וואי וואי ואוי איזה טארט יצא לי. מלמלתי לעצמי בשקט. בכל זאת, לא נעים לצעוק את זה.
אז נכון שהטעמים שבו נולדו קצת מטעות או יותר נכון מהעדר מצרכים בבית, אבל היי, אף אחד חוץ מכם לא צריך לדעת את זה.
בעקרון, התכוונתי להכין טארט שוקולד קלאסי. כזה שמתאים לאוהבי שוקולד רציניים. כזה שיש בו חמאה, שוקולד, קצת קמח, ביצים וזהו. אמהמה… פתאום גיליתי שחסרה לי ביצה, נגמר לי הקקאו ושומו שמיים, אין חמאה בבית.
בגלל שהחלטתי לא לקנות אוכל בימים שלפני הטיסה, כדי שהם לא יתקלקלו, היה לי ברור שאני צריכה להסתדר עם מה שיש.
ומה שיש, התברר אחרי שעתיים, הוא ביג ויקטורי. שזה בעברית תקנית – נצחון גדול.
הדבש נוכח אבל לא משתלט, מרמז על החג, הניחוח העדין של הקוקוס שמגיע מהשמן ומהקרם מוסיפים טעם טיפל’ה אקזוטי ופירות היער? אני לא באמת צריכה להאדיר אותם. אתם כבר יודעים שהם משדרגים הכל.
יצא טארט מופלא עם בצק פריך זהוב שמתפורר בפה, מילוי בראוניז שוקולד עשיר בטירוף (תחתכו למשולשים קטנים) עם טעמים עדינים ברקע ותוספת חמצמצה-מתוקה-מרעננת של פירות מעל.
רק כמה הערות חשובות לפני שמתחילים (ולא לשכוח לקרוא גם את ההערות למטה):
1. אתם חייבים פה משקולות לאפיית הבצק. בגלל שזמן אפיית הטארט קצר, הבצק לא מספיק להאפות כמו שצריך ולכן חייבים לאפות אותו קצת קודם. כדי שהבצק לא ינחת בדפנות צריך לשים בפנים נייר אפייה ומלא במשקולות. מה זה אומר? הכי הכי פשוט. גרגירי חומוס יבשים, גרעיני תירס, עדשים, שעועית. כל קטנייה יבשה שיש לכם. רק שימו לב שבסיום האפייה לא תוכלו להשתמש בקטניות כי הן אפויות כבר. פשוט תעבירו לקופסה ותשמרו בצד לטארטים הבאים. והנה, יצרתם לעצמכם משקולות נהדרות.
2. אי אפשר להמיר את שמן הקוקוס לשמן אחר. אפשר להמיר אותו לחמאה. למה? כי רק שמן קוקוס (מבין השמנים) מתייצב בקירור כמו חמאה ולכן הוא היחיד שמתאים. אם מחליפים לחמאה רק קחו בחשבון שאז הטארט הופך להיות חלבי.
3. כדי לקצר תהליכים אני משתמשת פה בבצק פריך מוכן. מי שעוקב אחרי (כולל בתכנית טלוויזיה) יודע שזאת דרך אהובה עבורי לקצר בלי לפגוע בטעם. ובמקרה הזה זה גם ממש ממש מקצר והבצק מגיע כבר מרודד ומוכן לעבודה. ואל תגלו, אפשר להפשיר אותו שעה-שעתיים בטמפרטורת החדר במקום לילה במקרר.
4. אני מקדימה תשובה לשאלה, את המעמד המושלם של הארנב שעליו עומד הטארט קניתי מעלי אקספרס. אפשר למצוא אותו פה בלינק.
מאחלת לכם שנה טובה ומתוקה ומחכה לראות איך יצא לכם הטארט. בואו לבקר אותי בעמוד האינסטגרם.
טארט שוקולד, קוקוס ודבש עם פירות יער
מצרכים לטארט בקוטר 22 או 24:
1 חבילה בצק פריך למאפים מתוקים, מעדנות
200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות (או מטבעות)
150 גרם (3/4 כוס) שמן קוקוס או 200 גרם חמאה לגרסה חלבית
200 גרם (1 כוס) סוכר חום כהה או בהיר
4 כפות דבש
3 ביצים L
175 גרם (1 ו-1/4 כוסות) קמח לבן רגיל
1/2 כפית אבקת אפייה
לשכבת טראפלס שוקולד, קוקוס ודבש:
100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות (או מטבעות)
120 מ”ל (1/2 כוס) קרם קוקוס
1 כף דבש
לעיטור:
פירות יער טריים
אופן הכנה:
– פורשים את הבצק על השיש ומניחים את הרינג או תבנית הטארט במרכז הבצק. חותכים עיגול בדיוק ברוחב של תחתית התבנית. פשוט מעבירים סכין מסביב לתבנית.
– מניחים את עיגול הבצק בתוך התבנית.
– חותכים רצועות בגובה התבנית ומהדקים אותן לדפנות התבנית ולבצק שמונח כבר בתחתית. אם יש שאריות בצק בחלק העליון חותכים אותן עם סכין. השיטה הזאת פשוטה, טובה ומושלמת להידוק בצק לתבנית של טארט בלי שישארו חורים.
– מכווצ’צ’ים היטב נייר אפייה ומניחים אותו על הבצק, מהדקים לתחתית ולדפנות, וממלאים בקטניות או משקולות קטנות לאפייה עד גובה התבנית.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15 דקות ואז מוציאים את נייר האפייה והקטניות בזהירות וממשיכים לאפות עוד 8 דקות עד שהבצק זהוב אבל בעדינות. קחו בחשבון שהוא עוד נכנס לתנור עם המילוי.
– בקערה שמתאימה למיקרו שמים את השוקולד ושמן הקוקוס וממיסים עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק.
– מוסיפים סוכר ודבש וטורפים.
– מוסיפים את הביצים, בכל פעם אחת, וטורפים עד שהן נטמעות לגמרי.
– מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שהקמח נטמע.
– מעבירים את המילוי לתבנית עם הבצק הכמעט אפוי לגמרי, ממלאים עד גובה התבנית (זה לא תופח) ואופים בתנור שכבר מחומם ל-180 מעלות במשך 18 דקות או עד שהשוליים יציבים והאמצע טיפל’ה רך. זה בסדר הוא מתייצב בצינון, אל תתפתו לאפות יותר מזה. מניחים לטארט להצטנן מעט ובינתיים מכינים את השכבה העליונה.
– בקערה שמתאימה למיקרו שמים שוקולד, קרם קוקוס ודבש וממיסים עד שנוצר רוטב חלק.
– מוודאים שהטארט קצת הצטנן (שהשכבה של השוקולד לא תגרום לטארט לקרוס כי הוא עוד רך מדי) ומצפים בשכבה נדיבה של שוקולד.
– ממתינים כמה דקות ומקשטים בפירות שאוהבים. שימו לב שאחרי הקירור השוקולד מתייצב ולא תוכלו להדביק אליו פירות.
– מעבירים למקרר ומגישים אחרי שהטארט קר ויציב לגמרי. זה לוקח 3 שעות בערך אבל תמיד טוב לילה שלם.
הערות ושדרוגים
– בבקשה אל תשתמשו בפירות יער קפואים במתכון הזה, הם מגירים נוזלים כשהם מפשירים ומרטיבים את הגאנש.
– לא אוהבים טעם של דבש? אפשר להשמיט אותו לגמרי ואפשר גם להמיר במייפל שטעמו עדין יותר.
– במקום קרם קוקוס אפשר להשתמש בשמנת מתוקה (לגרסה חלבית) או בחלב קוקוס או כל חלב צמחי אחר.
– המתכון בשיתוף מעדנות.
היי, מאיפה את משיגה פירות יער לא קפואים בעונה הזאת? לא נראה לי שאמצא.. במה אפשר להמיר אותם? האם אפשר להקפיא את העוגה?
הי קריטית במקום בצק פריך אפשר תחתית של ביסקוויטים ללא גלוטן?
האם אפשר להמיר החמאה במחמאה? או מרגינה?
הי. האם אפשר להקפיא את העוגה ,ללא הפירות?