איך אני אוהבת את המתכון הזה! כל כך אוהבת שכמעט כל שבוע אני מכינה צנצנת מלאה של גרנולה מלוחה וקראנצ’ית ומניחה אותה מעל סלט. קצת כמו קרוטונים, קצת כמו תערובת ג’עלה רק הרבה יותר טעימה וממכרת.
ובערב? בערב הכי כיף לנשנש הישר מהצנצנת 🙂
מדובר באמת באחד המתכונים הכי מספקים וקלים להכנה ואפשר גם למלא צנצנת לתת מתנה לאנשים שאתם אוהבים.
- רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- אל תפספסו: מלא מתכונים לסלטים מעולים ממש.
גרנולה מלוחה-פיקנטית שאי אפשר להפסיק לזלול
מצרכים:
1 כוס שיבולת שועל שלמה
1/2 כוס שקדים פרוסים
1/3 כוס גרעיני חמנייה או דלעת
1/4 כוס דבש
3 כפות רוטב צ’ילי חריף או סרירצ’ה
2 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
1/2 כפית אבקת שום טחון
1/4 כפית פלפל שחור
עלים מ-2 ענפי טימין
אופן הכנה:
– בקערה בינונית מערבבים את כל המצרכים עד שהכל מצופה היטב ברוטב הטעים.
– משטחים את התערובת על תבנית תנור עם נייר אפייה. חשוב כמה שיותר בשכבה אחידה.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות ומדי פעם מערבבים כדי שלא ישרף.
– מצננים היטב ורק אז מעבירים לצנצנת סגורה.
הערות ושדרוגים
– אפשר להוסיף לגרנולה, אחרי האפייה, חופן חמוציות או אוכמניות מיובשות או גוג’י ברי.
– 1/2 כפית מלח תיתן מליחות מאוד עדינה. אם רוצים גרנולה קצת יותר מלוחה אפשר להוסיף עוד קצת מלח.
– במקום שקדיפ פרוסים אפשר לקצוץ שקדים טבעיים לצ’אנקים.
– במקום דבש אפשר לשים מייפל או סילאן.
אני מוותרת על הדבש ושמה קורט מלח. התוצאה גרנולה בטעם פיצוחים שאי אפשר להפסיק לאכול.
אני קולה הכל על מחבת.
את השקדים והפיצוחים אני קולה קלות כדי לא לאבד את הערך התזונתי, אבל עדיין לקבל טעם של פיצוחים.
ממליצה לנסות
בלי דבש, מה מדביק אותם בעצם?
היי האם אפשר לוותר על הצ’ילי/סרירצ’ ה?