בין פרעצל לבייגל ירושלמי, בין פולין וניו יורק, בין רכות ונגיסות – הכירו את הבייגל האמריקאי שהתחיל את דרכו במזרח אירופה וכבש את מאפיות התפוח הגדול. יש לו מעטה צ’ואי בזכות בישול מקדים במים מתוקים-מלוחים שיוצרים מעטפת נגיסה שמאוד מזוהה איתו, וגם עם הפרעצל שם מתווסף גם סודה לשתייה כדי לייצר שכבה עבה יותר של נגיסות.
לעומת גרסאות רבות של בייגלס ברחבי העולם, לבייגל הזה 3 סימיני היכר ויזואליים – החור במרכזו קטן משמעותית מבייגלס אחרים, הוא שמנמן ותפוח בחלקו העליון ובארה”ב מאפיות רבות נוהגות לפזר מעליו תערובת שנקראת everything but the bagel שכוללת פרג, שומשום לבן, שומשום שחור, שום גבישי, שבבי בצל מיובש ומלח גס. תערובת שאפשר בקלות לשחזר בבית עם ערבוב בין התבלינים.
את הבייגל הזה, שזללתי אינספור ממנו כשהגעתי לבקר את דוד שלי בארה”ב, נוהגים לקנות בשקיות נייר חומות בשעות הבוקר המוקדמות ואז חוצים אותו באמצע, מורחים גבינת שמנת בנדיבות, מניחים פרוסות סלמון מעושן וקצת מלפפון ובצל סגול ותוך שניות מתקבל הכריך הכי טעים בעולם. אבל הכי. ויעידו על כך הנוכחים ביום שצילמנו את הבייגל שזללו אותו בעודי מנסה לשמור כמה בודדים עבור הצילום.
אם יכולים כמובן למרוח בתוכו גם גבינה לבנה, טחינה עם אבוקדו ומטבוחה אבל מיד אחרי השילוב עם הסלמון מגיע השידוך המושלם שלו עם חמאה ומלח גס. אין הרבה ביסים שמשתווים לאושר הזה.
- רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם כדי שאוכל לראות ולהתמוגג.
אל תפספסו: מתכון לבייגל ירושלמי ממולא
בייגל אמריקאי קלאסי
מצרכים (10 בייגלס):
4 ו-1/3 כוסות קמח לבן
1 כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1 ו-1/2 כוסות מים חמימים
3 כפות שמן זית
1כפית מלח
לנוזל בישול:
3 ליטר מים
2 כפות סוכר חום או דבש או סילאן
1/2 כפית מלח
לעיטור (לבחירה):
שומשום לבן ושחור
פרג שלם
שבבי בצל מיובש
שום גבישי
מלח גס
אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל מצרכי הבצק לפי הסדר ברשימה. לשים על מהירות איטית במשך 15 דקות.
– מכסים ומאפשרים לבצק לנוח במשך 15 דקות.
– מחלקים את הבצק ל-10 חתיכות שוות במשקלן ומכדררים כל בצק לכדור עגול.
– מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומשמנים אותה בשכבה דקיקה של שמן בעזרת תרסיס שמן.
– יוצרים חור עם האצבע במרכז כל כדור ובעזרת הידיים מגדילים את החור בפנים ליצירת בייגל. עשו זאת בעדינות כדי לא לקרוע את הבצק. מניחים את הבייגלס על תבנית התנור עם נייר האפייה המשומן.
– מכסים עם ניילון (זהירות שלא ידבק לבייגלס) ומניחים להם לתפוח במשך 20 דקות.
– מחממים תנור ל-200 מעלות.
– בינתיים מחממים את המים, הסוכר והמלח בתוך סיר סוטאז רחב עד שהסוכר נמס.
– כשהבייגלס סיימו לתפוח מעבירים אותם בעדינות מאוד למים הרותחים ומבשלים אותם במשך חצי דקה מכל צד. החור באמצע קצת יקטן וזה בסדר גמור, אל תנסו להגדיל אותו.
– מוציאים, מסננים מנוזלים ומעבירים לתבנית תנור כשהצד היפה של הבייגלס כלפי מעלה.
– מפזרים תוספות שאוהבים ואופים במשך 15-20 דקות עד להזהבה יפה.
שדרוגים וגיוונים
– במקום ליצור כדורי בצק מכינים מהבצק נחשים שדומים לפלוטים וממשיכים בשלבי ההכנה בדיוק כמו במתכון כולל הבישול במים. לאחר הבישול מגלגלים את רצועות הבצק בקערה עם המון שומשום ואופים. תקבלו מעין בייגל ירושלמי אבל עם מרקם הרבה יותר מיוחד.
– אופציה נוספת היא להוסיף לבצק, בדקה האחרונה של הלישה, זיתים מגולענים שלמים או חצויים ואפשר גם עגבניות מיובשות קצוצות.
– איך מכינים כריך סלמון? חוצים את הבייגל ל-2 ומורחים גבינת שמנת בנדיבות. מניחים עלה חסה, פרוסת סלמון מעושן, פרוסות דקות של מלפפונים, רצועות בצל סגול דקות וממש מעט שמיר.
– ניתן להבריש את הבייגלס, כשהם יוצאים מהתנור, בשמן זית עם מעט אבקת שום ופטרוזיליה/עירית קצוצה דק דק.
– שומרים את הבייגל בשקית סגורה מחוץ למקרר במשך יומיים או במקפיא במשך חודשיים.
האם יש צורך למשוח בביצה לפני ההכנסה לתנור?
אני לא מושחת בביצה ויוצא ממש טוב
הי,
איפה הסודה לשתיה במתכון?
הבייגלה מוצאו במזרח אירופה. שמן זית לא שייך לכאן. למה לא להיות נאמן למקור ולנסות חדשנות שלא שייכת יהיו סיבותיה אשר יהיו.
אתה אוהב את הבייגלה שאתה חושב מקורי בגלל הגעגועים שלך למקור.
בייגלה עם שמן זית פשוט טוב יותר מהמקור. מה שנקרא שיפור.
גם הבייגלה שלך הוא שיפור. יהיו סיבותיה אשר יהיו…
שלום
האם ניתן להמיר לקמח כוסמין?
כשעושים חור באמצע פותחים אותו עד הסוף או רק כמו גומה עמוקה? (כי כתבת לא לקרוע את הבצק אז זה לא ברור).
וגם- איך נזהרים שהניילון לא ידבק לבצק?
מה המידה של הכוס בבקשה?
מצטרף לשאלה
הי רחלי , מצטרפת לשאלה לגבי סודה לשתיה, לא רשום במתכון…
מתכון מושלם ! עם קמח לבן בייגל יוצא יפה תפוח ואוורירי.. השתמשתי בקמח לחם. עם קמח מלא יוצא טעים אבל לא תפוח באותה מידה. כוסמין דל בגלוטן אז לא נראה לי מתאים. בכל אופן תודה גדולה על מתכונים מושלמים!!! ומדויקים. את שבלולי הקינמון שלך אני עושה קבוע עם קמח חיטה מלא ויוצא מושלם עננים. תודה רבה 🙂
בתנור …… שלך נראים מפתים וטעימים. תודה על המתכונים המיוחדים! והמעולים
הכנתי את המתכון שלך בדיוק! ויצא מדהים!
האם ניתן להחליף את הקמח בקמח כוסמין או שיפון? ואם כן; יש מישהוא שצריך לעשות בנוסף?
בשיפון זה בעייתי כי זה קמח מאוד קשה. בכוסמין אפשר ♥
אפשר ללוש ביד?
כן ואין עוד מה לעשות זה בסדר ככה
הי רחלי!
דבר ראשון, אני מתה על המתכונים שלך וזה האתר הראשון שאני פותחת כדי להכין משהו טעים.
דבר שני, האם אפשר להשתמש בקמח חלה?
נראה מעולה! האם אפשר להכין בלישה ידנית? אין לי מיקסר איכותי.
יצא מהמםם!!!
אבל בהחלט לא 10.. 8 ויחסית קטנים
קחו בחשבון…
טוב,
הייתי סקפטית מאוד ל גבי מתכון של בייגל עם התפחות כל כך קצרות.
אבל יצא וואאאאוווו. פשוט טרפנו אותם!!
מומלץ כל כך!!!
יצא ממש טעיםםםםם
אבל לא פוטוגני כמו שלך..
יש אפשרות לעשות אותו עם קמח מלא/כוסמין
שבבי הבצל המטוגן נשרפים לגמרי בזמן הזה בתנור. איך אפשר להימנע מזה?
היי הכנתי אותם, ואחרי ההתפחה השנייה (של העיגולים) כשהכנסתי לסיר הם ממש נפלו ונהיו נמוכים, יש הסבר למה זה קרה?
תודה
תודה על המתכון! הכנתי לסוף הצום וזה נטרף!
איך מעבירים לסיר בלי שיצנח ?
אחלה מתכון, מהיר וטעים. הכנתי כמה פעמים, תודה.
למה אין התיחסות לקמח כוסמין או מלא?
יצא מצוין, תודה רבה
היי, הכנתי את הבייגלים והם איבדו את צורתם לאחר שהכנסתי למים. ובתנור הם לא תפחו למרות שעקבתי אחר המתכון במדויק.
המלצה: למי שהבייגל צנח לו בכניסה למים זה כנראה בכלל המגע בבצק שהוציא ממנו את האוויר… חתכתי לכל בייגל ריבוע קטן של נייר אפיה )כמו שעושים לסופגניות( והרמתי את הנייר בזהירות בלי לגעת בבצק- ישר לתוך המים. כשהופכים את הבייגל, שולפים את הנייר הרטוב מהמים.. ככה הבייגל נשאר מלא אוויר. מברכים המוציא ועפים על אלוקות
תודה רבקה,
השתמשתי ברעיון שלך- יעיל מאד!
תודה רחלי!
מתכון מעולה ולא מסובך,
יצא טעים ויפה:)
מזעזע יצאה מקובץ לגמרי ממש לא כמו בתמונה
תודה על מתכון מושלם! גם קל להכנה וגם יצא מעולה. “נאלצתי” להכין אותו 4 פעמים ברציפות, כי הילדים חיסלו את כל מה שהכנתי במהירות מטורפת.
הכנתי כל בייגל על ריבוע נייר אפייה משומן והכנסתי ככה למים. יצא עגול ומושלם.
כל כדור בייגל שקל 70 גרם, ויצאו לי בסך הכול 12 בייגלס מהבצק שבמתכון.