גלידה ביתית (גאונית) מ-2 מצרכים בלבד + תוספת שהופכת את הגלידה לטירוף

Posted on
גלידה מ-2 מצרכים

לפני שנתיים כמעט העלתי לבלוג את הסרטון של ג’ימה סטפורד, אושיית רשת ובלוגרית מדהימה, שלימדה איך להכין גלידה ביתית מ-2 מצרכים. כבר אז הסרטון גרף כמעט 7 מיליון צפיות והיום הוא עומד על 10.5 מיליון! פשוט מטורף.

למרות שמעולם לא קידמתי את הפוסט הזה ברשתות החברתיות גם אצלי בבלוג הוא כבר הגיע ל-50,00 צפיות שזה באמת נתון מדהים לאור העובדה שמדובר בפוסט שמעולם לא קידמתי בפייסבוק או באינסטגרם.

בחודשים האחרונים, בעקבות כמה אנשים שמצאו את הסרטון והכינו את הגלידה, המתכון הזה חזר לכותרות והאמת? לגמרי בצדק.

מדובר בטריק גאוני שמאפשר לכל אחד להכין גלידה ביתית בבית, קרמית ושמנתית, בלי מכונת גלידה ובלי מצרכים מפונפנים. רק להקציף שמנת, להוסיף חלב מרוכז והופ למקפיא.

אז בעקבות ההייפ החדש שרץ שוב, החלטתי להכין גרסה משודרגת לגלידה הזו ולהוסיף לה גם שוקולד. אבל לא סתם שוקולד, אלא כזה שיש בצידו השני שכבה דקה של שקדים מקורמלים (פלורנטין) שהם הדבר הכי ממכר ביקום כולו (אחרי צ’יפס כמובן).

השוקולד שהשתמשתי בו הוא של חברת Heidi והוא נמכר ברשת טסה (יש סניפים באשדוד, חולון, רעננה, עפולה וכפר סבא) – בגדול מדובר במקום שהוא לונה פארק לממתקים, שוקולד ומיני דברים שאני לא יכולה לעמוד בפניהם.

ולמי שכבר שאל אותי בפרטי – השוקולד כשר חלבי (אבקת חלב נוכרי).

גלידה ביתית מ-2 מצרכים
פשוט לא להאמין שהגלידה הזאת הוכנה ב-5 דקות

גלידה גאונית מ-2 מצרכים עם שוקולד צ’אנקס

מצרכים (בערך 12 כדורי גלידה):
2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת מתוקה 38%
1 קופסת שימורים (400 מ”ל) חלב מרוכז – אפשר גם 300 מ”ל לגלידה פחות מתוקה
150 גרם שוקולד פלורנטין (או שוקולד מריר 75% או שוקולד מריר/חלב)

אופן הכנה:
– בקערה מיקסר עם וו הקצפה שמים שמנת מתוקה ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.
– מוסיפים את החלב המרוכז ומקציפים עוד חצי דקה עד שהחלב נטמע בקצפת. מערבלים מעט עם לקקן.
– קוצצים את השוקולד לקוביות קטנות, מוסיפים לקצפת ומערבבים בעדינות.
– מעבירים לתבנית אינגליש קייק או קערה ומעבירים למקפיא למשך הלילה, מכוסה בניילון נצמד.

גלידה ביתית
השוקולד הופך את הגלידה למעניינת, מיוחדת וטעימה הרבה יותר

הערות ושדרוגים
– אפשר, ואף מומלץ, להגיש את הגלידה עם רוטב שוקולד מריר. פשוט ממיסים 100 גרם שוקולד מריר עם 100 מ”ל שמנת מתוקה ומערבבים היטב. ואם הרוטב יהיה חם והגלידה קפואה אז בכלל תקבלו קינוח אדיר.
– אפשר כמובן כל תוספת אחרת שרוצים – משערות חלבה, שוקולד צ’יפס, חמאת בוטנים, 2 כפות ממרח שוקולד שמערבבים בעדינות פנימה בסוף, עדשים צבעוניות, מקופלת שבורה לחתיכות קטנות ועוד כיד הדמיון הטובה עליכם.
– בקיץ, כשממש חם, מומלץ להוציא את הגלידה ממש לפני ההגשה כי היא מתרככת די מהר.
– אפשר להוריד קצת בכמות החלב המרוכז למי שאוהב גלידה קצת פחות מתוקה. כמה להוריד? עד 100 גרם.

21 תגובות

  1. רון רון says:

    נשמע אלוהי ! רצה לנסות , וגם למצוא תחליף ראוי לשוקולד שבמתכון _:)

    1. מעין עובד says:

      היי רחלי,
      כיפה את קונה את השוקולד הזה?

  2. דבי says:

    לפני מספר חודשים התחלתי להכין את הגלידה הזו והיא נהדרת ומתוקה מדי לטעמי ובני משפחתי.

    אז במקום ממרח שוקולד הכנתי את הגלידה (חצי כמות)עם 1/4 כוס אבקת קקאו לא ממתוקת והוספתי שוקולד צ’יפס מעל-זה ריסן את המתיקות..
    לחצי השני הוספתי פירות יער קפואים טחונים עם 1 מיכל יוגורט עיזים ו1 כף טחינה

    1. רחלי קרוט says:

      רעיונות מעולים. ואכן טיפל’ה מתוקה גם בעיני. אני פשוט מוסיפה שוקולד מריר שמאזן וגם קצת מורידה מכמות החלב המרוכז אבל במשפחה שלי מעדיפים דווקא את הגרסה המתוקה יותר 🙂

  3. לוטם says:

    סבתא שלי היתה מכינה לנו גלידה משמנת מתוקה, חלב מרוכז ורכז מנגו מהקפואים של פריגת. זה היה מעדן. טעם ילדות

    1. רחלי קרוט says:

      רעיון מקסים. לגמרי אנסה בקרוב

  4. ניר says:

    מעולה,נצפתה התגנבות יחידים לפריזר לטעימות.

    1. רחלי קרוט says:

      חחחח מוכר לי 🙂

  5. נופר says:

    היי רחלי, איך אפשר לשדרג את הגלידה לטעם קוקוסי? להכין עם קרם קוקוס במקום שמנת מתוקה?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אבל אז חשוב להשתמש בחלק השומני בלבד של קרם הקוקוס. מה שזה אומר שצריך לקרר היטב את הפחית לילה שלם ואז להשתמש רק בחלק המוצק שמתגבש למעלה ולא במים. עוד אופציה זה פשוט להוריד חצי מכמות השמנת ולהחליף במוצרי קרם הקוקוס.

  6. מאור says:

    הכנתי עם הילדים יצא מושלם!!! לא יכולנו להפסיק לזלול.. שילבנו כמה טעמים של שוקולד באותה כמות בסה”כ ויצא ממש משחק של ניחושים בכל ביס איזה שוקולד עלה בגורל 🙂
    מושלם!

  7. שיר says:

    אם את בקטע של ממתקים או דברים מגניבים שבדרך כלל אין בארץ- אני ממליצה לבקר בטיב טעם סניף המכבים בראשון לציון, במקרה השבוע הייתי שם וראיתי גם את השוקולד שהמלצת פה וגם עוד מיליון דברים אדירים. אני את הדברים האלו ואת הגלידה למשל לא אוכלת בגלל האורח חיים שלי אבל לפעמים אפשר להתפנק והמתכון נראה מדהים. תודה לך בכלל על הבלוג הזה!

  8. רעות says:

    היי. המתכון יעבוד גם עם שמנת 32%?

  9. ירדנה says:

    יעבוד גם עם ריבה כתוספת?

  10. גלידה ביתית ללא מכונה בטעם עוגת גבינה ותות – לנצ'ה says:

    […] לגלידה משני מצרכים. אני חושבת שראיתי את המתכון לראשונה בפוסט הזה של קרוטית ומאז נראה שמאות אם לא אלפי אנשים הכינו את […]

  11. צופית says:

    היי, אפשר להוסיף לגלידה בננה קפואה מעוכה?

  12. כרמית מושיוף says:

    אפשר בהחלט.
    אני עשיתי בסגנון צ’אנקי מאנקי של בן אנד ג’ריס.
    בננה מעוכה , אגוזי מלך ושברי שוקולד מריר, יצא חלומי 😁

  13. אלומה says:

    היי רחלי 🙂
    אפשר לשים בתבניות סיליקון של מיני מגנום ?
    זה מספיק יציב בשביל שזה יצא טוב?
    תודה 💚

    1. בוטן says:

      מצטרפת לשאלה 🙂

  14. איש says:

    היי, כמה זמן הגלידה מחזיקה במקפיא?

  15. עידית says:

    איך אפשר לעשות גלידת פרווה על אותו בסיס (האם אפשר ?)

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend