המנה הזאת נולדה אצלי בבית בהשראת בת-חן המוכשרת והמוארת שפגשתי לפני שנה וחצי בערך, ממש במקרה, כשישבתי לאכול בשוק צפון ובת-חן זיהתה אותי מהפייסבוק. מאז הצטלבו דרכנו לא מעט פעמים. חלק מהזמן במפגשי אוכל כאלה ואחרים וחלק אצלה בבית.
מעבר להיותה שפית מהטובות שנתקלתי בהן, עם כשרון ויד שיודעת לתבל ולאזן, בת-חן גם מעלה לא מעט תמונות מגרות לפייסבוק ולאינסטגרם שלה ולאחרונה צצו שם לא פעם תמונות של כדורי עוף בשלל רטבים. מודה שלא התעמקתי ברשימת המצרכים, אבל לגמרי הופנטתי מהמראה המגרה שלהם ובהשראתם נולדה המנה הזאת.
>> הנה עמוד הפייסבוק המהמם שלה שם גם תוכלו להתעדכן על סדנאות, מתכונים ושאר אוכל מגרה שהיא מעלה: https://www.facebook.com/batchendiamant/
ובחזרה לכדורי עוף – לרוב אני אוהבת להגיש אותם עם פירה, שגם סופג את הטעמים וגם הופך את האוכל לרך וביתי, אבל אפשר כמובן להגיש אותם גם לצד אורז ואפילו להוסיף נודלס ולערבב ביחד.
ואני יודעת שתשאלו, כי זאת בערך השאלה הראשונה ששואלים אותי כשאני כותבת להשתמש בגזר לא קלוף, אז אענה מעכשיו – אין שום סיבה לקלף ירקות כמו קישוא וגזר, בטח כשהם נכנסים לתוך תערובת כלשהי ומתרככים. קודם כל גם כי זה מייצר עוד עבודה ועוד לכלוך, שנית כי בקליפה יש המון ערכים תזונתיים ושלישית כי הקליפה כל כך דקה שהיא מתרככת בבישול/אפייה ולא מרגישים אותה.
ואגב גזר, הקציצות האלה הן דרך מעולה להגניב קצת ירקות לאוכל, בטח אם יש לכם ילדים בררניים, ואפשר אפילו להוסיף קישוא מגורד דק או דלעת/דלורית.
כדורי עוף ברוטב שום ודבש
מצרכים:
500 גרם עוף טחון
2 גזרים, לא קלופים
1 בצל לבן, קלוף
3 שיני שום, קלופות
1 ביצה
1/2 כפית סודה לשתייה
2 פרוסות לחם לבן (אפשר גם מלא)
כפית שטוחה מלח
לרוטב:
2 כפות שמן זית
10 שיני שום, קלופות
6 כפות דבש
כף גדושה סוכר חום בהיר (דמררה)
2 כפות חומץ בלסמי (או כף חומץ רגיל + כף רוטב סויה)
כוס מים רותחים
1/2 כפית מלח
כף קורנפלור (+ 3 כפות מים)
להגשה:
שומשום
עירית קצוצה דק
אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-190 מעלות.
– מכינים את כדורי העוף: מגרדים את הגזר והשום על החלק הדק בפומפייה. מעבירים לקערה גדולה.
– קוצצים את הבצל דק דק, לחילופין אפשר לגרד אותו על החלק העבה בפומפייה. במקרה הזה חשוב להשתמש גם בנוזלים שנוצרים מהגירוד. מוסיפים לקערה.
– מניחים את פרוסות הלחם בקערה ומכסים במים, ממתינים 5 דקות, סוחטים היטב את הלחם ומוסיפים לקערה.
– מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים, תוך כדי לישה עם הידיים, עד שנוצרת תערובת די אחידה.
– יוצרים מהתערובת כדורים, עדיף עם ידיים משומנות, ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.
– אופים במשך 15 דקות או עד שהעוף משנה את צבעו. זה בסדר אם הוא לא לגמרי מוכן, הוא עוד יתבשל ברוטב ובכל מקרה העיקר לא לייבש אותו.
– בינתיים מכינים את הרוטב: חותכים את השום לפרוסות.
– בסיר רחב ונמוך מטגנים את השום בשמן זית במשך דקה. מוסיפים דבש, סוכר חום, חומץ ומלח ומטגנים 2 דקת.
– מוסיפים מים רותחים ומבשלים במשך 5-7 דקות, עד שהרוטב מגיע לרתיחה חזקה.
– מערבבים בקערית קטנה את הקורנפלור והמים עד שאין גושים ומוסיפים לרוטב. מערבבים היטב.
– כשהרוטב מסמיך מעט, בערך אחרי 5 דקות נוספות, מוציאים את כדורי העוף מהתנור ומכניסים לרוטב, מבשלים הכל ביחד, תוך כדי ערבוב, עד שכדורי העוף מצופים לגמרי ברוטב. בערך 5-10 דקות.
הערות ושדרוגים:
– אפשר להוסיף לרוטב 1/2 כפית צ’ילי גרוס או 1/2 צ’ילי טרי קצוץ דק.
– במקום דבש אפשר להשתמש במייפל.
– כלקח מהמתכון של הקציצות עוף ברוטב לימון, ששמעתי שהמון אנשים מכפילים את כמות הרוטב מרוב שהם עפים עליו, כאן יש הרבה רוטב יחסית, שזה אומר שיהיה עם מה להרטיב את הפחמימה.
– רוצים להקפיא? אין בעיה. מקפיאים את כדורי העוף אחרי האפייה בקופסה וכשרוצים לאכול פשוט מכינים ב-10 דקות את הרוטב ומוסיפים אליו את הכדורים ל-10 דקות בישול (עדיף אחרי שהם מופשרים קצת). אפשר אגב גם להקפיא את הרוטב אחרי שהוא מוכן בתבנית של קרחונים ולפני שרוצים לאכול לחמם 2-3 קוביות רוטב ואליהם להוסיף את כדורי העוף.
וואוו נראה מעולה! ינוסה היום
איזה כיף! ספרי איך יצא 🙂
אפשר לוותר על הסוכר דמררה או להחליפו במוצר אחר?
אחרי גירוד הירקות את מוסיפה גם את הנוזלים שלהם לעיסה או את הירק לבד? כשהכנתי את הקציצות עם הלימון והצילי העיסה הייתה מעט נוזלית מידי אני משערת שכתוצאה ממיצי הירק
היי רחלי!
מה הסיכוי לוותר על רוטב הצילי?
היי רחלי,
אפשר להקטין קצת את כמות השום?
אם כן בכמה בלי פגיעה בטעם?
תודה רבה!
אפשר אפילו בחצי, אבל אז תפחיתי 2 כפות דבש. ונשבעת שהשום לא כזה דומיננטי כמו שזה נשמע מהכמות 🙂
רחלי אם אני עצלנית במיוחד וזורקת הכל למעבד מזון (כי העוף שלי לא טחון גם) – זה יכול לצאת נחמד? או פיכסוש?
איזה חלק של העוף מתאים לקציצות?
חזה עוף תמיד עובד טוב והוא גם נתח רזה. גם פרגיות יעבדו כאן.
היי,
נראה לך שאם אחליף את העוף בטופו זה יצא טוב ?
וואו, שאלה ממש טובה שאין לי מושג לגביה 🙂 מעולם לא הכנתי קציצות מבושלות מטופו אבל אני יודעת שיש תחליף לבשר טחון במעדניות טבעוניות
למה את אוהבת לא לקלף גזר?
כי יש בו המון ערכים תזונתיים, הוא מתרכך ממש מהר באפייה או בבישול ולא מרגישים אותו וחוץ מזה, זה חוסך לי בקילוף 🙂
הי,
במקום פומפייה, אפשר להשתמש במעבד מזון?
בטח, אין בעיה
האם יש תחליף לקורנפלור?
יצא מדהים!! כל הכבוד! באמת שכל המתכונים שלך מעולים!
כיף לשמוע! תודה שחזרת לשתף <3
נראה מעולה! האם אפשר להשתמש בשיבולת שועל עבה במקום לחם? אם כן, כדאי להרטיב אותה מעט?
תודה מראש 🙂
האמת שלא ניסיתי אבל מרגיש לי שלא תהיה בעיה. כן, מומלץ להרטיב ולסחוט מהנוזלים
יצא מושלם!
איזה כיף לשמוע. תודה רבה
היי נראה נהדר! י
המתכון כתוב בצורה ברורה . תןדה. אנסה 😉
יש לי שאלה האם ניתן להחליף את פרוסות הלחם בפירורי לחם?
כן, אין בעיה. בערך 1/2 כוס פירורי לחם. אם העיסה מעט רטובה מדי שימי אותה במקרר כדי שפירורי הלחם יספגו את הנוזלים
היי רחלי ,
אפשר לוותר על הלחם ? אני אלרגית לגלוטן
תודה
היי, אפשר לבשל את הקציצות במקום לאפות בתנור? אני צריכה קציצות רכות רכות לסרבנית מוצקים בת שנה וקצת שלא רוצה אוכל טחון. בתנור זה מקבל מעט קריספיות בדפנות. תודה!
הכנתי את המתכון בבית, אחד לאחד.
הנראות לא מלבבת, הריח נדבק לידיים והבית מסריח כבר יום שלם.
לא מומלץ..
אפשר למחוק תגובות כאלו? אפשר לכתוב לא יצא מוצלח ולנמק ולשאול. אבל זו תגובה שמנוסחת באופן לא ראוי בעיני. מאד לא נעים. אשמח שימחקו. כמבקרת באתר.
היי רחלי 🙂 אני נמנעת מגלוטן ומנסה להמעיט בפחמימות מטעמי דיאטה…האם אפשר לוותר/להחליף את פירורי הלחץ?
בעקרון יש כאן 2 פרוסות לחם. אפשר לשים לחם ללא גלוטן למי שממש נמנע או להוריד לפרודה אחת למי שרוצה להפחית. הלחפ פשוט מרכך מאוד את הקציצות.
היי רחלי האם ניתן להכין אך המתכון עם הודו טחון? ? אגב המתכונים שלך פשוט מושלמים! ? ? ? תודה רבה!!!
היי רחלי! הכנתי עכשיו את הקציצות ויצא מעולה וגם היה ממש קל!
תודה!
היי, אני באמצע ההכנה ומסתבר שנגמר לי הקורנפלור. האם יש משהו אחר שאוכל להשתמש בו ?
השתמשתי בכף וחצי קמח ויצא מעולה. תודה על המתכון ! ?
הכנתי את הרוטב אבל הוא יצא ממש ממש מתוק. ככה הוא צריך להיות? איך אפשר לאזן את הטעמים?
היי, רוצה להכין את המתכון אבל נתקעתי בלי ביצים. מה ניתן לעשות? להשמיט או להמיר במשהו אחר? תודה
האמת שמעולם לא ניסיתי בלי הביצים. משערת שיעבוד גם בלי אבל לא בטוחה ב-100%
הכנתי יצא טעיםםםםםם
הוספתי פסטה עם הרוטב והקציצות יצא משגע טעים
מתכון מעולה! יוצא מתוק וכיפי (אפשר אולי להוריד מכמות הדבש…) מומלץ בחום!
האם אני יכולה להכין את הקציצות ולשים ברוטב בערב ולחמם מחר?
שלום לך,
יתאים עם הודו? אפשר להוריד את הגזר?
תודה!
יתאים עם הודו. ואין בעיה להוריד את הגזר (אפשר במקומו גם קישוא מגורד).
יצא מעולה, קציצות רכות
היי
האם אפשר מלכתחילה רק לבשל את הכדורים ואח”כ להקפיא ?
ואם כן כמה זמן?