המבורגר כרובית אפוי

Posted on

לפני שנה הכנתי את המבורגר הכרובית הזה בפעם הראשונה ומאז הוא הפך לדייר קבע אצלי בבית. פעם בגרסת הקציצות ופעם בתוך לחמנייה ממש כמו המבורגר, פעם התווספו אליו צ’יפס זהובים מהתנור ופעם קינואה מבושלת.

לימים, שזה אומר כמה חודשים אחרי שהמתכון הזה נכנס אלי הביתה, ובעקבות המון אנשים שהכינו אותו, החלטתי שהוא מספיק גדול ובוגר כדי לעוף לבדו והוא שודרג, שונה מעט וקיבל במה בספר הכרובית האהוב של עז תלם.

היום בבוקר, כשמצאתי במקרר כרובית והחלטתי להכין את ההמבורגר נזכרתי שלא סיפרתי לכם עליו. אז הנה, אני מפרגנת לו שוב את קדמת הבמה ושולחת אתכם עם המלצה חמה להכין אותו. וכן, אני יודעת שבזיליקום לא תמיד יש בבית, אבל הוא ממש ממש מוסיף כאן אז אם אתם בקרבת סופר או ירקן אל תשכחו לשים אותו בעגלה.

מאחלת לכם סוף שבוע מקסים ומחכה לשמוע איך יצא ההמבורגר <3

המבורגר כרובית מושלם 

מצרכים:
1 כרובית בינונית, שטופה היטב
3 ביצים L (אופציה טבעונית בהערות למטה)
3/4 כוס פירורי לחם
4 כפות קמח עדשים כתומות או קמח כוסמין או קמח לבן
10-15 עלי בזיליקום
1/3 חבילה עלי כוסברה או פטרוזליה
1/3 חבילה עירית
1/3 כוס שיבולת שועל דקה (אופציונאלי)
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל

אופן הכנה:
– מניחים את הכרובית, כשהראש שלה כלפי מטה, בתוך סיר עם מים רותחים ומומלחים ומבשלים במשך 15 דקות או עד שהיא מתרככת מעט.
– מוציאים החוצה ומצננים אותה לטמפרטורת החדר. חשוב בשלב הזה להפטר מכל המים שהצטברו.
– מפרקים את הכרובית לפרחים ומניחים בקערה גדולה. מועכים עם מועך פירה או מזלג. זה בסדר אם התערובת לא רכה ומעוכה לגמרי, זה אפילו טוב וטעים יותר כשיש פרחי כרובית קטנטנים שנשארים.
– קוצצים את כל עשבי התיבול דק ומוסיפים לכרובית.
– מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב. מעבירים למקרר לחצי שעה (אפשר לשמור את התערובת עד ליום למחרת, מכוסה היטב).
– מחממים תנור ל-180 מעלות.
– יוצרים קציצות שמנמנות מהתערובת ומניחים על תבנית עם נייר אפייה משומן קלות עם תרסיס שמן.
– מרססים שמן מעל המבורגר הכרובית ואופים במשך 15-20 דקות או עד שההמבורגרים זהובים. מומלץ להפוך אותם פעם אחת במהלך האפייה.
– מגישים בתוך לחמנייה עם חסה, עגבנייה ומיונז חריף.

המבורגר כרובית
ביס מושלם

מיונז-יוגורט חריף

מצרכים:
5 כפות מיונז איכותי
2 כפות יוגורט
1/2 צ’ילי טרי
3 כפות רוטב צ’ילי
מיץ מחצי לימון או ליים

אופן הכנה:
– קוצצים דק את הצ’ילי.
– מערבבים את כל המצרכים ושומרים בצנצנת זכוכית במקרר.

המבורגר כרובית
אפשר גם להכין בגרסה קטנה יותר, כמו קציצות, ולהגיש עם אורז, פסטה או סלט

הערות חשובות
– אם התערובת רכה מדי כדי ליצור קציצות (היא אמורה להיות רכה אבל יציבה) אפשר להוסיף עוד כף או שתיים של קמח/פירורי לחם. המרקם של ההמבורגר מאוד תלוי בגודל הביצים, מכמות המים שמתווספת מהכרובית, מגודל הכרובית וכדומה.
– אפשר לשחק עם עשבי התיבול והטעמים ולהוסיף מה שאוהבים – בצל ירוק קצוץ דק, צ’ילי קצוץ, אורגנו.
– לגרסה טבעונית: ממירים את הביצים ב-2 תפוחי אדמה רכים מאוד שמועכים לפירה + כפית שטוחה אבקת אפייה.
– אפשר להכין את ההמבורגר גם כקציצות קטנות (אפוי או מטוגן) ולהגיש לצד אורז, קוסקוס, פירה או סלט ואפשר להכין רוטב עגבניות הכי פשוט וקלאסי ולגלגל מהתערובת כדורים ולבשל ברוטב.

4 תגובות

  1. אנה says:

    היי רחל!
    כמה קציצות מקבלים במתכון?

    1. נטע says:

      הכנתי ויצא טעים מאוד, כולם אהבו. יצאו לי 12 קציצות.

  2. איילת says:

    הי,
    אני יודעת שזה בטח פחות טוב, אבל יש אפשרות להשתמש בכרובית קפואה? ואם כן, בכמה והאם המתכון נשאר זהה?
    תודה!

  3. אתי says:

    יצא מושלם! המרתי חלק מהכרובית בברוקולי וכ”כ טעים, שלא נשאר כלום..

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend