הבטחתי ולכן אקיים – המתכון השני מתוך המדור בזמנים מודרניים | ידיעות אחרונות שבו אירחתי את רינת צדוק המדהימה. הנה 2 המתכונים שעלו כבר לבלוג בחודשים האחרונים וקצרו מלא מלא תשבוחות:
מרק עדשים כתומות עם מנגולד (או תרד)
מג’דרה פריקה עם עדשים כתומות
הפעם מדובר בסוג של סלט שהופך בשנייה לארוחה שלמה, מאוזנת להפליא, ומאוד בריאה. בעצם, יש כאן סוג של טאבולה שמבוסס על עדשים כתומות, המון עשבי תיבול ורוטב עם טעמים אסיאתיים אותו הכניסה רינת לתוך בטטות צלויות, רכות ומתוקות, שעוטפות בצורה מדהימה את העדשים ומחמיאות מאוד לרוטב האסיאתי.
גם כאן, כמו במג’דרה שפורסמה לא מזמן, אפשר להגיש את המנה עם טחינה גולמית ואפשר גם לפזר מעל פרוסות דקות של צ’ילי שיתן קיק חריף.
עוד בונוס נהדר – אתם יכולים להכין את הטאבולה בנפרד, ללא הבטטות, ולהגיש ככה כסלט משביע או כתוספת לצד העיקרית.
בטטות אפויות במילוי טאבולה עדשים כתומות ועשבי תיבול בסגנון אסיאתי
מצרכים:
2 כפות שמן זית
1 בצל לבן גדול, קלוף
5-6 בטטות בינוניות, לא קלופות (שטופות היטב)
1 ו-1/2 כוסות עדשים כתומות שלמות
1 צרור עלי פטרוזיליה
1 צרור עלי כוסברה
15-20 עלי נענע
3-4 ענפי בצל ירוק, החלק הירוק
1/2 כוס שקדים פרוסים
לרוטב:
2 כפות סויה איכותית
2 כפות סילאן או מייפל
1/2 כפית שמן שומשום
1/2 כפית צ’ילי גרוס
1/2 ס”מ ג’ינג’ר טרי
1 שן שום, כתושה
אופן הכנה:
– עוטפים את הבטטות ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות. אופים במשך 45 דקות או עד שהבטטות רכות לגמרי. מצננים.
– בקערה גדולה שמים את העדשים ומכסים בהרבה מים. משרים למשך 15 דקות, שוטפים ומסננים מנוזלים.
– בינתיים קוצצים את הבצלק לקוביות קטנות.
– מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגנים את הבצל, על אש בינונית, עד שהוא מתרכך.
– בסיר בינוני מרתיחים הרבה מים עם מעט מלח ומוסיפים את העדשים. מבשלים עד שהן מתרככות אבל עדיין שומרות על צורתן. בערך 5-7 דקות (מאוד תלוי כמה זמן העדשים בילו במים בזמן ההשרייה). מסננים היטב ומקררים.
– קוצצים את כל עשבי התיבול דק ומוסיפים לעדשים ולבצל המטוגן.
– קולים את השקדים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, על נייר אפייה, עד הזהבה או קולים במחבת חמה, ללא שמן, עד שהשקדים מתחילים להזהיב. מצננים מעט.
– מוסיפים את השקדים לטאבולה עדשים ומערבבים בעדינות.
– מערבבים את מצרכי הרוטב ומזלפים מעל הסלט.
– חוצים את הבטטות לחצי, משאירים את החלק התחתון מחובר, וממלאים כל בטטה בטאבולה.
הערות ושדרוגים
– אם רוצים לשדרג, מזלפים מעל טחינה גולמית, מעט סויה ומניחים פרוסות דקות של צ’ילי טרי.
נראה טעים!!! אבל מה עם הכמויות לטאבולה ?
יתאים גם עם בורגול או עם קינואה במקום העדשים?
לגמרי
הכנתי, הבטטות העטופות בנייר כסף לא נאפו בתנור משום מה, השארתי אותן הרבה זמן. בסוף הוצאתי וריככתי במיקרוגל. יצא נהדר! המנה טעימה מאוד ומיוחדת וגם יפה לעיניים.
וואו!
הכנתי ויצא מדהים
תודה!
מה אפשר במקום עדשים ?
אפשר לשים משהו אחר במקום שמן שומשום? תודה??
מנה טעימה מאוד!! מומלץ. מה שכן, לבטטות לוקח הרבה יותר זמן מ45 דקות להתרכך…