בורקס מים! יש מישהו שלא טעם את המאפה המושלם הזה? מדובר בעצם בבורקס שמצד אחד מזכיר מאוד לזניה (גם הבצק הוא בעצם בצק פסטה) רק שכאן הבצק מבושל קודם במים ואחר כך נאפה בתנור ללא רוטב כך שהעלים מקבלים שילוב של פריכות אבל גם רכות מבפנים.
אפשר כמובן להשתמש גם בעלי פילו או עלי יופקה אבל אז אין צורך לבשל את דפי הבצק אלא רק להניח אותם בשכבות בתבנית ולהבריש בשמן זית כל שכבת בצק.
שימו לב שאני השתמשתי פה בבולגרית 24% אבל אפשר גם 5% ואפשר גם גבינת חמד או פטה.
איך שומרים ומחממים? אפשר לשמור את הבורקס בתבנית (במקרר או בחוץ) עד 3 ימים ולפני ההגשה רק לחמם בתנור כמה דקות.
אל תשכחו לקרוא את ההערות למטה הן מאוד חשובות.
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם.
כאן תוכלו לצפות בכל שלבי ההכנה
View this post on Instagram
בורקס מים במילוי כרשה, תרד וגבינות
מצרכים לבצק (תבנית בורקס בגודל 25X35):
4 כוסות קמח לבן
4 ביצים L
1/4 כוס מים קרים
1/2 כפית מלח
למילוי:
5 כפות שמן זית או חמאה
3-4 כרשות יפות
2 בצלים, קלופים
1/2 סלסלה עלי תרד שטופים היטב
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
100 גרם גבינה בולגרית 24% או 5% פיראוס
80 גרם פתיתי טל העמק תנובה
80 גרם חמאה מומסת או שמן זית – להברשה
אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-200 מעלות.
– בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את כל מצרכי הבצק ולשים עד לקבלת בצק די קשה אבל חלק. אם הוא קשה מדי אפשר להוסיף כמה כפות מים ולהמשיך ללוש. מומלץ לסיים את הלישה בידיים לקבלת בצק יפה וחלק.
– עוטפים את הבצק עם ניילון נצמד ומאפשרים לו לנוח על השיש במשך שעה (עד שהמילוי מוכן וכבר לא חם) או שומרים במקרר עטוף היטב עד יומיים.
– מכינים את המילוי: פורסים את הכרשות לטבעות (משתמשים רק בחלק הבהיר בלי החלק הירוק הכהה הקשה) ופורסים את הבצלים לרצועות דקות.
– בסיר רחב ונמוך מחממים שמן זית ומטגנים את הבצלים והכרשות עד הזהבה. ממליחים ומפלפלים.
– מוסיפים את עלי התרד, מטגנים ביחד 3-4 דקות ומורידים מהאש.
– ממתינים כמה דקות עד שהבצלים והכרשות יצטננו ומוסיפים בולגרית ופתיתי טל העמק. מערבבים היטב. מצננים את המילוי.
– מחלקים את הבצק ל-7 חתיכות שוות בגודלן ומרדדים כל בצק למלבן דק דק דק בגודל התבנית. איך מוודאים שהבצק בגודל של התבנית? מניחים את התבנית על הבצק וחותכים ס”מ מסביב. ממש ממש חשוב פה בצק דק עד כדי שקיפות אחרת הוא יצא עבה בבורקס כי הוא מתנפח מעט בגלל הביצים.
– מניחים את יריעות הבצק על גבי השיש ומקפידים לכסות את ערימת הבצקים עם ניילון או מגבת כדי שהם לא יתייבשו.
– בסיר רחב ונמוך (סוטאז) מחממים מים עד ל-3/4 גובה הסיר עד לסף רתיחה.
– בינתיים מורחים מהחמאה על תחתית התבנית והדפנות.
– כשהמים רותחים מבשלים בפנים עלה בצק אחד במשך דקה ומוציאים בזהירות. מניחים בתוך התבנית. מברישים את הבצק במעט חמאה.
– מבשלים עוד עלה בצק ומניחים על העלה הקודם ושוב מברישים בחמאה.
– לאחר 4 שכבות מניחים את כל המילוי בשכבה אחידה.
– ממשיכים להניח מעל עוד 3 שכבות ובינהן מורחים חמאה.
– על השכבה העליונה ניתן למרוח ביצה טרופה לקבלת צבע זהוב אבל זה לא חובה.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 30 דקות או עד הזהבה.
הערות ושדרוגים
– כדי לרדד את הבצק דק דק אפשר לשמן מעט את השיש ואז הבצק מאוד נמתח. אם הוא לא רוצה להמתח תנו לו מנוחה של 5 דקות, מכוסה במגבת, ואז תמשיכו לרדד.
– במקום תרד אפשר להשתמש בעלי מנגולד או לוותר על התרד.
– במקום כרשה אשר לשים עוד תאד או עוד 2 בצלים מקורמלים.
– ניתן לפזר על החלק העליון שומשום לפני האפייה.
– אם נשארו לכם שאריות בצק שימו אותם בתוך הבורקס רק חשוב שגם הם יהיו מרודדים דק דק.
– המתכון בשיתוף תנובה.
אשמח לקבל את המתכון לבצק בגרמים על מנת שיהיה מדוייק יותר 🙂
מהמם!!
עשיתי מילוי של בצל מטוגן ופטריות וגבינות,
ויצא מושלם.
תודה!!
כיצד יוצרים תחתית קרנצית?