בין סלט למוקפץ – אטריות שעועית, שאפילו לא צריך לבשל, עם רצועות גזר וזוקיני ברוטב מדהים של צ’ילי, שומשום ושום. מושלם בטמפרטורת החדר או חם כמנה עיקרית.
שימו לב שאפשר להכין בגרסה חריפה יותר או פחות וממש חשוב לחמם את השמן היטב כי הוא זה שמרכך את השום, הצ’ילי ושאר התבלינים.
- ולא, אין צורך כאן בבישול או הקפצה. פשוט מערבבים הכל וזהו.
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם.
אטריות שעועית וירקות ברוטב צ’ילי ושומשום
מצרכים:
1/2 חבילה אטריות שעועית GREEN
4 שיני שום
1/2 פלפל צ’ילי
1/2 צרור בצל ירוק
1 ס”מ ג’ינג’ר קלוף
3 כפות שומשום
1 כפית פפריקה מתוקה או חריפה
1/2 כפית סוכר חום
1/2 כפית מלח
4 כפות שמן זית
1 כפית שמן שומשום
2 כפות סויה או טריאקי
3 כפות רוטב צ’ילי מתוק
1 גזר קלוף
1/2 זוקיני קלוף
1/2 צרור עלי כוסברה
אופן הכנה:
– מניחים את האטריות בקערה גדולה ומכסים במים רותחים. מניחים לאטריות להתרכך במשך 20 דקות ובינתיים ממשיכים בהכנה.
– כותשים את השום וקוצצים דק את הצ’ילי. מגרדים את הג’ינג’ר על החלק הדק בפומפייה.
– פורסים את הבצל לטבעות דקות קוצצים גס את הכוסברה.
– בעזרת קולפן ג’וליינים יוצרים רצועות דקות מהגזר והזוקיני. למי שאין קולפן ג’וליינים אפשר לקלוף רצועות דקות מהירקות עם קולפן רגיל ולהניח אחד על השני ולחתוך לרצועות.
– מניחים בקערה בינונית שום, פלפל צ’ילי, בצל ירוק, ג’ונג’ר, שומשום, פפריקה, סוכר ומלח ומערבבים מעט.
– בסיר קטן שמים שמן זית ושמן שומשום ומביאים לרתיחה עדינה.
– שופכים את השמן הרותח בתוך הקערה עם השום והצ’ילי ומערבבים. החום של השמן ירכך את השום ויפתח את הטעמים של הצ’לי והפפריקה.
– מוסיפים לקערה סויה/טריאקי ורוטב צ’ילי ומערבבים.
– מסננים את האטריות מהמים, ניתן בשלה הזה לחתוך את האטריות כדי שלא יהיו ארוכות מדי, ומעבירים לקערה גדולה.
– מוסיפים רצועות גזר, רצועות זוקיני, כוסברה ואת הרוטב ומערבבים.
– מגישים בטמפרטורת החדר.
הערות ושדרוגים
– ניתן לפזר מעל בזמן ההגשה בוטנים מומלחים קצוצים.
– אם רוצים רוטב חריף משתמשים בפפריקה חריפה ואם רוצים רוטב פחות חריף משתמשים בפפריקה מתוקה.
– במקום אטריות שעועית אפשר להשתמש באטריות אורז.
נראה מושלםםםם
מושלם. יצא מעולה. תודה.
האם צריך לטגן קצת את הזוקיני והגזר?
האם אפשר להכין מראש? האם זה נשמר טוב במקרר? ולכמה ימים?
מ ע ד ן !!!!!🙏
טעים ברמות אחרות
למי שלא מעוניין בסוכר באוכל שלו: לכו על סויה ולא טריאקי והחליפו את רוטב הצ’ילי המתוק בצ’ילי מיובש ו2 כפות סילאן
סויה=נתרן, סילאן= סוכר. לכן לא משפר תזונתית..
הי. יש לי שאלה, מדוע אין תשובות לשאלות של האנשים ששואלים?