גראטן בטטות אדיר בצורת ספירלה

Posted on

מכירים את המתכונים שהמראה שלהם עומד בניגוד גמור לרמת הקושי של ההכנה? כזה הוא המתכון הזה. יש לו מראה מפונפן ומושקע אבל לוקח 10 דקות להכין אותו. בעיקר אם תשתמשו במנדולינה או מעבד מזון שפורסים את הבטטה בשנייה. ואז, כל מה שישאר לכם לעשות זה רק לזלף קצת שמנת (אפשר 15% או 38%), לתבל ולהכניס לתנור.

כשאני רוצה להכין את הגראטן הזה לארוחה בשרית, או כשיש אורחים טבעוניים, אני ממירה את השמנת בקרם קוקוס או מזלפת מעל כוס מים עם תבלינים כמו כורכום, פפריקה, מלח ופלפל (אפשר גם כפית אבקת מרק בצל).

שימו לב שאפשר לשדרג את הגראטן עם תפוחי אדמה, קישואים, עגבניות או חצילים. רק חשוב לחתוך דק ולוודא שהירקות הזהיבו והתרככו בתום האפייה בתנור.

מסדרים את הפרוסות בצורת ספירלה צפוף צפוף

ועכשיו, קדימה, רצה להכין עוד ספירלה.

תראו כמה זה רך

גראטן בטטות בצורת ספירלה

מצרכים:
4-5 בטטות בינוניות/גדולות, קלופות
5 כפות שמן זית
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת לבישול 15% או שמנת מתוקה 38%
3 ענפי טימין
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית מלח (ואפשר גם קצת יותר) – אפשר רגיל או גס
מעט אגוז מוסקט, מגורד דק דק

אופן הכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות.
– חותכים את הבטטות לפרוסות דקות. כמה אופציות לעשות את זה. 1. במנדולינה 2. בעזרת סכין חדה 3. במעבד מזון עם דיסקית הפריסה. שימו לב שהעובי צריך להיות דק ואחיד ולכן מנדולינה ומעבד מזון הכי טובים אבל גם אם אין לכם אפשר לחתוך בסכין.
– מזלפים 2 כפות שמן זית על תחתית תבנית עגולה בקוטר 24 או 26. אפשר גם תבנית מרובעת, מלבנית וכו.
– מניחים את פרוסות הבטטה בצורה חופפת מסביב כלפי פנים כמו ספירלה, משתדלים לצופף כמה שיותר.
– מזלפים מעל, בצורה שווה, את השמנת המתוקה/לבישול ומעל מפזרים עלי טימין, פלפל שחור ומלח.
– את יתרת שמן הזית מזלפים למעלה בצורה חופשית.
– סוגרים את התבנית עם נייר אפייה ורדיד אלומיניום (אפשר גם רק רדיד אלומיניום אבל אני פחות אוהבת שהוא נוגע באוכל). ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 25 דקות.
– מוציאים את הכיסוי וממשיכים לאפות עד שהבטטות מזהירות ומתרככות. זה לוקח בערך עוד 20 דקות.

תמתינו בסבלנות עד שהבטטות יקבלו צבע זהוב בקצוות

הערות ושדרוגים
– אפשר לשלב בתוך הגראטן גם פרוסות של תפוחי אדמה, קישואים, עגבניות ו/או חצילים.
– אוהבים טעמים פיקנטיים? אפשר לפזר מעל צ’ילי גרוס ו/או מעט רוטב צ’ילי.
– לגרסה טבעונית/פרווה ממירים את השמנת המתוקה בקרם קוקוס. במקרה הזה חשוב להמליח ולפלפל היטב ומומלץ גם לפזר מעט שבבי צ’ילי שיאזנו את המתיקות של הקוקוס.

15 תגובות

  1. הדס says:

    נראה טעים!
    לגרסת הפרווה, האם ניתן להשתמש בשמנת צמחית?

  2. שרון says:

    נראה נהדר, תודה!

  3. רחל says:

    היי .זה ניראה מעולה !

  4. אלכס says:

    הכנתי אתמול, ולצערי לא צילמתי אבל זה היה פשוט מאכל יפהיפה! שני שינויים שעשיתי הם שאת התבלינים והטימין ערבבתי מראש עם השמנת כדי להבטיח שזה יתפזר בצורה אחידה על הבטטות. דבר שני זה שאחרי שסיימתי את האפייה והוצאתי מהתנור, גיררתי מעל בערך 100 ג’ פרמזן וכיסיתי שוב עם נייר כסף לכמה דקות. יצא מוש, תודה על המתכון!

  5. אלה says:

    היי! האם ניתן להכין רק עם תפוחי אדמה במקום הבטטות?

  6. גפן says:

    וואו כל כך טעים! וקל ומהיר להכנה! איזה כיף

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה שאהבת <3

  7. Dikla Yinon says:

    אוהבת המתכונים שלך מאוד!
    היכן ניצן להשיג תבנית אלומיניום כזו

  8. מינה says:

    שלום לך…נהנת מהמתכונים אך יש לי בעיה אחת שאני לא רואה התשובות שלך לשואלים…וזה יכל לעזור לי מאד. באם תוכלי לעדכן אותי בבקשה איך אצפה בתשובות השואלים, כך שלא אחזור על שאלה שנענת כבר לפני. כל הכבוד לך לרעיונות

  9. דנה says:

    יצא לי פשוט מדהים !!! עשיתי עם חלב קוקוס כי אני אוהבת את השילוב של בטטה עם חלב קוקוס . כל כך טעים ופשוט .

  10. דפי says:

    יצא נפלא ממש. חבל שאי אפשר להכניס פה תמינות.

  11. ורדה says:

    האם אפשר לפרוס את הבטטות יום מראש ,לסדר בתבנית ולהזליף שמנת ולשמור במקרר ולאפות למחרת ביום ההגשה

  12. Marina says:

    זה נשמע ממש שווה התוספת שעשית

  13. הילה says:

    היי האם אפשר רק עם תפו”א? והאם אפשר להוסיף גבינצ מעל?

    1. רחלי קרוט says:

      לגמרי אפשר ♥ ובטח, יצא מעולה.

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend