כדורי עוף (אפויים) ברוטב שום ודבש

Posted on

המנה הזאת נולדה אצלי בבית בהשראת בת-חן המוכשרת והמוארת שפגשתי לפני שנה וחצי בערך, ממש במקרה, כשישבתי לאכול בשוק צפון ובת-חן זיהתה אותי מהפייסבוק. מאז הצטלבו דרכנו לא מעט פעמים. חלק מהזמן במפגשי אוכל כאלה ואחרים וחלק אצלה בבית.

מעבר להיותה שפית מהטובות שנתקלתי בהן, עם כשרון ויד שיודעת לתבל ולאזן, בת-חן גם מעלה לא מעט תמונות מגרות לפייסבוק ולאינסטגרם שלה ולאחרונה צצו שם לא פעם תמונות של כדורי עוף בשלל רטבים. מודה שלא התעמקתי ברשימת המצרכים, אבל לגמרי הופנטתי מהמראה המגרה שלהם ובהשראתם נולדה המנה הזאת.

>> הנה עמוד הפייסבוק המהמם שלה שם גם תוכלו להתעדכן על סדנאות, מתכונים ושאר אוכל מגרה שהיא מעלה: https://www.facebook.com/batchendiamant/

ובחזרה לכדורי עוף – לרוב אני אוהבת להגיש אותם עם פירה, שגם סופג את הטעמים וגם הופך את האוכל לרך וביתי, אבל אפשר כמובן להגיש אותם גם לצד אורז ואפילו להוסיף נודלס ולערבב ביחד.

ואני יודעת שתשאלו, כי זאת בערך השאלה הראשונה ששואלים אותי כשאני כותבת להשתמש בגזר לא קלוף, אז אענה מעכשיו – אין שום סיבה לקלף ירקות כמו קישוא וגזר, בטח כשהם נכנסים לתוך תערובת כלשהי ומתרככים. קודם כל גם כי זה מייצר עוד עבודה ועוד לכלוך, שנית כי בקליפה יש המון ערכים תזונתיים ושלישית כי הקליפה כל כך דקה שהיא מתרככת בבישול/אפייה ולא מרגישים אותה.

ואגב גזר, הקציצות האלה הן דרך מעולה להגניב קצת ירקות לאוכל, בטח אם יש לכם ילדים בררניים, ואפשר אפילו להוסיף קישוא מגורד דק או דלעת/דלורית.

כדורי עוף ברוטב שום ודבש

מצרכים:
500 גרם עוף טחון
2 גזרים, לא קלופים
1 בצל לבן, קלוף
3 שיני שום, קלופות
1 ביצה
1/2 כפית סודה לשתייה
2 פרוסות לחם לבן (אפשר גם מלא)
כפית שטוחה מלח

לרוטב:
2 כפות שמן זית
10 שיני שום, קלופות
6 כפות דבש
כף גדושה סוכר חום בהיר (דמררה)
2 כפות חומץ בלסמי (או כף חומץ רגיל + כף רוטב סויה)
כוס מים רותחים
1/2 כפית מלח
כף קורנפלור (+ 3 כפות מים)

להגשה:
שומשום
עירית קצוצה דק

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-190 מעלות.
– מכינים את כדורי העוף: מגרדים את הגזר והשום על החלק הדק בפומפייה. מעבירים לקערה גדולה.
– קוצצים את הבצל דק דק, לחילופין אפשר לגרד אותו על החלק העבה בפומפייה. במקרה הזה חשוב להשתמש גם בנוזלים שנוצרים מהגירוד. מוסיפים לקערה.
– מניחים את פרוסות הלחם בקערה ומכסים במים, ממתינים 5 דקות, סוחטים היטב את הלחם ומוסיפים לקערה.
– מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים, תוך כדי לישה עם הידיים, עד שנוצרת תערובת די אחידה.
– יוצרים מהתערובת כדורים, עדיף עם ידיים משומנות, ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.
– אופים במשך 15 דקות או עד שהעוף משנה את צבעו. זה בסדר אם הוא לא לגמרי מוכן, הוא עוד יתבשל ברוטב ובכל מקרה העיקר לא לייבש אותו.
– בינתיים מכינים את הרוטב: חותכים את השום לפרוסות.
– בסיר רחב ונמוך מטגנים את השום בשמן זית במשך דקה. מוסיפים דבש, סוכר חום, חומץ ומלח ומטגנים 2 דקת.
– מוסיפים מים רותחים ומבשלים במשך 5-7 דקות, עד שהרוטב מגיע לרתיחה חזקה.
– מערבבים בקערית קטנה את הקורנפלור והמים עד שאין גושים ומוסיפים לרוטב. מערבבים היטב.
– כשהרוטב מסמיך מעט, בערך אחרי 5 דקות נוספות, מוציאים את כדורי העוף מהתנור ומכניסים לרוטב, מבשלים הכל ביחד, תוך כדי ערבוב, עד שכדורי העוף מצופים לגמרי ברוטב. בערך 5-10 דקות.

כדורי עוף בשום ודבש
טעימים גם ביום שאחרי וגם כשהם בטמפרטורת החדר

הערות ושדרוגים:
– אפשר להוסיף לרוטב 1/2 כפית צ’ילי גרוס או 1/2 צ’ילי טרי קצוץ דק.
– במקום דבש אפשר להשתמש במייפל.
– כלקח מהמתכון של הקציצות עוף ברוטב לימון, ששמעתי שהמון אנשים מכפילים את כמות הרוטב מרוב שהם עפים עליו, כאן יש הרבה רוטב יחסית, שזה אומר שיהיה עם מה להרטיב את הפחמימה.
– רוצים להקפיא? אין בעיה. מקפיאים את כדורי העוף אחרי האפייה בקופסה וכשרוצים לאכול פשוט מכינים ב-10 דקות את הרוטב ומוסיפים אליו את הכדורים ל-10 דקות בישול (עדיף אחרי שהם מופשרים קצת). אפשר אגב גם להקפיא את הרוטב אחרי שהוא מוכן בתבנית של קרחונים ולפני שרוצים לאכול לחמם 2-3 קוביות רוטב ואליהם להוסיף את כדורי העוף.

45 תגובות

  1. אסנת says:

    וואוו נראה מעולה! ינוסה היום

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף! ספרי איך יצא 🙂

    2. לימור says:

      אפשר לוותר על הסוכר דמררה או להחליפו במוצר אחר?

  2. דניאל says:

    אחרי גירוד הירקות את מוסיפה גם את הנוזלים שלהם לעיסה או את הירק לבד? כשהכנתי את הקציצות עם הלימון והצילי העיסה הייתה מעט נוזלית מידי אני משערת שכתוצאה ממיצי הירק

  3. אורית says:

    היי רחלי!
    מה הסיכוי לוותר על רוטב הצילי?

  4. שרון says:

    היי רחלי,

    אפשר להקטין קצת את כמות השום?
    אם כן בכמה בלי פגיעה בטעם?

    תודה רבה!

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר אפילו בחצי, אבל אז תפחיתי 2 כפות דבש. ונשבעת שהשום לא כזה דומיננטי כמו שזה נשמע מהכמות 🙂

  5. איילת says:

    רחלי אם אני עצלנית במיוחד וזורקת הכל למעבד מזון (כי העוף שלי לא טחון גם) – זה יכול לצאת נחמד? או פיכסוש?

  6. מנאל says:

    איזה חלק של העוף מתאים לקציצות?

    1. רחלי קרוט says:

      חזה עוף תמיד עובד טוב והוא גם נתח רזה. גם פרגיות יעבדו כאן.

  7. נעמה says:

    היי,
    נראה לך שאם אחליף את העוף בטופו זה יצא טוב ?

    1. רחלי קרוט says:

      וואו, שאלה ממש טובה שאין לי מושג לגביה 🙂 מעולם לא הכנתי קציצות מבושלות מטופו אבל אני יודעת שיש תחליף לבשר טחון במעדניות טבעוניות

  8. דיצה says:

    למה את אוהבת לא לקלף גזר?

    1. רחלי קרוט says:

      כי יש בו המון ערכים תזונתיים, הוא מתרכך ממש מהר באפייה או בבישול ולא מרגישים אותו וחוץ מזה, זה חוסך לי בקילוף 🙂

  9. עפר says:

    הי,
    במקום פומפייה, אפשר להשתמש במעבד מזון?

    1. רחלי קרוט says:

      בטח, אין בעיה

  10. אליש says:

    האם יש תחליף לקורנפלור?

  11. סימונה says:

    יצא מדהים!! כל הכבוד! באמת שכל המתכונים שלך מעולים!

    1. רחלי קרוט says:

      כיף לשמוע! תודה שחזרת לשתף <3

  12. יעל says:

    נראה מעולה! האם אפשר להשתמש בשיבולת שועל עבה במקום לחם? אם כן, כדאי להרטיב אותה מעט?
    תודה מראש 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      האמת שלא ניסיתי אבל מרגיש לי שלא תהיה בעיה. כן, מומלץ להרטיב ולסחוט מהנוזלים

  13. מיכל says:

    יצא מושלם!

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף לשמוע. תודה רבה

  14. ריאן says:

    היי נראה נהדר! י
    המתכון כתוב בצורה ברורה . תןדה. אנסה 😉
    יש לי שאלה האם ניתן להחליף את פרוסות הלחם בפירורי לחם?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אין בעיה. בערך 1/2 כוס פירורי לחם. אם העיסה מעט רטובה מדי שימי אותה במקרר כדי שפירורי הלחם יספגו את הנוזלים

  15. דנה says:

    היי רחלי ,
    אפשר לוותר על הלחם ? אני אלרגית לגלוטן

    תודה

  16. מאיה says:

    היי, אפשר לבשל את הקציצות במקום לאפות בתנור? אני צריכה קציצות רכות רכות לסרבנית מוצקים בת שנה וקצת שלא רוצה אוכל טחון. בתנור זה מקבל מעט קריספיות בדפנות. תודה!

  17. שרונה says:

    הכנתי את המתכון בבית, אחד לאחד.
    הנראות לא מלבבת, הריח נדבק לידיים והבית מסריח כבר יום שלם.
    לא מומלץ..

    1. איילת חן says:

      אפשר למחוק תגובות כאלו? אפשר לכתוב לא יצא מוצלח ולנמק ולשאול. אבל זו תגובה שמנוסחת באופן לא ראוי בעיני. מאד לא נעים. אשמח שימחקו. כמבקרת באתר.

  18. טל says:

    היי רחלי 🙂 אני נמנעת מגלוטן ומנסה להמעיט בפחמימות מטעמי דיאטה…האם אפשר לוותר/להחליף את פירורי הלחץ?

    1. רחלי קרוט says:

      בעקרון יש כאן 2 פרוסות לחם. אפשר לשים לחם ללא גלוטן למי שממש נמנע או להוריד לפרודה אחת למי שרוצה להפחית. הלחפ פשוט מרכך מאוד את הקציצות.

  19. דורה says:

    היי רחלי האם ניתן להכין אך המתכון עם הודו טחון? ? אגב המתכונים שלך פשוט מושלמים! ? ? ? תודה רבה!!!

  20. חן says:

    היי רחלי! הכנתי עכשיו את הקציצות ויצא מעולה וגם היה ממש קל!
    תודה!

  21. יוליה says:

    היי, אני באמצע ההכנה ומסתבר שנגמר לי הקורנפלור. האם יש משהו אחר שאוכל להשתמש בו ?

    1. יוליה says:

      השתמשתי בכף וחצי קמח ויצא מעולה. תודה על המתכון ! ?

  22. הילה says:

    הכנתי את הרוטב אבל הוא יצא ממש ממש מתוק. ככה הוא צריך להיות? איך אפשר לאזן את הטעמים?

  23. שירי says:

    היי, רוצה להכין את המתכון אבל נתקעתי בלי ביצים. מה ניתן לעשות? להשמיט או להמיר במשהו אחר? תודה

    1. רחלי קרוט says:

      האמת שמעולם לא ניסיתי בלי הביצים. משערת שיעבוד גם בלי אבל לא בטוחה ב-100%

  24. מירי says:

    הכנתי יצא טעיםםםםםם
    הוספתי פסטה עם הרוטב והקציצות יצא משגע טעים

  25. שרון says:

    מתכון מעולה! יוצא מתוק וכיפי (אפשר אולי להוריד מכמות הדבש…) מומלץ בחום!

  26. יהודית says:

    האם אני יכולה להכין את הקציצות ולשים ברוטב בערב ולחמם מחר?

  27. דבי says:

    שלום לך,
    יתאים עם הודו? אפשר להוריד את הגזר?
    תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      יתאים עם הודו. ואין בעיה להוריד את הגזר (אפשר במקומו גם קישוא מגורד).

  28. שרון says:

    יצא מעולה, קציצות רכות

  29. שרה says:

    היי
    האם אפשר מלכתחילה רק לבשל את הכדורים ואח”כ להקפיא ?
    ואם כן כמה זמן?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend