חמאות בטעמים

Posted on
חמאות בטעמים. צילום: טל סיון צפורין

חמאה! שירים את היד מי שלא אוהב חמאה. במיוחד עם לחם וקצת מלח גס מעל.

בחודשים האחרונים נדמה שלא משנה לאן אני מסתכלת יש מתכון עם חמאה ככוכבת של המנה – מגשי חמאה ותוספות (אם טרם ראיתם את מגשי החמאה שלי ושל אפרת ליכטנשטט אוצו רוצו לאינסטגרם), חמאה חומה ביתית וכמובן קרם חמאה שעוטף עוגות.

כמישהי שאוהבת חמאה, אבל ממש אוהבת, אני מודה שאני מאוד מחבבת את ההייפ החדש סביב החמאה. וכל עוד מדובר במתכונים קולינריים, פרקטיים, לא מוגזמים והכי חשוב – טעימים, אני בעד.

אז הפעם הבאתי לכם 4 מתכונים שלוקחים את החמאה הביתית והופכים אותה ליצירת אמנות כל כך טעימה שאין לי מושג איך לא הכנתי כאלה קודם. את ההשראה למתכונים האלה אני חייבת למסעדת 50seconds מכוכבת מישלן שאכלתי בה בליסבון לפני כמה שבועות שם הגישו לנו לחם משובח לצד חמאות בטעמים.

4 מתכונים מיוחדים לחמאות תמצאו כאן ואת כולן כיף להגיש כשמארחים או לארוחת ערב לצד לחם או באגט. החמאות האלה גם נפלאות כבסיס למתכונים אחרים. נסו למשל להוסיף את חמאת הכמהין לפסטה או להוסיף קוביות חמאת עשבי תיבול ולימון לדג או להשתמש באחת החמאות כשאתם מכינים מאפים על בסיס חמאה.

ואל תחששו לשחק – אפשר להכין חמאה בטעמי קארי על ידי הוספה של אבקת קארי ואפשר לשדך לחמאה קצת זרעי כוסברה או כמון שטוחנים במכתש ועלי. תנו לדימיון ולטעמים שאתם אוהבים לעבוד ולייצר מגוון חמאות.

והערה קטנה לפני שאתם ניגשים להכין את החמאות – לכל החמאות כאן התווספו תוספות שמרככות אותה מה שאומר שהחמאה שמתקבלת יותר רכה מזו שהתחלתם איתה. שזה מצוין. כדי לשמור אותה יש 2 אופציות – להעביר אותה בסיום ההכנה לצנצנת או להניח אותה במרכז של נייר אפייה וליצור גליל מהודק, בדיוק כמו שמכינים נקניק כדורי שוקולד. אם החמאה רכה מדי בכדי ליצור גליל פשוט מכניסים אותה למקרר לכמה דקות עד שהיא מתייצבת מעט ואז אפשר ליצור גליל בקלות. וכן, אפשר לשמור את החמאות במקפיא כמה חודשים ולהפשיר כשרוצים חמאה מיוחדת לאירוח או לבישול/אפייה ואפשר גם במקרר.

חמאת שום, עשבי תיבול ולימון

מצרכים:
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
10 שיני שום קונפי – מתכון בהמשך
2 ענפי שמיר – עלים בלבד
10 גבעולי עירית או 5 ענפי בצל ירוק – חלק ירוק בלבד
קליפה מגורדת דק מ-1/2 לימון או ליים
1/2 כפית מלח

מצרכים לשום קונפי:
10 שיני שום קלופות
3/4 כוס שמן זית
1/2 כפית מלח גס

אופן הכנה:
– שום קונפי: בסיר קטן שמים את כל המצרכים ומביאים לרתיחה עדינה. מבשלים ביחד, על האש הכי קטנה, במשך 20 דקות או עד שהשום רך רך. מצננים ושומרים במקרר ביחד עם השמן.
– במעבד מזון שמים את כל המצרכים וטוחנים יחד למרקם יחסית אחיד. עד שנוצרת חמאה ירוקה עם ריח משגע.
– מעבירים לצנצנת זכוכית או יוצרים גליל חמאה על גבי נייר אפייה. שומרים במקרר או במקפיא עד לשימוש.

חמאות בטעמים. צילום: טל סיון צפורין
חמאות בטעמים. צילום: טל סיון צפורין

חמאת פטריות וכמהין

מצרכים:
2 כפות חמאה
1 סלסלה פטריות פורטבלו
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית משחת כמהין או 1/2 כפית שמן כמהין
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות

אופן הכנה:
– קוצצים את הפטריות לקוביות ממש קטנות ומטגנים במחבת עם חמאה במשך 20 דקות או עד שהפטריות ממש מתכווצות ורכות. במידה ויש נוזלים מוציאים אותם.
– בקערה בינונית מערבבים את כל המצרכים, כולל הפטריות הצרובות והחמות, ומעבירים לצנצנת זכוכית. החמאה תימס בזכות הפטריות. במידה והפטריות כבר התקררו טוחנים הכל במעבד מזון כדי לרכך את החמאה.
– אם רוצים להכין גליל חמאה, מעבירים את החמאה המוכנה, שהתרככה מהפטריות, למקרר ומחכים שהיא קצת תתייצב ואז מעצבים אותה לגליל.
– שומרים במקרר או במקפיא עד לשימוש.

חמאות בטעמים. צילום: טל סיון צפורין
חמאות בטעמים. צילום: טל סיון צפורין

חמאת סלק

מצרכים:
1 סלק קלוף
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח גס

אופן הכנה:
– בסיר קטן מבשלים את הסלק בהרבה מים עד שהוא רך לגמרי. מסננים את כל הנוזלים ומצננים מעט.
– מעבירים את הסלק, החמאה והמלח למעבד מזון וטוחנים היטב עד לקבלת מרקם חלק.
– מעבירים את החמאה המתובלת לצנצנת זכוכית או יוצרים גליל על גבי נייר אפייה. שומרים במקרר או במקפיא עד לשימוש.

חמאות בטעמים. צילום: טל סיון צפורין
חמאות בטעמים. צילום: טל סיון צפורין

חמאת דבש, טימין, ריבת תפוחים ופלפל שחור

מצרכים:
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
עלים מ-2 ענפי טימין
3 כפות ריבת תפוחים או ריבת תפוזים או ריבת משמשים או ריבת תאנים
1/2 כפית מלח גס – עדיף מלדון אבל גם הרגיל יעשה עבודה טובה
1 כף דבש
3/4 כפית פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:
– שמים בקערת מעבד המזון את כל המצרכים וטוחנים לקבלת מרקם יחסית אחיד. זה בסדר אם יש קצת שבילים של ריבה.
– מעבירים את החמאה המתובלת לצנצנת זכוכית או יוצרים גליל על גבי נייר אפייה. שומרים במקרר או במקפיא עד לשימוש.

  • לשתף זה כיף

2 תגובות

  1. ענת says:

    נראה מד-הים וכל כך יפה!

  2. רויטל says:

    היי
    נראה מעולה!
    את החמאת שום טוחנים עם כל השמן זית של הקונפי נכון?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend