לאחרונה התאהבתי בדאמפלינגז מאודים. בבצק העדין שטומן בתוכו ירקות או עוף שמתבשלים לאט, בעזרת אדי המים, ומייצרים מילוי עסיסי ששומר על הרכות שלו.
יש משהו פשוט אבל מיוחד בצורה שבה הם מוגשים, מונחים אחר כבוד על צלחת או סלסלת במבוק ולצידה רוטב בועט.
שנים נדמה היה לי שמדובר במתכון מסובך אבל בחודשים האחרונים הבנתי שזה ממש לא כך. את הבצק לשים במשך 3-4 דקות (אפשר בידיים או במיקסר), את המילוי רק מערבבים ומכאן נשאר רק למלא ולקפל איך שאוהבים.
אפשר בצורת עיגולים, בצורת פרח או בצורת מתנה כמו שכאן.
מה שכן, חשוב לדאוג שהבצק יהיה דק ולא יהיו המון שאריות בצק מסביב למילוי, אנחנו רוצים פה ביס עדין שיש בו קצת בצק מאודה והרבה מילוי טעים.
- הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי בתמונות בעמוד האינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק.
- רוצים את כל המתכונים הכי שווים ישירות למייל שלכם? הרשמו כאן לעדכונים (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
דאמפלינג מתנה במילוי עוף
מצרכים:
250 גרם קמח לבן
125 מ”ל מים פושרים
4-5 כפות שמן
1/2 כפית מלח
למילוי:
400 גרם עוף טחון או פרגיות טחונות
1 בצל גדול, קלוף
1-2 גזרים, קלופים
1/2 כפית מלח
1 כפית שמן שומשום – מזרח ומערב
2 כפות סויה
2-3 ס”מ ג’ינג’ר
2 שיני שום, קלופות
1 חלבון ביצה
2 ענפי בצל ירוק
להגשה:
שמן צ’ילי – מזרח ומערב
אופן הכנה:
– במיקסר עם וו גיטרה שמים קמח, מים, שמן ומלח ולשים עד לקבלת בצק די קשה אבל אחיד. עוטפים ומניחים בצד על השיש למנוחה של 20 דקות.
– בינתיים מכינים את המילוי: מגרדים את הבצל והגזר על החלק העבה בפומפייה ואת השום והג’ינג’ר על החלק הדק ומעבירים לקערה. אם יש הרבה נוזלים מוציאים אותם.
– קוצצים את הבצל הירוק דק דק ומוסיפים אותו לקערה ביחד עם שאר המצרכים. לשים היטב.
– ועכשיו 2 אופציות – ניתן לרדד את הבצק, הכי הכי דק שאתם יכולים, בעזרת מערוך או לרדד בעזרת מכונת פסטה לעלה דק.
– קורצים עיגולים בקוטר 10 ס”מ מהבצק וממלאים בכף גדושה מהמילוי. בשלב הזה ניתן לסגור לחצי סהר (אפשר להדביק את קצוות הבצק עם מעט מים או חלבון) ואפשר לקחת את חצי הסהר שנוצר ולהדק את הקצוות כך שנוצרת מעין צורה של טורטליני.
– ואיך יוצרים מתנה? מצמידים את 2 צידי העיגול פנימה ומהדקים. מצמידים גם את 2 צידי העיגול הנותרים לבפנים ומהדקים. וזהו, זה מוכן.
– מחממים סיר עם 5 ס”מ מים וכשהמים מגיעים לסף רתיחה מניחים מעל סלסלת במבוק (סלסלת במבוק אפשר לרכוש פה) עם עלי כרוב למטה או נייר אפייה. מורידים את האש להכי הנמוכה.
– מניחים מעל את הכיסונים, סוגרים את המכסה ומבשלים באדים במשך 35-55 דקות או עד שהבצק נעשה מעט שקוף ולא לבן והעוף בפנים מוכן.
– מגישים עם צ’ילי בשמן או רוטב סויה איכותי.
הערות ושדרוגים
– לגרסה צמחונית משמיטים את העוף ושמים קישוא/זוקיני מגורד ביחד עם הגזר.
– ניתן לאדות את הדאמפלינגז על סיר קוסקוסייר, חשוב מאוד להקפיד על אש מאוד נמוכה, ולהניח את הכיסונים על נייר אפייה.
– ניתן להקפיא את הכיסונים אחרי המילוי ולשמור במקפיא בקופסה סגורה. כשרוצים לאכול פשוט מפשירים מעט ומאדים.
– המתכון בשיתוף מזרח ומערב ופודי.
– אל תפספסו: מתכון ללחמניות באן עם קריספי סלמון.
היי רחלי, נראה מעולה! לצערי אין לי מיקסר, האם אוכל ללוש את הבצק?
מנסיון שלי, בצקים שבאמת דורשים מיקסר הם עם יחסית הרבה מים (או שומן) וקשה ללוש אותם ידנית כי הם דביקים. הבצק במתכון שכאן נראה קל וידידותי. פשוט עושים גומה בתערובת היבשים, שופכים שמן ומים ומערבבים עם מזלג עד שמקבלים משהו שאפשר ללוש. אז לשים כ- 8 דקות ידנית, בקערה או על השיש. שמים למנוחה (חובה), מכוסה בניילון או בקערה, ואחרי חצי שעה (לפחות) מגלים בצק הרבה יותר רך וגמיש. כדאי לתת לזה עוד סיבוב לישה של כמה שניות ועוד מנוחה של חצי שעה, אבל לא חייבים.
צודקת! תודה רבה!!
יש בצקים או דפי בצק מוכנים שיוכלו להתאים למתכון?
יעבוד גם עם בשר טחון במקום עוף?
מהמם! מה הכמות שיוצאת פה? האם ניתן להקפיא לפני אידוי?
היי, בהכנת המילוי אני לא רואה את העוף
” בינתיים מכינים את המילוי: מגרדים את הבצל והגזר על החלק העבה בפומפייה ואת השום והג’ינג’ר על החלק הדק ומעבירים לקערה. אם יש הרבה נוזלים מוציאים אותם.”
האם אפשר להכין גם עם סיר אידוי של קוסקוס?
אני מכינה כך לחמניות באן.גם באידוי.אין בעיה
נראה מצוין! באיזה קמח לדעתך כדאי להחליף לגירסה ללא גלוטן?
אפשר לקבל תמונות של שלבי קיפול המעטפה בבקשה?
לא לגמרי הבנתי מההסבר
כמה דאמפינגס יוצאים?
האם אפשר להשתמש בקמח אורז ?
היי, מנסה להכין פעם ראשונה אבל לא מבינה מה לעשות עם הביצה ובאיזה שלב להוסיף אותה??? מקווה שיצליח לי כי זה לא במתכון…אולי בתערובת?