אתם מכירים את הרגע הזה שעולה לכם רעיון לראש ואתם יודעים שהוא מעולה? אז לפני כמה ימים מצאתי את עצמי זוללת טורטיות בלי כלום (אני מתה על זה) ופתאום התחשק לי להכין איתם משהו. פתאום קלטתי שהן סוג של בצק מוכן שאפשר לעוף איתו.
אז הכנתי טוסט אמאל’ה עם גבינות, רוטב עגבניות, תירס וזיתים ואחר כך הכנתי סושי טורטייה עם גבינות וחביתה (אתם מכירים את זה נכון?) ואז כשנשארה טורטייה אחרונה עלה לי רעיון – אני אאפה אותה בתנור עם תפוחי אדמה!
שכבת טורטייה פריכה וזהובה בתחתית, שכבת גבינות עדינה באמצע ומעל הכל רעפים של תפוחי אדמה רכים במרכז וקריספיים בצדדים. חלמתי ורצתי למטבח להכין.
איך יצא? יותר טוב ממה שדמיינתי וציפיתי. שזאת ארוחת ערב מעולה ומהירה, שאפשר לשדרג את הממרח למה שיש בבית ולמה שאוהבים, שזה כמו פיצה אבל בלי הרבה בצק, שאפשר לחתוך למשולשים ולאכול בקלות עם הידיים, שזה מתחמם מושלם בטוסטר גם כמה שעות אחרי, שאפשר להכין את זה בקלות בגרסה טבעונית ושמדובר באחד המאפים היפים. בקיצור, רוצו להכין וספרו לי איך יצא.
יש לי תחושה שתתאהבו ♥
- הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי בתמונות בעמוד האינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק
- רוצים את כל המתכונים הכי שווים ישירות למייל שלכם? הרשמו כאן לעדכונים (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת)
טורטיות פרח עם רעפי תפוחי אדמה
מצרכים (ל-8 טורטיות):
חבילה עלי טורטיות בקוטר 20 – מאסטר שף
1 קופסה גבינת ריקוטה למריחה או גבינת שמנת
3/4 כוס גבינה צהובה מגורדת
8 תפוחי אדמה בינוניים, שטופים היטב
6 כפות שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
2-3 ענפי טימין
אופן הכנה:
– חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות מאוד. כמה שיותר דקות יותר טוב כדי שתפוחי האדמה יהיו מוכנים מהר ולא יקח זמן ובינתיים הטורטייה תשרף. אפשר לעשות את זה עם מנדולינה (הכי טוב) או בעזרת סכין חדה. מניחים בקערה ומזלפים שמן זית, ממליחים מעט ומערבבים היטב עד שכל פרוסות תפוחי האדמה יכוסה בשמן. מניחים בצד.
– מניחים את עלי הטורטייה על תבנית תנור עם נייר אפייה ומורחים מעל כל אחד גבינת ריקוטה בשכבה יפה ונדיבה. מקפידים למרוח על כל הטורטייה עד הסוף.
– מפזרים מעט גבינה צהובה מעל כל טורטייה עם ריקוטה. בשלב הזה אפשר לפזר גם קצת בולגרית או פטה למי שאוהב.
– מניחים את תפוחי האדמה בצורה חופפת על הטורטיות, אפשר כמו ספירלה או בשורות. ממליחים, מפלפלים ומפזרים עלי טימין. שימו לב שהחלקים של הטורטייה שאין עליהם תפוחי אדמה עלולים להשרף אז כסו את הכל בתפוחי אדמה.
– בשלב הזה אפשר לפזר מעט גבינה צהובה מגורדת גם מעל תפוחי האדמה.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20-30 דקות או עד שהחלק העליון מתחיל להזהיב.
הערות ושדרוגים
– במקום גבינת ריקוטה אפשר למרוח פסטו או רוטב עגבניות. אם תוותרו על הגבינה הצהובה גם תקבלו מאפה טבעוני.
– כל טורטייה זקוקה בערך לתפוח אדמה אחד.
– במקום תפוחי אדמה אפשר פרוסות בטטה.
– במקום טימין אפשר להשתמש ברוזמרין.
– במקום גבינה צהובה אפשר להשתמש במוצרלה או כל גבינה קשה אחרת שאוהבים. ואפשר גם לוותר עליה אם מעדיפים בלי.
– המתכון בשיתוף מאסטר שף.
מעונינת בפרסומים והמתכונים שלך תודה
מה אפשר לשים חוץ מתפוחי אדמה? ייצא טוב עם קישואים או סלק?
רק ליידע, שאצלנו בארגנטינה (אנחנו עולים ותיקים) – Tortilla זה בכלל לא מה שפה רגילים ממכסיקו.
בארגנטינה tortilla זה בכלל פרוסות תפו”א מטוגנות במחבת שעליהם שופכים ביצים מרושקשות. כמו חביתת תפוחי אדמה כזו.
תודה רבה על המידע החשוב.
נשמע טוב! 🙂
מתכון משגעעע! בול מה שצריך לארוחת ערב כשהסלט והחביתה מתחילים לשעמם.
הערה קטנה: אני בעתיד אופה (לא אאפה).
רעיון ומתכון מגניב ממש גם לאירוח. הכנתי גם עם רוטב עגבניות וגם עם גבינות ויצא מושלם! תודה רבה
תודה רבה רבה. ממש שמחה שאהבת.
הכנתי עכשיו לארוחת ערב וזה יצא מושלם וטעים.
תודה לך מקרב לב. יש לך מתכונים אליפות.אשרייך ❤
וואו איך יוצא טעים!!! לא ציפיתי בכלל שיהיה ככה טעים 😍 רחלי יש לך מתכונים אליפות!