי זה גם בסדר? אם כן אותה כמות?
הי רחלי,
ראשית, האתר שלך מקסים וגורם לעונג רב בחיך…
עכשיו בתנור נאפות לכם קציצות הקישואים שלך…
שאלה לגבי הקציצות חזה עוף. אם יש לי פרגיות טחון, זה הולך ??
ותמשיכי להביא מתכונים וחידושים מעניינים, תודה רבה….
היי!
אני בפעם ראשונה מנסה להכין והרוטב היה נראה נהדר, אבל 5 דקות אחרי שהוספתי את כדורים העוף, הרוטב התפרק לשמן בנפרד וגושי רוטב בנפרד.. בכלל לא נראה כמו רוטב
מה ניתן לעשת?..
אפשר עם משחת קארי צהובה? זה מה שיש לי בבית…
בהחלט
אפשר להשתמש ברוטב קארי ירוק מבקבוק במקום במשחת קארי?
רחלי היקרה,
האם אפשר לוותר על הלחם בכדורי העוף? מה אפשר לשים במקום?
מה לשים במקום חמאת בוטנים?
צריכה ללא גלוטן …
היי- תודה על המתכון!
אפשר לשים ריצ’ במקום קרם קוקוס?
עוד שאלה- תבלין קארי זה טעמים דומים למשחת קארי?
היי רחל, יצא טעים אבל משהו כנרא התפקשש לי ברוטב כי השמן נפרד לי מהרוטב וזה לא יצא אחיד. איפה טעיתי?
האם יש תחליף לרוטב סויה? טריאקי יכול לעבוד? או לוותר?
יכול לעבוד ♥
הכנתי עכשיו אמאלה איזה טעים וקליל!!!!
מאמצת המון תודה רחלי ♥️
היי,
הרוטב נראה טוב ואז הכנסתי את הקציצות ל10 דקות האחרונה של הבישול ברוטב והשמן ממש נפרד מהרוטב בקטע מבאס… יודעת מה הסיבה לכך? ממש הקפדתי על כמויות מדויקות.
ממש אשמח לדעת לפעם הבאה.