אחת השאלות ששואלים אותי הכי הרבה היא מה להכין כשמארחים חברים או משפחה. יש לרבים נטייה לחשוב שרק שולחן מלא בסלטים, מאפים, פשטידות וקינוחים הוא הפתרון שיגרום לכולם להיות מרוצים. אבל אני דווקא חושבת בדיוק הפוך – שצריך למצוא נושא מרכזי סביבו בונים את הארוחה. למשל: ארוחה איטלקית או ארוחת גבינות ומאפים ולהתמקד בכמה מנות בודדות שמכינים ממש טוב ולשדך אליהן חומרי גלם שווים שקניתם ומשלימים את הארוחה.
והכי טוב? למצוא מנות שאפשר להכין ביחד. כמו טורטיות ממולאות או ספרינג רול! האוכל הכי קייצי, מאוזן, בריא וטעים שאפשר להכין לעצמכם, למשפחה או לאירוח.
כל מה שצריך זה להניח המון צלחות עם ירקות חתוכים דק, אטריות שעועית או אורז מבושלות, רצועות טופו או עוף מוקפצות בקצת סויה וצ’ילי (לא חובה) והמון עשבי תיבול בדגש על כוסברה ועירית. לצד כל הססגוניות הזאת מניחים ערימה של דפי אורז שאפשר למצוא היום בכל סופר וקערה גדולה עם מים בשביל לטבול את הדפים.
מהרגע שהאורחים או המשפחה יגיעו תתחיל חגיגה של ממש וכל אחד יוכל לבנות לעצמו את הספרינג רול שהוא אוהב ולבחור באיזה רוטב לטבול אותו.
אז איך מכינים? הנה הגרסה שלי לפי הירקות שהיו לי בבית, אבל כמובן שאתם יכולים לשחק ולגוון עם הירקות שיש לכם. הפעם גם הוספתי רצועות מנגו – פרי שמתאים מאוד לאווירת הקיץ ומוסיף מתיקות עדינה ועסיסיות כיפיית שמשלימה את הקראנצ’יות של הירקות.
- המתכון התפרסם לראשונה במדור שלי בזמנים מודרנים | ידיעות אחרונות | 15.08.2018
- המתכון השני במדור: סלט פירות הכי טעים שיש
ספרינג רול במילוי ירקות ומנגו
מצרכים ל-20 ספרינג רול בגודל בינוני:
1/2 חבילה אטריות שעועית
2 גזרים
1/3 כרוב סגול
1 זוקיני ירוק
1 זוקיני צהוב
2 מלפפונים קשים
2 אבוקדו בשלים
2 מנגו בשלים
1/2 צרור עירית
1 צרור עלי כוסברה
1/3 סלסלה נבטים מכל סוג שאוהבים
20 דפי אורז – נמכרים בשני גדלים ושניהם יעבדו כאן
לרוטב חמאת בוטנים וקוקוס:
3 כפות חמאת בוטנים חלקה או עם שברי בוטנים
1/2 קופסה (200 מ”ל) קרם קוקוס
3 כפות רוטב צ’ילי חריף
2 כפות סויה
1/2 כפית מלח
לרוטב סויה וצ’ילי פיקנטי:
1/2 כוס סויה
4 כפות רוטב צ’ילי מתוק
1/2 פלפל צ’ילי טרי, קצוץ דק
2 כפות מייפל או סילאן או סוכר חום כהה
2 שיני שום, כתושות
1 ס”מ ג’ינג’ר, קצוץ דק
אופן הכנה:
– בקערה גדולה מכינים את אטריות השעועית ומכסים במים רותחים. מניחים לאטריות להתרכך במשך 10 דקות (או עד שהן רכות אבל יציבות) ומסננים. מומלץ לשטוף אותן מעט במים קרים כדי שהן לא תדבקנה אחת לשנייה בזמן הציפייה לגלגול.
– קולפים עם קולפן את הגזר, הזוקיני והמלפפונים ואת הפרוסות שנוצרו חותכים לרצועות דקות. הפעולה הזאת תבטיח לכם רצועות דקות ומאוד כיפיות בפה.
– חותכים את הכרוב לרצועות דקות מאוד, את האבוקדו לפרוסות דקות ואת המנגו לרצועות.
– מרכיבים: טובלים כל דף אורז במים (ואפשר גם מתחת למים זורמים) למשך 5 שניות ומניחים על השיש או על קרש חיתוך.
– מניחים בצורת ערימה את הירקות, האטריות, המנגו ועשבי התיבול בחלק התחתון ומקפידים לא להגיע עד לשוליים בצדדים.
– סוגרים מהצדדים פנימה ומגלגלים לצורת אגרול הדוק.
– להכנת הרטבים: מערבבים היטב ומגישים לצד הספרינג רול.
אכלנו לא מזמן במסעדה תאילנדית מצוינת ואחת המנות שהזמנו היתה ספרינגרולס. מה שאהבתי זה שהם קצצו את כל המרכיבים ממש ממש קטן ודק. היתרון בזה זה שכשנותנים ביס המילוי לא מתפרק (מה שקורה הרבה פעמים כשחותכים גפרורים). החיסרון-לא מצטלם יפה…
[…] זר ספרינג רול – שמש של ירקות עם מנגו עסיסי הופיע ראשון בקרוטית – […]
אתר מהמם,
אשמח לקבל עדכונים על מתכונים חדשים
הי רחלי… נראה מעולה, עכשיו שאין מנגו, במה ניתן להחליף?
אף פעם לא התעסקתי עם דפי אורז.. לא אופים/ מטגנים אח”כ? מגלגלים ומגישים?