אורז כתום עם בטטה, דלורית וגזר

Posted on

אנשים קוראים למנה הזאת תוספת, אני קוראת לה ארוחה. בעיקר אם לא התעצלתי והכנתי גם סלט ירקות צבעוני שמשתדך בצורה מושלמת לאורז. כל אורז.

ואגב, אפשר להוסיף מיכל קרם קוקוס ו-1/2 כפית קארי לירקות הכתומים (אחרי שהם רכים ומוכנים) ולבשל עוד כמה דקות. יתקבל תבשיל עם רוטב פשוט נהדר, בניחוח אסיאתי, שגם אותו אפשר להגיש עם אורז.

אורז כתום

מצרכים:
1 כוס אורז – עדיפות לבסמטי או יסמין אבל גם פרסי יעבוד
1 ו-1/2 כוסות מים רותחים + 1/2 כפית מלח
2 כפות שמן זית
1 בטטה גדולה, קלופה
1 דלורית, קלופה
2-3 גזרים, לא קלופים
5 שיני שום, קלופות
1/3 כוס צנוברים
כפית מלח
1/2 כפית צ’ילי גרוס או צ’ילי טרי

אופן הכנה:
– בסיר רחב ושטוח מחממים כפית שמן זית. מוסיפים את האורז ומטגנים במשך 2 דקות עד שהאורז מצופה לגמרי בשמן.
– מוסיפים מים רותחים ומלח, מערבבים ומנמיכים את הלהבה להכי נמוכה שיש לכם. סוגרים עם מכסה גם שהסיר יהיה סגור לגמרי ומבשלים במשך 20 דקות.
– סוגרים את הגז וממתינים 5 דקות לפני שפותחים.
– בינתיים, קולפים את הבטטה והדלורית וחותכים לקוביות בעובי ס”מ. את הגזר חותכים לקוביות בגודל זהה רק שאותו אין צורך לקלוף.
– חותכים את השום לקוביות או פרוסות דקות.
– בסיר אחר (עדיף גם רחב), מחממים שמן זית ומוסיפים שום, בטטה, דלורית וגזר.
– מטגנים, תוך כדי ערבוב עם כף עץ, עד שהירקות רכים (תבדקו בעיקר את הגזר). זה בסדר אם הבטטה קצת נמעכת. מתבלים במלח וצ’ילי.
– מוסיפים את הצנוברים וממשיכים לטגן עוד 2 דקות. אגב, תבשיל הירקות הזה טעים גם ככה בלי אורז.
– מוסיפים את הירקות שהתרככו לאורז ומערבבים היטב. אל תפחדו אם הירקות נמעכים.

הערות ושדרוגים
– אפשר לתבל את האורז, בזמן הוספת המלח, גם ב-1/2 כפית כורכום שמוסיף עוד צבע נהדר וגם מלא בריאות.
– לקראת סוף הכנת תבשיל הירקות, כשהבטטה כבר כמעט רכה לגמרי, אפשר להוסיף 2 כפות רוטב צ’ילי. מאוד מוסיף. רק אל תוסיפו לפני אחרת הרוטב ישרף לכם במחבת בזמן הטיגון.

11 תגובות

  1. רבקה says:

    לא תעשי משהוא לרגל המספר היפה של הלייקים??
    33333!!
    שימשיך ויגדל

    1. רחלי קרוט says:

      יא! צודקת. לא שמתי לב <3 תודה רבה! אמן ואמן.

  2. ריקי says:

    מלבד זה שגיליתי שאני לא יודעת איך לקלוף דלורית, אחלה מתכון פשוט וטעים והכי חשוב – הילדה אכלה ממנו, אז זה נרשם כהצלחה!
    תודה רבה על מתכון פשוט ומהיר!

  3. מירב חורש says:

    היי, אפשר להחליף דלורית בדלעת? במידה וכן, יש הוראה מיוחדת?

    1. רחלי קרוט says:

      הבעיה בדלעת שהיא מתפרקת בצריבה/בישול יש היא עשויה מסיבים כאלה. עדיף להמיר בבטטה או גזרים נוספים.

  4. LIA says:

    WHICH CHILLI SAUCE TO ADD? SWEET CHILLI?

  5. עינת says:

    שלום,

    קודם רציתי להגיד תודה על המתכונים,
    דבר שני אשמח לדעת האם את שוטפת את האורז לפני הבישול

  6. רותם says:

    אפשר להוסיף קישואים?

  7. מעיין says:

    היי,
    כמה בערך שוקלת דלורית? נתקלתי בכאלה ששוקלות 500 גרם ובכאלה ששוקלות יותר מ2 קילו, אז רוצה לדעת מה מתאים למתכון הזה. תודה 🙂

  8. מאיה says:

    היי,
    ההמלצה על תוספת חלב קוקוס וקארי נשמעת נפלא! קארי ספציפי שאת ממליצה עליו?

    ו- אם בוחרים באופציית חלב הקוקוס, האם עדיין ניתן לשלב עם שידרוג רוטב הצ׳ילי?

    המון תודה

  9. מרשל says:

    גם צ’ילי מתוק וגם קרם קוקוס, או שזה נהיה כבר מרק ולא קשור?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend