בורקס גבינות משפחתי מבצק פילו – חלום!

Posted on
בורקס גבינות משפחתי מבצק פילו

במקום לקפל 20 בורקס אישיים מכינים 2 בורקס משפחתיים בצ’יק! כל מה שצריך זה לערבב גבינות טובות, להניח מעל בצק פילו ולקפל למשולש גדול. חצי שעה אחר כך יתקבל מאפה מרשים ויפהפה שקוצר מלא מחמאות גם על הנראות המיוחדת וגם על הטעם. הבסיס של המילוי הוא גבינת כנען, שאני ממש ממש אוהבת אותה במאפים גם כי היא 5% שומן ובעיקר כי היא נייטרלית וכמעט ולא מפרישה נוזלים באפייה. אליה הוספתי בולגרית וצהובה אבל אתם לגמרי יכולים לגוון. אפשר גם קוטג’ או חמד או מוצרלה. הכל יעבוד.

ואם בא לכם לשדרג ויש לכם במקרר קופסאות פתוחות – אפשר להוסיף למילוי זיתים קצוצים או עגבניות מיובשות ואפילו תירס. יש עוד אופציות למטה בהערות.

בורקס גבינות משפחתי מבצק פילו
בורקס גבינות משפחתי מבצק פילו
בורקס גבינות משפחתי מבצק פילו
בורקס גבינות משפחתי מבצק פילו

בורקס גבינות משפחתי מבצק פילו

מצרכים ל-2 בורקס משפחתיים (שהם בערך 16 רגילים):
1 חבילה בצק פילו מופשר על פי הוראות היצרן
1/2 חבילה (250 גרם) גבינת כנען תנובה
120 גרם גבינה צהובה מגורדת (עמק או מוצרלה או גאודה)
100 גרם גבינה בולגרית או פטה
1/2 כפית פלפל שחור טחון
1/2 כפית אבקת שום – לא חובה
1 ביצה L
תרסיס שמן זית או שמן זית ומברשת

לעיטור מעל:
1 ביצה טרופה
שומשום
מעט מלח גס

אופן הכנה:
– בקערה גדולה מערבבים היטב גבינת כנען, צהובה מגורדת, בולגרית, פלפל שחור, אבקת שום וביצה.
– מניחים על השיש עלה פילו כשהצד הצר כלפיכם ובהמשך שלו מניחים עוד עלה פילו כך שבעצם נוצר מלבן ארוך.
– משמנים את 2 העלים בתרסיס שמן או בשמן זית עם מברשת.
– מניחים מעל עוד 2 עלי פילו, עלה אחד מעל כל אחד מהעלים שכבר נמצאים על השיש, ושוב מתיזים שמן זית.
– מניחים מחצית מכמות המילוי בתחתית מלבן הפילו הארוך, בצד ימין למטה, פחות או יותר בצורת משולש. ראו סרטון למעלה.
– מקפלים לצורת משולש גדול. ראו סרטון.
– חוזרים על הפעולה עם מחצית המילוי השנייה ועלי הפילו ומניחים את 2 הבורקסים הגדולים על תבנית תנור עם נייר אפייה.
– מברישים את המאפים בביצה טרופה, מפזרים שומשום בנדיבות ומפזרים מעל מעט מלח גס.
– אופים במשך 25-35 דקות או עד שהבורקס זהובים מאוד.

בורקס גבינות משפחתי מבצק פילו
בורקס גבינות משפחתי מבצק פילו

הערות ושדרוגים
– במקום להבריש בשמן זית אפשר להבריש את הבצק בחמאה מומסת.
– חשוב להבריש את כל עלי הפילו בשמן או חמאה כי פילו הוא בצק נטול שומן והוא יתייבש לכם מדי אם לא תשמנו אותו.
– במקום פטה או בולגרית אפשר לשים צ’אנקים של גבינת חמד.
– יש לכם קוטג’ בבית? אפשר להוסיף גם אותו למילוי הגבינות. גם יוגורט יעשה עבודה נהדרת וגם גבינת שמנת.
– רוצים לשדרג? מוסיפים למילוי עלי תרד טריים קצוצים דק (אין צורך לבשל קודם) ואפשר גם תרד קפוא שמפשירים קודם, סוחטים היטב היטב מנוזלים ואז מוסיפים לתערובת הגבינות. גם קוביות בטטה רכות, עגבניות מיובשות וזיתים ישתדכו מעולה למילוי.
– במקום או בנוסף לשומשום אפשר לפזר מעל שומשום שחור, פרג, גרעיני דלעת או מלח, פלפל ועלי טימין.
– המתכון בשיתוף תנובה.

5 תגובות

  1. ערן says:

    האם אפשר לוותר על הביצה/להשתמש במרכיב אחר שאינו ביצה במקומה?

  2. לינה says:

    לא מצאתי את הסרטון לקפוץ הפילו תודה וחג שמח

  3. רן says:

    הסרטון בקישור לאינסטגרם בכתבה

  4. חנה says:

    רחל היקרה אני מאד מאד אוהבת את המתכונים שלך והם תמיד מוצלחים! אליפות

  5. יחיאל says:

    תוסיפו שני כפות קמח תופח לתערובת הגבינות,וזה יתנפח יפה

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend