לפני שנתיים כמעט העלתי לבלוג את הסרטון של ג’ימה סטפורד, אושיית רשת ובלוגרית מדהימה, שלימדה איך להכין גלידה ביתית מ-2 מצרכים. כבר אז הסרטון גרף כמעט 7 מיליון צפיות והיום הוא עומד על 10.5 מיליון! פשוט מטורף.
למרות שמעולם לא קידמתי את הפוסט הזה ברשתות החברתיות גם אצלי בבלוג הוא כבר הגיע ל-50,00 צפיות שזה באמת נתון מדהים לאור העובדה שמדובר בפוסט שמעולם לא קידמתי בפייסבוק או באינסטגרם.
בחודשים האחרונים, בעקבות כמה אנשים שמצאו את הסרטון והכינו את הגלידה, המתכון הזה חזר לכותרות והאמת? לגמרי בצדק.
מדובר בטריק גאוני שמאפשר לכל אחד להכין גלידה ביתית בבית, קרמית ושמנתית, בלי מכונת גלידה ובלי מצרכים מפונפנים. רק להקציף שמנת, להוסיף חלב מרוכז והופ למקפיא.
אז בעקבות ההייפ החדש שרץ שוב, החלטתי להכין גרסה משודרגת לגלידה הזו ולהוסיף לה גם שוקולד. אבל לא סתם שוקולד, אלא כזה שיש בצידו השני שכבה דקה של שקדים מקורמלים (פלורנטין) שהם הדבר הכי ממכר ביקום כולו (אחרי צ’יפס כמובן).
השוקולד שהשתמשתי בו הוא של חברת Heidi והוא נמכר ברשת טסה (יש סניפים באשדוד, חולון, רעננה, עפולה וכפר סבא) – בגדול מדובר במקום שהוא לונה פארק לממתקים, שוקולד ומיני דברים שאני לא יכולה לעמוד בפניהם.
ולמי שכבר שאל אותי בפרטי – השוקולד כשר חלבי (אבקת חלב נוכרי).
גלידה גאונית מ-2 מצרכים עם שוקולד צ’אנקס
מצרכים (בערך 12 כדורי גלידה):
2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת מתוקה 38%
1 קופסת שימורים (400 מ”ל) חלב מרוכז – אפשר גם 300 מ”ל לגלידה פחות מתוקה
150 גרם שוקולד פלורנטין (או שוקולד מריר 75% או שוקולד מריר/חלב)
אופן הכנה:
– בקערה מיקסר עם וו הקצפה שמים שמנת מתוקה ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.
– מוסיפים את החלב המרוכז ומקציפים עוד חצי דקה עד שהחלב נטמע בקצפת. מערבלים מעט עם לקקן.
– קוצצים את השוקולד לקוביות קטנות, מוסיפים לקצפת ומערבבים בעדינות.
– מעבירים לתבנית אינגליש קייק או קערה ומעבירים למקפיא למשך הלילה, מכוסה בניילון נצמד.
הערות ושדרוגים
– אפשר, ואף מומלץ, להגיש את הגלידה עם רוטב שוקולד מריר. פשוט ממיסים 100 גרם שוקולד מריר עם 100 מ”ל שמנת מתוקה ומערבבים היטב. ואם הרוטב יהיה חם והגלידה קפואה אז בכלל תקבלו קינוח אדיר.
– אפשר כמובן כל תוספת אחרת שרוצים – משערות חלבה, שוקולד צ’יפס, חמאת בוטנים, 2 כפות ממרח שוקולד שמערבבים בעדינות פנימה בסוף, עדשים צבעוניות, מקופלת שבורה לחתיכות קטנות ועוד כיד הדמיון הטובה עליכם.
– בקיץ, כשממש חם, מומלץ להוציא את הגלידה ממש לפני ההגשה כי היא מתרככת די מהר.
– אפשר להוריד קצת בכמות החלב המרוכז למי שאוהב גלידה קצת פחות מתוקה. כמה להוריד? עד 100 גרם.
נשמע אלוהי ! רצה לנסות , וגם למצוא תחליף ראוי לשוקולד שבמתכון _:)
היי רחלי,
כיפה את קונה את השוקולד הזה?
לפני מספר חודשים התחלתי להכין את הגלידה הזו והיא נהדרת ומתוקה מדי לטעמי ובני משפחתי.
אז במקום ממרח שוקולד הכנתי את הגלידה (חצי כמות)עם 1/4 כוס אבקת קקאו לא ממתוקת והוספתי שוקולד צ’יפס מעל-זה ריסן את המתיקות..
לחצי השני הוספתי פירות יער קפואים טחונים עם 1 מיכל יוגורט עיזים ו1 כף טחינה
רעיונות מעולים. ואכן טיפל’ה מתוקה גם בעיני. אני פשוט מוסיפה שוקולד מריר שמאזן וגם קצת מורידה מכמות החלב המרוכז אבל במשפחה שלי מעדיפים דווקא את הגרסה המתוקה יותר 🙂
סבתא שלי היתה מכינה לנו גלידה משמנת מתוקה, חלב מרוכז ורכז מנגו מהקפואים של פריגת. זה היה מעדן. טעם ילדות
רעיון מקסים. לגמרי אנסה בקרוב
מעולה,נצפתה התגנבות יחידים לפריזר לטעימות.
חחחח מוכר לי 🙂
היי רחלי, איך אפשר לשדרג את הגלידה לטעם קוקוסי? להכין עם קרם קוקוס במקום שמנת מתוקה?
כן, אבל אז חשוב להשתמש בחלק השומני בלבד של קרם הקוקוס. מה שזה אומר שצריך לקרר היטב את הפחית לילה שלם ואז להשתמש רק בחלק המוצק שמתגבש למעלה ולא במים. עוד אופציה זה פשוט להוריד חצי מכמות השמנת ולהחליף במוצרי קרם הקוקוס.
הכנתי עם הילדים יצא מושלם!!! לא יכולנו להפסיק לזלול.. שילבנו כמה טעמים של שוקולד באותה כמות בסה”כ ויצא ממש משחק של ניחושים בכל ביס איזה שוקולד עלה בגורל 🙂
מושלם!
אם את בקטע של ממתקים או דברים מגניבים שבדרך כלל אין בארץ- אני ממליצה לבקר בטיב טעם סניף המכבים בראשון לציון, במקרה השבוע הייתי שם וראיתי גם את השוקולד שהמלצת פה וגם עוד מיליון דברים אדירים. אני את הדברים האלו ואת הגלידה למשל לא אוכלת בגלל האורח חיים שלי אבל לפעמים אפשר להתפנק והמתכון נראה מדהים. תודה לך בכלל על הבלוג הזה!
היי. המתכון יעבוד גם עם שמנת 32%?
יעבוד גם עם ריבה כתוספת?
[…] לגלידה משני מצרכים. אני חושבת שראיתי את המתכון לראשונה בפוסט הזה של קרוטית ומאז נראה שמאות אם לא אלפי אנשים הכינו את […]
היי, אפשר להוסיף לגלידה בננה קפואה מעוכה?
אפשר בהחלט.
אני עשיתי בסגנון צ’אנקי מאנקי של בן אנד ג’ריס.
בננה מעוכה , אגוזי מלך ושברי שוקולד מריר, יצא חלומי 😁
היי רחלי 🙂
אפשר לשים בתבניות סיליקון של מיני מגנום ?
זה מספיק יציב בשביל שזה יצא טוב?
תודה 💚
מצטרפת לשאלה 🙂
היי, כמה זמן הגלידה מחזיקה במקפיא?
איך אפשר לעשות גלידת פרווה על אותו בסיס (האם אפשר ?)