כבר חודשים ארוכים שאני מדמיינת את הבורקס הזה. חולמת על הקראנץ’ של הבצק. מדמיינת את השכבות הדקות שנפתחות לכדי מניפה יפהפיה.
מאז שנתקלתי בספוליאטלה – מאפה מדופף ממולא גבינה מתוקה, באיטליה, ידעתי שחייבים ליצור לו גרסה מלוחה. הבעיה הייתה שלא פשוט להכין את הבצק, לרדד דק דק, ליצור שכבות של חמאה, לגלגל.
ואז ראיתי את קרין גורן מכינה את ספוליאטלה מתוק מבצק פילו, ממש בקלות, וידעתי שזהו. הגיע הזמן לגרסה המלוחה.
5 מצרכים, קצת סבלנות לגלגל עלי פילו לכדי גליל הדוק, ומפה בעיקר נשאר למלא ולאפות. וכן, זה נשאר פריך וכיפי גם שעות אחר כך ואפשר כמובן לחמם עוד קצת בתנור לפני הגשה אם רוצים את זה חם.
אל תפספסו את סרטון ההכנה
View this post on Instagram
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם.
בורקס ספוליאטלה במילוי גבינות מ-5 מצרכים
מצרכים (15 בורקסים):
8 עלי פילו מופשרים על פי הוראות היצרן
120 גרם חמאה מומסת
5 כפות גבינת שמנת 5% (או אחוז שומן אחר לבחירתכם)
5 כפות גדושות גבינה בולגרית או פטה (כל אחוז שומן שאוהבים)
100 גרם פתיתי מוצרלה השף הלבן
אופן הכנה:
– מניחים עלה פילו על השיש, כשהצד הרחב כלפי מטה, ומברישים בשכבה דקה דקה של חמאה.
– מגלגלים את עלה הפילו מהצד הרחב כלפי פנים ליצירת גליל הדוק. חשוב לגלגל צמוד.
– מברישים עוד עלה פילו ומניחים את הרולדה שיצרתם בתחתית עלה הפילו. מגלגלים את הגליל ביחד עם עלה הפילו החדש שהוברש כך שהגליל בעצם גדל ברוחב שלו.
– חוזרים על הפעולה עם כל עלי הפילו. בכל פעם מברישים עלה חדש, מניחים בתחתית את הגליל ומגלגלים יחד לגליל גדול יותר וצמוד. מניחים בצד.
– בקערה בינונית מערבבים את כל הגבינות.
– מחממים תנור ל-190 מעלות.
– חותכים את גליל הבצק לפרוסות בעובי 1 ו-1/2 ס”מ בערך (חשוב עם סכין חדה כדי שיחתך יפה וחלק).
– מניחים את הפרוסה שחתכתם על השיש ומועכים את החלק הפנימי עם האצבע קצת פנימי. אתם יכולים לראות בסרטון למעלה איך עושים את זה. ממש 2-3 לחיצות קטנות ולא יותר שלא תפרקו את כל השכבות 🙂
– ועכשיו, בעזרת האצבעות דוחפים את החלק הפנימי של פרוסת הבצק המגולגלת כך שנוצר בעצם כיס. ראו סרטון הכנה למעלה. חשוב לא לדחוף יותר מדי החוצה כי השכבות יפתחו לבד אז אין צורך ליצור כיס גדול אחרת השכבות של הבצק יפרדו לגמרי.
– ממלאים כל כיס בכפית גדושה של גבינות וסוגרים את החלק הפתוח על ידי הצמדה של 2 הצדדים.
– חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והמילוי.
– מניחים את המאפים על תבנית תנור עם נייר אפייה ואופים במשך 30 דקות או עד הזהבה.
– אם השכבות ברחו לכם בזמן האפייה פשוט תחזירו אותם למקום בעזרת כפית או עם הידיים (כשהבצק עדיין חם) וזה יתייצב לצורה שסידרתם.
הערות ושדרוגים
– אפשר לשדרג את המילוי ולהוסיף פלפל שחור או אורגנו. אין צורך במלח כי הבולגרית מלוחה דיה.
– במקום גבינת שמנת אפשר חמד או כנען או גבינת שמנת עם אחוזי שומן גבוהים יותר.
– במקום מוצרלה אפשר גאודה או עמק מגורדת.
– המתכון בשיתוף תנובה.
אהבתי שנתת קרדיט לקרין… אלופה אין כמוך!! עכשיו מחכים לגרסה המתוקה שלך 🙂
שאלה: אפשר להשתמש בגבינה לבנה במקום גבינת שמנת? זה פשוט המצרך היחיד החסר שמפריד ביני לבין הבורקס..
וואו נראה מאוד מעניין ונראה גם ששווה לנסות !!! אבל אני לא רואה כאן סרטון?