½ חבילת פטה, שקית פתוחה עם גבינה צהובה מגורדת, קצת גבינת שמנת וגביע יוגורט – גם לכם יש גבינות פתוחות במקרר? אז הנה דרך נפלאה להשתמש בהם ולהכין בורקס שהכי כיף לאכול בערב או בשבת בבוקר.
במקור מכינים בורקס מים עם בצק ביתי שמרדדים דק דק ממש לעובי של נייר, ומבשלים במים קצת כמו פסטה אבל אנחנו נעשה גרסה דומה רק עם בצק פילו ובלי לבשל אותו כי בצק פילו עדין מדי. הבורקס שמתקבל רך מבפנים בדומה ללזניה ופריך מבחוץ. העדר החמאה או המרגרינה גם הופכים אותו למאוזן ועדין יותר.
בורקס מים במילוי גבינות ותרד מבצק פילו
מצרכים:
1 חבילה בצק פילו – מופשר על פי הוראות היצרן
100 גרם צהובה מגורדת
2/3 כוס גבינת פטה או בולגרית
1 גביע (200 גרם) גבינת שמנת בכל אחוז שומן שאוהבים
100 גרם גבינת טברוג או כנען או גבינה גרוזינית
1 סלסלת עלי תרד (עלים בלבד)
לטבילת הבצק:
2 ביצים L
¾ כוס מים
½ כפית מלח
3 כפות שמן זית
אופן הכנה:
– בקערה גדולה מערבבים את כל הגבינות ומניחים בצד.
– קוצצים את התרד לרצועות דקות.
– בקערה נוספת טורפים ביצים, מים, מלח ושמן זית.
– טובלים עלה של בצק פילו בנוזל הביצים והמים ומניחים בתוך תבנית בגודל 20X30. לא נורא אם זה מתכווצ’ץ’ קצת זה ככה אמור להיות.
– חוזרים על הפעולה עם מחצית מעלי הפילו ומניחים בכל פעם עוד עלה טבול אחד על השני. אם נוצרים חורים ממלאים אותם בבצק.
– אחרי שמניחים מחצית מכמות עלי הפילו מפזרים מעל את תערובת הגבינות ומעליה את התרד הקצוץ.
– חוזרים שוב על טבילת עלי הבצק בנוזלי הביצים והמים ומניחים מעל התרד שכבה מעל שכבה.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 30 דקות או עד הזהבה.
הערות ושדרוגים
– אפשר לוותר על התרד או להשתמש במדליוני תרד קפואים שמפשירים וסוחטים היטב היטב מכל הנוזלים.
– במקום גבינת שמנת אפשר להשתמש בקוטג’ או ריקוטה.
-במקום גבינה פטה/בולגרית אפשר להשתמש בחמד.
הי רחלי, אם משתמשים במדליוני תרד, כמה צריך? חצי חבילה 400 גרם?
בתודה רבה!