שיטה מיוחדת, ומהירה, להכנת בורקס גבינות משגע עם כל הגבינות שיש לכם במקרר. שיטת ההכנה מייצרת בורקס יותר פלייקי ופריך ועם מערבולת של גבינות שנשארות בתוך הבצק ולא בורחות החוצה. וחכו שתגלו איזה טעים ציפוי השומשום המתקתק מסביב שמזכיר את הבייגל עם השומשום של אבולעפיה.
אם לא לגמרי מובן איך למעוך את הבצק יש כאן סרטון שמדגים את שלבי ההכנה.
בורקס גבינות משובלל בציפוי שומשום
מצרכים ל-30 בורקס:
1 חבילה בצק פילאס תורכי מעדנות – מופשר
1 חבילה (250 גרם) בולגרית מעודנת 5% או 16%
3/4 גביע קוטג’
130 גרם גבינת עמק מגורדת
לציפוי:
3 כפות סילאן + 2/3 כוס מים
1 כוס שומשום
אופן הכנה:
– בקערה גדולה מערבבים היטב את 3 הגבינות עד שנוצר מעין ממרח.
– פורסים את הבצק על השיש, כשהניילון של הבצק למטה, ומורחים את הגבינות על הבצק. שימו לב שהבצק ארוך אז עדיף לחצות אותו ולהכין חצי ואז עוד חצי.
– מגלגלים את הבצק למעין רולדה, מהחלק הרחב כלפי פנים, וחותכים לפרוסות בעובי 4-5 ס”מ.
– מועכים כל פרוסה למעין פיתה (לא למעוך דק מדי).
– בקערה מערבבים היטב את הסילאן עם המים.
– טובלים את החלק החיצוני של הבורקס המעוך בסילאן עם המים ואז מגלגלים את החלק הרטוב בשומשום.
– מניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-210 מעלות עד הזהבה יפה. בערך 15-20 דקות.
הערות ושדרוגים
– אפשר להוסיף לתערובת הגבינות עלי תרד קצוצים (אין צורך לבשל קודם), עירית קצוצה דק, רצועות פלפלים קלויים, גרגירי תירס, רוטב עגבניות לפיצה או כל דבר שאתם אוהבים בבורקס.
– בבקשה תשתמשו כאן בבולגרית או פטה. המרקם שלהן יציב ואז המילוי לא בורח. ואם מצאתם את הגרסה המעודנת בכלל זכיתם.
– במקום בצק פילאס אפשר להשתמש בבצק עלים חמאה.
– אין צורך במלח, יש מספיק בבולגרית. ותמיד אפשר להמליח קצת למעלה אם לא מספיק מלוח לכם.
– המתכון בשיתוף מעדנות.
תודה רבה
🙏
בבקשה תני קישור לסרטון
איפה הסרטון?
איפה הקישור לסרטון?
האם טוב להקפאה ולהפשרה חוזרת?